Regulacja lewo / prawo służy do ustawień lampy na ruch lewo / prawo stronny. W instrukcji to pisze.
Sent from my E6633 using Tapatalk
Printable View
Regulacja lewo / prawo służy do ustawień lampy na ruch lewo / prawo stronny. W instrukcji to pisze.
Sent from my E6633 using Tapatalk
Pózno w nocy pisałeś, to pewnie nie dotarło o czym my tu. Nie piszemy o tym wewnętrznym przełączniku przy soczewce mijania, którym w naszych autach przełącza się światła asymetryczne prawe na symetryczne (czyli takie jak w USA czy przynajmniej nieoślepiające w ruchu lewostronnym).
Piszemy o 2 śrubach regulacyjnych które są na każdej lampie, bo ktoś wcześniej napisał złą infromację, więc go poprawiamy do czego one służą.
Zestaw hid brałem z Allegro, wolę za to zapłacić 150 niż 300. Dekle narazie rozwierciłem swoje otwornicą (nie ma szans tego zmieścić w fabryczny dekiel) i będę zamawiał te z retrofitu lub sam coś wymyślę.
Zdjęcie może uda mi się zrobić za jakiś czas, rzadko jestem przy tym aucie, ojciec nim jeździ bo to jego samochód.
Panowie - odnośnie do odkręcania śruby soczewki przy odpowietrzniku -> próbowałem na wszystkie możliwe sposoby: z kąta, cieniutkim kluczem przez odpowietrznik, itp. i utknąłem na etapie gdzie śruba po prostu jest za długa i dochodzi do krawędzi odpowietrznika, a soczewka jeszcze nie schodzi. Jak z tym cholerstwem sobie poradzić? ;-)
Odgiac po prostu delikatnie aby srubka mogła wyjść z tego zakamarkach... Dobrze jest trzymać soczewkę opierając ja o główkę tejże srubki.. W tym momencie newralgicznym używałem giętego wkretaka
Wkład jest trochę elastyczny, ja podważałem go śrubokrętem i wyciągnąłem śrubkę. Potem w odbłyśniku wyciąłem ucho, żebym nie musiał się tak gimnastykować przy kolejnym demontażu.
Ok, dzięki. Później potestuję - na razie w jednym reflektorze poszedł mi ten wkład trzymający wszystkie trzy lampy właśnie podczas walki z tą śrubą, więc mogę już kombinować bez stresu ;-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Będziesz miał skilla w rozklejaniu lamp ;)