Witam.
Tydzień temu wymieniałem olej, płyn chłodniczy i kompletny rozrząd u Pawła w Pablogarage. Z czystym sumieniem mogę go polecić tym co cenią jakość usług.
Pozdrawiam. Michał.
Printable View
Witam.
Tydzień temu wymieniałem olej, płyn chłodniczy i kompletny rozrząd u Pawła w Pablogarage. Z czystym sumieniem mogę go polecić tym co cenią jakość usług.
Pozdrawiam. Michał.
Ja osobiście polecam Roberta Rudno koło Kołbieli tel 608761628. Pracował w serwisie nawet dłużej od pablo. Robił u mnie już kilka rzeczy w belli i na razie nie narzekam poza tym pełna profeska i u niego nie trzeba tak długo czekać na wizytę .
Polecam warsztat ojca, Warszawa-Ursus ul.Bodycha 79 przy Noworegulskiej. Mamy ścieżkę diagnostyczną, tak więc hamulce sprawdzamy na miejscu. :)
W razie co podaję swoj tel. 519-122-624. :)
Ja swoją Alfę ponownie zostawiłem u mechanika w Wołominie:
http://www.autokielak.pl/
W zeszłym roku robił mi całe zawieszenie i hamulce i wszystko jak najbardziej ok. Teraz remoncik silnika i wymiana sprzęgła.
PS. Koleś ma świetnego Garbusa jak pamiętam chyba z 74r kompletnie odbudowany, w środku wszystko w kremowej skórze no i najważniejsze z tyłu bokser 1.7 8V. Generalnie wygląda obłędnie.
a czy ktoś korzystał może z CNS Szuba w Sulejówku? mają autoryzację fiat/alfa na naprawy blacharskie, a pozostałe wykonują bez autoryzacji. jakie są ceny i "wrażenia" z napraw?
Witam,
Poszukuję sprawdzonego i zaufanego mechanika/serwisu który za rozsądne pieniądze podejmie się wymiany silnika w Alfie GT 2.0 JTS.
Jak myślicie, jakie to mogą być koszty ? Najchętniej w Warszawie.
Pozdrawiam
Adam
Dzięki Kreatyna55 za podpowiedź. Pierwszy raz o Robercie z Rudna dowiedziałem się właśnie z Twojego postu i gdyby nie on to dalej dobijałbym się do Pabla... a tak - już po robocie :)
Krótkie podsumowanie - najbardziej profesjonalne podejście do klienta i jego Belli jakie do tej pory widziałem ( na dzień dobry dostałem propozycję kawy lub herbaty), brak jakichkolwiek oznak ignorancji, praca wykonana precyzyjnie, "na spokojnie", nawet w większym zakresie niż było omówione. Na koniec miła niespodzianka w postaci małego rabaciku. Jestem bardzo zadowolony ale jednocześnie trochę wkurzony na mechanika, którego do tej pory niesamowicie ceniłem. Usterka, którą teraz naprawiałem, jest wynikiem jego niedokładności. Wychodzi na to, że czasem warto jednak patrzeć mechanikom na ręce...nawet tym "dobrym".
Tak na marginesie dodam, że Robert pracował w ASO Alfy 11 lat! Myślę, że powinien nieco bardziej się rozreklamować choć mam świadomość, że jak to zrobi to będzie to samo co u Pabla :( (2 miechy w kolejce to przegięcie)...
W odpowiedzi do tematu głównego.Może nie mechanik, ale temat blacharz-lakiernik. Zostało mi po poprzednim samochodzie (Mazda3). Zawsze (kilka razy) miałem okazję skorzystać z ich usług, a to jakaś stłuczka, a to jakieś "poprawki" wynikające z wieku tamtego samochodu. Parę rzeczy robili. Zawsze zrobione na czas, bardzo dokładnie (w tym idealnie dobrany lakier). Ogólnie nie miałem do czego się przyczepić. Z Alfą też raz tam byłem i też zrobiona idealnie. Co prawda tym razem była ewidentna moja wina-było to krótko po zmianie samochodu i tak się stało że myślałem że słupek jest jeszcze kawałek, a on rysował zderzak, nie mniej głupia sprawa, ale zrobić trzeba było. No cóż nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka (pierwszy raz z mojej winy, że tak to określę) Co do ceny to zapłaciłem za wszystko (przy okazji zrobiłem przegląd i "czyszczenie" klimatyzacji) 450zł więc oceńcie czy to drogo za klimę i malowanie całego elementu...Jakby co to wszystkie dane wraz z wszelkimi potrzebnymi informacjami na http://www.sztukalakierowania.pl
Witam,
możecie mi doradzić miejsce w Wawie, gdzie mógłbym naprawić mocowania chłodnicy i ramy z wiatrakami? Pourywały się najpewniej przy wpadnięciu w potężną dziurę i całość w zasadzie leży dolnym "spoilerze".
Całkiem przyzwoity mechanik rozłożył ręce, prowizorycznie spiął plastikowymi opaskami i polecił rozejrzeć się za warsztatem blacharskim - a przede mną wyjazd na urlop.
Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
a rozrząd w 159tce gdzie najlepiej zrobić? u Twardowskiego (Wawa) chcą 2.300 zł :eek:
Umówiłam się już do lesznowoli na jutro - zdam relacje :) ale sama rozmowa konkretna i sympatyczna, także wrażenie b. dobre.
A ja chyba jako jeden z niewielu musze pochwalić Arkuszową.
Co prawda nadal sa dość drogim warsztatem, jednak przyjeli mój samochód bez problemu w niedzielę po południu z rozwaloną miską olejową.
I co więcej udało im sie ją pospawać na następny dzień za co należą się słowa uznania :)
Co prawda nie wiem jak by to wyglądało gdzieś indziej ale jestem zadowolony z usług...
tak to prawda właściciel z arkuszowej daje namiar na lawete i gościu odbiera od Ciebie auto a potem zawozi je na parking warsztatu, gdzie zostawia auto gotowe do naprawy, to jest dobre!!!
Pablo, wstaw na stronę zdjęcie Warsztatu, bo Ja prawie co weekend tamtędy przejeżdżam jadąc do Siemiatycz i nie mogę go zlokalizować :D
No tak, ale go z drogi faktycznie nie widać.
Przy drodze jest drewniany domek koloru brązowego, dalej zółty murowany, a w głębi warsztat.
na płocie/siatce wisi baner Millers Oils.
Numer 27, szyld z nazwą przy bramie, ale taki mały 70x70 tylko.
W niedalekiej przyszłości będzie taki duży baner informacyjny, ponieważ ostatnio nawet ludzie z niedalekiej okolicy są zdziwieni, ze my tutaj naprawiamy samochody.
Będę wracał to spróbuje namierzyć :D
Serwisowałem moją poprzednią Alfę w 4 miejscach:
1. ASJ Serwice na Borzymowskiej (targówek) - warsztat prowadzony przez pasjonata włoskich aut, miła atmosfera, potrafi doradzić, poprawiali moją Alfe po warsztacie z 4 pozycji, pomogli mojej dziewczynie z autem jak mogłem się tym zająć bez naciągania
2. Carserwis - bardzo polecam, miło na czas bez przykrych niespodzianek
3. Arkuszowa - wszystko ok, poza drobną poprawką lakierniczą, minus za długie terminy
4. Myśliborska ABCar - totalnie nie polecam, zepsuli wszystko co można było zepsuć - pomylili czujnik tempomatu ze światłem stopu i odłączyli mi światła stopu, listwy boczne poprawiali szpachelką zdrapując lakier, oddali auto mojej dziewczynie, która nie umiała sprawdzić usterek jak byłem poza Polską, masakra. Mógłbym jeszcze wiele wymieniać, ale powiem jedno - trzymać swoje Alfy z dala. Co prawda właściel mnie później przeprosił za niekompetencje pracowników, ale z tego co wiem nadal tam pracują więc wniosków nie wyciągnął.
Jestem świeżakiem na forum ale już swoje przygody z serwisami zaliczyłem. Na pierwszy rzut poszedł AUTO-KIELAK (nie fortunny okres bo PABLO odpoczywał ;p). Osobiście totalnie się zawiodłem na serwisie z Wołomina i w skrócie opiszę najważniejsze plusy/minusy. Pierwszy kontakt na plus miła rzetelna obsługa Pana Ryszarda. Później kontakt tel. w celu przeanalizowania kosztów dodam, że byłem przed wyjazdem wakacyjnym to też zależało mi na dokładnej kwocie. Koszt ok. 600 zł ale.. "może uda się coś utargować na częściach". No i przyszedł czas odebrać samochód rachunek szok.. bez konsultacji ze mną rachunek urósł do 920 zl. Przyznam szczerze, że aż się zagotowałem :). Z całej wykonanej usługi byłem totalnie niezadowolony. Z lewej strony coś skrzypiało został wymieniony wahacz górny oczywiście skrzypienie było tak samo intensywnie jak przed wymianą. Wymienione zostały tarcze tylne + klocki tutaj ok. Została wymieniona linka hamulca ręcznego i z uwagi, że moja Aleks jest obniżona liczyłem, że zostanie założona jak poprzednia czyli podwieszona.. niestety wisiała sobie swobodnie. Jeszcze wspominałem o dwóch problemach jeden stuki z tylnego prawego koła tutaj diagnoza nie widzą problemu oraz drugi problem z bezpiecznikiem ale z braku czasu nie został rozwiązany.
Po tych przejściach postanowiłem jednak poczekać na Pabla z uwagi na jego nieskazitelną opinie.. Co tutaj dużo pisać WARTO DYMAĆ nawet i 300 KM żeby zostawić auto u tego człowieka. Problem z bezpiecznikiem został rozwiązany w trakcie jak opisywałem bolączki auta. Później było już tylko lepiej wszystko zostało naprawione skrzypienie z przodu, stuki z tyłu oraz podwieszone linki jak należy plus rzeczy o które nawet nie prosiłem.. Oczywiście również w trakcie naprawy dostałem telefon z kosztem ale tutaj już przykrych niespodzianek nie było.. wręcz przeciwnie zostawiłem na dodatkowe piwo..
Poniewaz ktos pisal ze najlepsze ASO wg niego to Boltowicz bez rozwiniecia tematu dlaczego tak uwaza - ja opisze swoje odmienne doswiadczenia z ASO Boltowicz i dlaczego omijam ten "serwis":
Opinia w przypadku serwisowania u nich pierwszej Alfy:
W moim przypadku czesto naprawiali skutki usterek a rzadko niestety przyczyny (np. usuwajac bledy kontrolki nie drazac co spowodowalo ze sie zaswiecila, no bo po co sie meczyc, zdesperowany klient wroci ); nierzadko trafialy sie bledy przy prostych nawet czynnosciach jak u mnie np przy wymianie i ustawieniu rozrzadu czy wymianie oleju - w moim przypadku zalali sporo za duzo (oczywiscie udowodnic winy sie nie da ale przyznanie sie do bledu nie wchodzi w gre - a sprawdzanie po serwisie za te pieniadze co sie tam zostawia... bez komentarza;
Z rozrzadem to komedia, po zrobieniu u nich auto stracilo moc, wracalem kilka razy mowiac ze cos jest nie tak i za kazdym razem slyszalem ze tak ma byc. Pojechalem zdesperowany i gdzie indziej zrobilem jeszcze raz - wszystko wrocilo do normy. Oczywiscie u Boltowicza nie przyznali sie do bledu i kasy ktora ochoczo skasowali (cos 1800) zwrocic juz nie chcieli.
Przepraszam po kilku historiach i mojej eskalacji raz zaproponowali upust - taki ktory dostalem praktycznie od razu w carserwisie. Mechanicy powinni sie douczyc wg mnie, z samochodami obchodza sie jak z kartoflami (zawsze cos usmaruja lub zniszcza cos co wczesniej bylo sprawne). Kompletnie stracilem do nich zaufanie. Nie pojechalbym do nich nawet ze zmiana koł. Moze to moja odosobniona opinia, ale uwazam ze serwis zapracowal na nia.
Jesli chodzi o ASO to wiadomo drogo, ale jesli juz trzeba nie moge sie przyczepic do Carserwisu i Dukiewicza.
Po gwarancji zgodze sie z opinia ze warto czasem pojechac dalej i miec pewnosc ze cos jest zrobione dobrze.
Po zakupie bolidu odwiedziłem warsztat FAST Service w Lesznowoli na ul. Okrężnej. Tomek widać że zna się na rzeczy a ceny ma normalne :) Wszystko zostało zrobione w terminie i na pewno będę tam jeszcze wpadał.
Siema. Byłem na Akuszowej, ale bez komentarza dla ich fachowości. Od tamtej pory jeżdżę do sztukalakierowania.pl na Targówku. wyszukałem ich przez internet, na miejscu jeszcze pogadałem z kierownikiwm i mechanikiem i zostawiłem auto. Załatwili mi nawet auto zastępcze, więc tym bardziej plusują.
na ich stronie są namiary.
podpisano: ZADOWOLONY :)
Taaa,dziwnym trafem to Twoj pierwszy post na forum i kolejny przyklad reklamy tej firmy :/
To ja też mogę się wypowiedzieć odnośnie fachowości gości z Arkuszowej. O ile odnośnie mechaniki nie mam zastrzeżeń, to jeśli chodzi i naprawy blacharskie i lakierowanie to po prostu masakra - pełno zacieków. Dodatkowo zdzierają nie miłosiernie za robociznę i części - NIE polecam!!!
Witam,
2 tygodnie temu kupilam Alfe 147, oddalam do mechanika w Jozefowie (bo tam znajomi naprawiaja swoje samochody i polecali). Za wymiane wahacza prawgo przedniego dolnego i tuleji lewego dolnego przedniego zaspiewali ponad 1000 zl. Drogo i na inna kwote bylismy poczatkowo umowieni... No i niestety z mojego doswiadczenia wynika, ze jak widza dziewczyne, blondynke to zawsze chca 2 razy wiecej niz od kogos innego. Dlatego szukam uczciwego mechanika w rozsadnej odleglosci od Wawy, a przynjamniej z takim dojazdem ze jak zostawie Alfunie do naprawy to bede jak miala dojechac do centrum. Tomek, Pablo i ten trzeci za Otwockiem odpadaja wlasnie ze wzgledu na dojazd. Na ASO mnie nie stac, a zalezy mi zeby Alfa byla zadbana.
Szukam jakiegoś blacharza- lakiernika na wymiane całej ćwiartki. Coś okolice raszyna lub warszawa ? Możecie kogoś polecić ?
W Nadarzynie kolo kościoła jest blacharz / lakiernik, robiłem u niego A8 aluminiowe z podartymi drzwiami i kilka innych sztuk - zna się na rzeczy. Jacek Golian.
Witam wszystkich :)
Gorąco wszystkim POLECAM kolegę Pablo :cool: Co mogę więcej napisać...wszystko w najlepszym porządku,miałem trochę daaaaleko i zastanawiałem się czy warto jechać itd...ale nie żałuje przejechanych km :)...wszystko zrobione co chciałem i parę innych rzeczy przy okazji również...POLECAM i Pozdrawiam
A no Pablo w naszej okolicy to konkurencji chyba nie ma :)
Powiem tak w skrócie - na Arkuszowej jak powiedziałem, że jest problem to mi powiedzieli "No może Pan sobie zmieniać po kolei sondy i sprawdzać czy lepiej, ale tak to lepiej poczekać aż do końca padnie i wywali błąd...
A Pablo się podjął zadania i sprawdza po kolei co jest nie tak :) Zdecydowanie warto się przejechać, no i obejrzeć ciekawe projekty jak np 145 2.0 turbo można :cool:
Pablo pablo pablo.. jescze raz :) kto pojedzie nie żałuje a co tam 50minut jazdy pksem źle nie jest jak cos to załatwić sobie kogos z wawy zeby przyjechał po ciebie btw. jesli ktoś by sie do mnie odezwał to moge przyjechać koszt z 20zł spalonego gazu
Jeżdzą tam busiki małe z pod pałacu cieżko sie dostac bo chca rezerwacji ale tez jest duzy PKS i płaciłem 7,50zł pod sam dom pabla.
Mam orientacje bo juz kiedysł dałem na Arkuszową chciałem spawać kolektor zajęło im tydzien + oczywiscie dodatkowe koszty dolewka Oleju "130zł dolewka chłodniczego "50zł" i oględziny co do wymiany 100zł + robocizna 200 i spawanie 300 :))
Gdzieś kiedyś usłyszałem czy przeczytałem ze jeśli któryś raz tam jestes to juz tak nie liczą, a czy prawda nie wiem.
Pablo .... szykuj się .... Tabliczki masz ... w końcu .... czeka Cię WYZWANIE :)
Witam, potrzebuje jakiegos namiaru na regeneracjie skrzyni biegow (naszczescie nie w alfie) najlepiej w warszawie?
Pablo ma rzeczywiście dobrą opinię, ale nie dziwię się. Sam skorzystałem i jestem zadowolony z wykonanej usługi (wymiana oleju plus gratisowy przegląd zawieszenia). Od niedawna otworzył filię w Mińsku Mazowieckim. Dojazd z Warszawy bardzo prosty.
a czy pablo robi na swoich klamotach tylko czy swoje mozna przytargac przy rozrządzie 2.5 i ile sama usługa taka kosztuje