Po zaślepieniu odczyt mierzony wzrasta o ok 50mbar - wyłącznie na jałowym. Nie w każdym aucie widać to na wskaźniku.
Printable View
I masz przyczynę. U mnie po zaślepieniu EGR wskazówka jest minimalna wychylona na obrotach biegu jałowego. Wg MES to ok 50mbar. Na samym zapłonie wskazówka oczywiście leży na 0, tak jak powinna.
EDIT: Patryk był szybszy :)
Ale u kolegi nie jest lekko podniesiona. Korekty masz dobre? Skoro zmieniany był kolektor może jest nieszczelnosc
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
jest lekko podniesiona tylko - byłem jeszcze raz sprawdzić w aucie, do zdjęcia nie dałem autu się "ustabilizować" po jeździe. W pozycji mar wskazówka leży na "0", jak odpalę, powolutku dźwignie się ciut ponad ;) Kolektor jest na pewno szczelny, co do korekt to jednym cylindrze miałem w okolicach 2 na plusie, ale muszę jeszcze raz to sprawdzić - wtedy miałem walnięty termostat i auto było cały czas niedogrzane ;) Dzięki wszystkim za pomoc ;)
U mnie wskazówka turbiny po zapaleniu pokazywała zawsze 0, autko chodziło płynnie równo wkręcało się na obroty trzymało moc, aż do dzisiaj kiedy to jadąc na 4 biegu z 2tyś. obrotów nagle pojawiło się przerywanie ,szarpanie,kangur itd a potem tryb awaryjny i kompletny brak mocy.W pierwszej chwili pomyślałem "PĘKNIĘTY TŁOK" ale przecież nie pojawił się dym spod maski i nie wystrzelił olej z bagnetu, potem pomyślałem że zaciela się zmienna geometria w turbinie ale zacząłem od najprostszej rzeczy.Wyczyściłem czujnik doładowania a był cały z sadzy I POMOGŁO AUTKO ŚMIGA AŻ MIŁO.Czujnik mam przedliftowy.
Możesz opisać jak go wyczyścić i gdzie się znajduje?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Plus minus ile na to czasu trzeba może jutro z ciekawość bym zobaczył
Demontaz montaż ok 10 minut czyszczenie ok 20 minut
A to spoko dzięki za informację pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka