witam
na schamowanej u Marcina Lancii Ypsilon 1,3jtd, srednie spalanie 5,3L, ale musze zaznaczyc ze zonka jezdzi 4km do pracy i z powrotem, w miescie przy korkach i swiatłch wiec b.dobrze.
w porównaniu do zeszłego roku rewelacja.
pzd.
Printable View
witam
na schamowanej u Marcina Lancii Ypsilon 1,3jtd, srednie spalanie 5,3L, ale musze zaznaczyc ze zonka jezdzi 4km do pracy i z powrotem, w miescie przy korkach i swiatłch wiec b.dobrze.
w porównaniu do zeszłego roku rewelacja.
pzd.
Mierzyłeś na stacji benzynowej czy wg komputera?? Bo u mnie po modzie pali w mieście około 7-8l/100km a na kompie pokazuje 5,9-6,1 l średnio. Dodam że jeżdżę z żonką normalnie, bez zbędnego butowania, no może niekiedy jak sytuacja zmusi :P
Oczywiście spalanie ok 5- 6l/100km miałem w trasie osiągalne bezproblemowo, ale tylko i wyłącznie w trasie.
Dlatego zastanawiam się czy faktycznie ten silniczek może spalić 6l ropy na 100km przy normalnej jeździe na codzień.
wiesz mieszkam w holandii i tu wszędzie mam autostrady.. trasa, teraz na kompie mam 5.4/100km z 640 ostatnich kilometrów czyli będzie ok 6.. jakoś tak mi zaniża komputer.. a jest jeszcze jakies 40% na wskaźniku
w mieście potrafi 7 spalić ale serio nie wiem, rzadko kiedy jeżdzę po mieście..
Mi przy ostrym deptaniu, miasto, trasa, wyprzedzanie, prędkości 200-220km/h pościgi z kumplem na obwodnicach ustawki z rolek, kreski. Takie ogólnie szaleństwo w celach testowych ile potrafi, ile spali. Wyszło 9,4 litra. Auto było naprawdę ostro traktowane. Przy tych osiągach akceptowalne. Przy spokojnej jeździe na mieście kopci między 7-8 litrów trasa nie sprawdzałem.
mam podobnie w swoim 2.4, pali tyle ile Wasze 1.9 :) skrajnie dojdzie do 9, ale to juz orkiestra piekielna byc musi, ostatnio spokojnie jezdzilem w miare, do 130 km/h to wyszlo 6L/100
Wielokroć testowane na różnych trasach,tych bardziej zakorkowanych i tych mniej ( o ile można je tak nazwać) i nigdy nie udało mi się przekroczyć progu 10l przy szalonej jeździe-to odnośnie trasy.Miasto,jak dotychczas przy spokojnej jeździe 7,5-8 (wliczając korki choć nie na skalę warszawską).Przy ostrzejszej,wieczornej jeździe 9l.
Kenobi-a to ciekawostka ,że jednak te 20v są takie oszczędne.Kolejny raz przekonuję się ,że jednak trzeba było dłużej szukać tego jeszcze jednego garnuszka.
co do szaleńczej jazdy.. dowiem się za 3 tygodnie.. wtedy dam znać.. wypad na tor zobaczymy jak to będzie wyglądało..
Pozdrawiam
Panowie, czy ktoś ma jakieś doświadczenia w podkręcaniu 159 2,4 jtdm?