tygrysio, no widzisz, a ja Ci mogę powiedzieć, że 289 będzie - nawet już gdzieniegdzie można zamawiać :D
na ile została wyceniona opcja podwójna rura? i jak to ma wyglądać? tłumik końcowy i plastik zderzaka od QV?
Printable View
tygrysio, no widzisz, a ja Ci mogę powiedzieć, że 289 będzie - nawet już gdzieniegdzie można zamawiać :D
na ile została wyceniona opcja podwójna rura? i jak to ma wyglądać? tłumik końcowy i plastik zderzaka od QV?
No na samochod rocznik 2011 z zerowym przebiegiem to zazwyczaj max 9-10% daja. Teoretycznie na rocznik 2010 daja 10%.
Ja dostalem sporo wiecej niz 10% ;)
A to zwlaszcza ze wzgledu na kolor samochodu... jeszcze go nikt nie zamawial w PL :)))
AQS i czujnika wilgoci nie bralem, tak samo podgrzewanych foteli...
A co do przyspieszanie lechtak to juz mialem okazje jezdzic QV-ka 2-3 tyg temu z parku prasowego i wrazenia super :)
Ciekawe jak widać co salon to inna wersja - bo w sobotę właśnie u Boltowicza na placu widziałem już zarejstrowaną QV z kolorkiem 8C (czekała na odbiór) .... na ciemnych turbinkach 18" ... coś pięknego :)
---------- Post dodany o godzinie 07:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:11 ----------
Jak dobrze zapamiętałem to około 1700 zł (Handlowiec podawał mi cenę paneli środkowych i patrzyłem przez ramię na tę rozpiskę, niestety nie dopytywałem o wydech więc technicznie jak to wygląda Ci nie odpowiem ) - spojler z dyfuzorem około 2800 - panel kolorowy czy tak jak w moim przypadku włókno - imitacją 1300 zł. Podobno banalnie prosta jest ta wymiana panelu - więc narazie odpuściłem i zostawie szczotkowane aluminium - jak się znudzi pomyśle
Aha to były ceny netto
[QUOTE=tygrysio;502184]Ciekawe jak widać co salon to inna wersja - bo w sobotę właśnie u Boltowicza na placu widziałem już zarejstrowaną QV z kolorkiem 8C (czekała na odbiór) .... na ciemnych turbinkach 18" ... coś pięknego :)[COLOR=Silver]
Hmmmm no jak zamawialem w piatek to w Centrali poszlo to jako pierwsze zamowienie tego koloru w PL w 2011. Moze u Bołtowicza to byla ta Julka z parku prasowego (ona jest wlasnie na Turbinach i w kolorze 8C z dachem przeszklonym), bo w Centrali to jest pierwsze zamowienie Julki w 2011 tym kolorze nie zaleznie od wersji silnikowej i wysposazenia, zaden dealer takiego zamowienia jeszcze nie zlozyl :)
Choc najwazniejsze ze moja juz jest zamowiona i udalo sie spory rabat wycisnac :D
W Katowickim Ganinexie pewna elegancka pani odbierała pod koniec roku Julkę w kolorze 8C (produkcja na zamówienie). Samochód był co prawda w wersji Progression :/ ale przynajmniej miałem okazję przyjrzeć się kolorowi.
Mam dylemat, nie potrafię się zdecydować czy moja Julka ma być biała czy może 8C. Zamówienie będę składał w maju, więc jest trochę czasu na podjęcie decyzji.
A Arkowi serdecynie gratuluję wspaniałego zakupu! :)
No mozliwe, ale w tym roku pierwszy samochod :)
Dziekuje dziekuje :)
Jeżeli chodzi o felgi "turbiny" to jest jedna ciekawa kwestia. Producent nie zadał sobie trudu na wyprodukowanie turbin dla lewej i prawej strony samochodu przez co auto wygląda inaczej z obu stron. Żeby było symetrycznie dwie felgi powinny być odbiciem lustrzanym. Może się mylę, ale tak wynika ze zdjęć. Czy widział ktoś może julkę w kolorze 8C ale z JASNYMI turbinami? Pewnie pięknie by to wyglądało. Jak na mój gust ciemne turbiny powodują, że z większej odległości nie widać faktury felgi a szkoda, bo jest piękna. I jeszcze jedna sprawa - nie boicie się, że jak ktoś przykładowo zarysuje lakier 8C to po pierwsze:
- serce wam pęknie
- naprawa będzie wiązała się z przemalowaniem naprawdę dużej powierzchni samochodu (8C to perła, tak? )
Chociaż warto zaryzykować bo kolor pewnie prezentuje się rewelacyjnie ale niestety nie widziałem w realu :-( . Może i dobrze bo pewnie miałbym wielki dylemat przy zamawianiu :-)
[QUOTE=Arekkk;502209]Nie - na pewno nie gdyż rozmawiałem właśnie z handlowcem o Alfa Rosso - tak od słowa do słowa poszlismy na plac i pokazał mi to QV i jasno powiedział że to już z tablicami dla klienta - ale to była nówka na zamówienie ... nie miała szklanego dachu a dopłata do felg jak dobrze pamiętam była w okolicach 4000 zł. Ale to bez znaczenia - Wybrałeś piękne auto :)
W kwestii felg się zgadzam. Osobiście nie rozumiem mody na ciemne felgi, choć są auta, w których grafitowe obręcze są dopełnieniem całości. W Julce - niekoniecznie. Poza tym ciemne turbinki wyglądają optycznie na mniejsze, a przecież mają średnicę aż 18" ! Ja bym brał i felgi i lakier 8C. :rolleyes:
Lakier 8C to trójwartswowa perła i z naprawami faktycznie może być problem. W razie draki serce raczej nie pęknie. Samochód to jednak tylko przedmiot, w moim przypadku - użytkowy. Jakoś pewnie to przeżyję.
W dwóch ostatnich autach nie miałem najmniejszej ryski, żadnej szkody parkingowej, żadnej stłuczki. Po cichu liczę na to, że ta dobra passa będzie nadal trwać. ;)