To bier Panie :)
Printable View
Ciekawe co zmotywowało producenta do korekty cen nie tylko wahaczy, ale i reszty asortymentu? Czyżby niska sprzedaż? :)
Oficjalnie maja za 270 czyli normalnie, stali klienci maja nawet do 40% znizki -stad 170. Wiadomo sklep,warsztat czy serwis dolicza marze, waty itd... Pare dobrych lat temu udalo mi sie dostac 2 amory tylne do suzuki baleno za 40zl sztuka. Normalnie chodzily za ok 200. Akurat wietrzyli magazyny.:)
Sent from my iPad using Tapatalk
Hej,
Czy ktoś z Was montował wahacze firmy Moog (jest to firma wchodząca w skład Federal Mogul). FD ma wysokiej jakości części, dostarcza elementy na pierwszy montaż do niemal wszystkich marek. Mają dla AR 156 wersje wahaczy wzmocnionych, chodzi tu o tuleje, tuleje są także dostępne osobno w sprzedaży do ich wahaczy:
http://fmecat.com/selProd1.asp?prdgr...ID=1&engseal=0
Przedni dolny TRW pokonał u mnie już 51000 km po polskich drogach, głównie Gdańsk (nie są niestety za specjalnie dobre). Jak byłem na kontroli to wszystko wyszło OK, zero luzów, nie widać po nim zużycia. Nie mniej jednak jeśli jest jakaś części innej firmy, która się lepiej sprawdzi to bez wątpienia warto ją zastosować w naszych 156/147/GT.
Dla mnie Moog to tak jak TRW w Europie osoby nie mające styczności za dużo z motoryzacją mają trochę obawy że to jakieś chińskie badziewie części są tańsze od TRW a jak dla mnie jakością nie odbiegają, oczywiście zdarza się trafić na jakiś szmelc ale to chyba każdej firmie się zdarza ;). Jak mam kupować to albo MOOG (bo taniej od TRW) albo Lemforder, tyle że głównie w innych autach wkładam części tych firm, więc nie wiem jak to w alfie "bangla" ;)
Ja dwa tygodnie temu założyłem na górę Lemfordery (nie wiem, jakie były poprzednie). Na razie się spisują. Zobaczymy, na jak długo.