Poprzednie auto (Megane II 1.6 benzyna), średnie spalanie (20 - 30% trasa) mniejsze o 0.2L na 100 km, pomiar co ok. 5 tys. km. Przy 50 tys. rocznie kilka zł zostawało w kieszeni.
Printable View
Poprzednie auto (Megane II 1.6 benzyna), średnie spalanie (20 - 30% trasa) mniejsze o 0.2L na 100 km, pomiar co ok. 5 tys. km. Przy 50 tys. rocznie kilka zł zostawało w kieszeni.
darojaro ringi działają na led smd, Wydaję mi się że mają odpowiednią jasność.
Do tego że ringi są używane jako postojowe chciałbym jeszcze przytoczyć że nie raz widziałem w nowszych samochodach które mają wbudowane drl w reflektor to że świecą mijania razem z dziennymi. Może jest to też nie do końca legalne?
Co do spalania pewny nie jestem. Teoretycznie powinno być mniejsze. Pewne jest mniejsze zużycie palników.
Dzisiaj zrobiłem trasę 120 km. i spalił mniej. Ale może to być spowodowane wyższą temp. powietrza. Wiadomo jak jest -10* pali więcej niż gdy jest +10*.
nowe auta mają homologację na to, więc mogą to mieć:)
Ja mam pytanie do osób, które montowały moduły na światła drogowe ograniczające ich iluminację do 20-30% co miało na celu używanie ich jako dziennych.
Czy moduły te mają zastosowanie tylko do świateł "tradycyjnych" czy można je również z powodzeniem stosować w ksenonach? Ktoś używa ich w połączeniu z ksenonami? Ma to (tj. ograniczenie mocy) jakiś negatywny wpływ na żarniki?
Na bixenonie się nie da zamontować tego modułu.
Wysłane z mojego GT-I9000
Tak też myślałem, dzięki!
Dokładnie to samo, co montowanie dodatkowych dziennych, tzn. świeci tylko to co musi czyli "dzienne" i nic poza tym :)
W jednym z wątków któryś z kolegów pytał sprzedawcę i ten stwierdził, że ten "uniwersalny" z xenonami nie bangla, ale mają takie, które działają.
No ale moduł ten podłącza się bezpośrednio do żarówek, więc nie wiem w czym ksenony miały by przeszkadzać.
Ale jak podlaczysz do żarówki mając CAN-bus to zacznie wywalac błędy.