Wiecie może czy można zamówić 19" bez opon RF? W konfiguratorze niby jest taka opcja, ale jak wiemy on ma swoje zdanie, nie zawsze zgodne z rzeczywistością :)
Printable View
Wiecie może czy można zamówić 19" bez opon RF? W konfiguratorze niby jest taka opcja, ale jak wiemy on ma swoje zdanie, nie zawsze zgodne z rzeczywistością :)
nie, ani nie da sie 18" bez rfow. sam boje sie twardości 19" rfow i jak nie sprawdza sie na drodze to zmienie na bez RF (gy eagle f1 assy 3 z mojego doswiadczenia sa komfortowe) a moze i powyższe profil, tzn dam opony 235 przod i 265 tyl zyskujac na wysokosci opony po 4mm(tylko 265 ciezko kupic, niepopularny chyba rozmiar)
Ok, nabyłem ślicznotki 4s.
Mam teraz 4x8” 245/40 r19 michelin alpin. Dokupiłem 2 sztuki 10” z Q a na przodzie zostawię 8”, bo to i tak optimum dla 235. Na przód 235/35, na tył 275/30. Różnica w średnicy to 0,08% między przodem a tyłem, czyli nic i Q4 będzie szczęśliwe[emoji4] Już nie mogę doczekać się gripu z 4s bo alpiny nie wyrabiają z przyczepnością przy ruszaniu ze skrętem 90stopni.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Przy ruszaniu ze skrętem 90 stopni jak nie dawały rady opony a dasz większe opony, to następne w kolejce do poddania się będą przeguby :)
Leszek nie martw się, mi tam jest dobrze na fabrycznych RF. Fakt, że mam chyba trochę za mocno nabite (pokazuje od 2.8 do 3.1 zależnie od temp) ale zawieszenie jest z innej planety niż 159 chociażby i jest dobrze.
no to mnie troche uspokoiles - po prostu to dla mnie niewiadoma, bo jazde Veloce mialem na 19" ale zimowych bez RF, wiec bardzo niemiarodajnie jak letnie RFy beda komfortowe
Cześć,
czy ktoś z posiadaczy Giulii zauważył przy wolnych manewrach parkingowych i ostrym skręcie taki efekt jakby przeskoku opony. Odczucie takie, jakby skręt był zbyt ostry i opony dostawały uskoku do przodu. Mam na Giulii 18" felgi, oponki Pirelli przód 225 szerokości, tył 255.
Autko udebrałem od dealera 3 tygodnie temu :)
Będę pytał w ASO, ale może Szanowni Alfiści już znają temat?
Miałem coś takiego, z czasem przeszło (albo już nie zwracam na to uwagi?) :) Podobno normalne i nie ma się czym przejmować :)