I jak tam ?
Printable View
I jak tam ?
Co do sprężyn z Krosna, to widzę na tym filmiku podobny efekt jaki u siebie zaobserwowałem po wymianie sprężyn na odpowiedniki z Krosna właśnie (w 156SW) - nie ma złagodzenia ruchu otwierania na koniec, tylko łupnięcie w końcowej fazie otwierania. Oryginalne miały to wytłumienie-spowolnienie ostatniej fazy otwierania.
A same kolorowe sprężynki fajny bajer calkiem :)
Ta biała alfa faktycznie sama otwiera bagażnik, ale w tej czarnej widać że autor pomaga...
Ja narazie nie miałem czasu zająć się tym tematem, bo wiecie włoszka jest kapryśna i popsuła sobie zamek w drzwiach kierowcy. Muszę się tym zająć, później będzie czas na przyjemności.
A ja żonce machnąłem w 147 ;)
https://youtu.be/oABGRgGeuY8
Powiem tak, ja w mojej SW zamontowalem te sprężyny i nowe amortyzatory z Krosna. Sprężyny są ok, dźwignią klapę ale amortyzatory nie są dobre. Oryginalne podnosimy klapę równo i stabilnie a te w fazie końcowej dostają takiego kopa ze szarpie klapa i zaczepami. Zastanawiam się czy ich nie zdemontować.
Czy wiadomo już jakie to sprężyny mają iść do sedana?
Za sprężyny zapłaciłem 27,18 pln z przesyłką.
Jak tam, ktoś już ogarnął, jakie sprężynki trzeba do sedana?
tak więc, po zmierzeniu, średnica tłoczka to 10mm, a luzu po zamknieciu zostaje ok. 13mm.
Ja, jak dojdą sprężyny niebieskie i wszystko zadziała, opisze mój sposób na to:) u taty w 156 sedan prawie działa. Tylko zielona sprężynka jest za słaba i nie chce sie rozciągnąć.
https://youtu.be/zEpVTSqTzrI
https://www.youtube.com/watch?v=uJ7U...ature=youtu.be
Marzy mi się coś takiego w 166. Nie wie może ktoś jakiej sprężyny musiałbym użyć ?
To jakie te sprężyny do AR159 sedana???
już ochłoneli po Guli ?? jakie te sprężyny powiecie łaskawcy:)
Napisałem do Pana z Krosna, to odpisał, że jedynie oryginalne może mi zaoferować. Nie chciał lub nie wiedział jakie mają być, żeby się otwierała klapa, jak na filmiku
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
W sedanie nie jest to niestety taki proste. Nie wystarcza same sprężynki. Potrzebny jest jeszcze siłownik od klapy ze spojlerem. Nasz zwykly ma 370N ten ze spojlerem 460N. Ja wziąłem ten z krosna. Okazało sie ze nie maja tego spowolnienia na końcu pracy. Wiec jest jeden stary jeden nowy i klapa otwiera sie jak na filmie. Na ten mocniejszy założyłem najkrótszą zielona sprężynę. Musiałem trochę spiłować dookoła końcówkę tego niego siłownika, bo okazało się ze ma dłuższą lagę do której chowa się ten pręt. Na stary siłownik założyłem niebieska sprężynę i nie bardzo chciało się na moim starym siłowniku otwierać. U taty w po fl siłowniki były mniej zmęczone i tam zielona i niebieska sprężyna daly radę ale tez ledwo. Ja u siebie mam sprężynę czerwoną i otwiera sie jak na filmie.
Reasumując potrzeba
Siłownik od klapy ze spojlerem
Zielona sprężynę na ten siłownik
Czerwona lub niebieska sprężynę na drugi siłownik ( w zależności od stanu starych siłowników) to tak ode mnie:-)
Ale w 159 nie było spojlera ?? to jaki ten siłownik kupic ??
- - - Updated - - -
http://www.impex-ready.pl/ Telefoniczne to się u nich zamawia czy jak??
Ja również założyłem sprężyny od Impexa; niebieskie. Klapa odskakuje na 15-20cm, niedużo brakuje żeby sama się otwarła. Zastanawiam się czy jeden nowy teleskop da radę podnieść klapę, czy lepiej od razu zainteresować się dwoma? Jakiej firmy kupić? Czytałem, że te z Krosna nie mają spowolnienia posuwu pod koniec ruchu, na necie znalazłem też od Magneti Marelli - czy one mają taką charakterystykę jak oryginały?
a teraz napisz co zrobiłeś oprócz dołożenia sprężyn? wymieniałeś siłowniki?
kuzyn co ma warsztat dał mi siłowniczek który idealnie pasował, wygląda identycznie tylko nie ma żadnych oznaczeń a on sam nie wie z jakiego samochodu to jest może i z 159, więc jak widać to kwestia mocniejszego siłownika
kurde, dumajcie coś do sedana:)
Tak mnie wkurza to delikatne odskakiwanie i brudzenie łap, że szok:/
Ja to jestem spełniony :)
które dokładnie sprężyny wrzuciłeś?
W 166 same sprężyny nie wystarczą, sprawdzone... Może trzeba inne siłowniki dać?
Tak wygląda zamontowane:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...701_211129.jpg
sprężyny tak jak pisałem wcześniej 2S26025 no i ten siłownik
Nosz kurde....Wyszło idealnie i jak garne kilka rzeczy przy drugim aucie to sie za to wezmę, bo jęczę, jęczę i cały czas coś innego sie trafia :P
nie było by problemu gdyby jakoś zwiększyć moc tych seryjnych siłowników, mnie się trafił jakiś mocniejszy i to załatwia sprawe
Tylko widzisz Cinek...mocniejszy ale o ile...ja miałem teraz do wymiany w corvettcie siłowniki maski i jak patrzyłem na kilka niby podobnych to ich zachowanie było dużo różniące się od oryginałów...jakby się miało parametry to załatwiłoby sprawę, bo w przeciwnym razie to takie troszkę wróżenie z fusów...trzeba będzie próbować metodą prób i błędów zwiększając niutony :)
p.s. fajnie to u Ciebie wygląda i nie powiem NIE gdybym miał u siebie takie cuś :P
Szukałem wczoraj siłowników, które pasowałyby do SW i okazuje się, że to jedne z mocniejszych przy takiej długości. Znalazłem siłowniki z Cayenne
Długość [mm]:253
Skok [mm]: 67
Siła [N]: 1900
W porównaniu do 159 SW:
Długość [mm]:250
Skok [mm]: 72
Siła [N]: 1180
Może ktoś miałby dostęp? Cena trochę odstrasza
btw ktoś zakładał siłowniki MM? Cena niewiele wyższa od krosna
A ktoś ogarnął automatyczne otwieranie w sedanie?
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Z sedanem widać nikt nie ruszył, koleś z YT nie odpisuje ;)
Jeżeli chodzi o siłowniki, to wziąć po prostu z większą siłą, plus do tego ,,jakieś'' sprężyny, żeby odrzucały tą klapę do momentu zaskoczenia siłowników.
Proste, nie? :D
No proste, ale ja tam nie mam czasu się bawić sprawdzać itp. Poczekam cierpliwie aż ktoś odkryje jakie te siłowniki i sprężyny, kupię zamontuję i będę się jarał. [emoji41]
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka