W sworzeń, nie trzeba zdejmować koła, wystarczy skręcić koło i sworzeń jest widoczny.
Printable View
Dziwne, byłem w serwisie bo coś strasznie skrzypi :/ mechanik powiedział że to górny wahacz, więc umówiłem się na wymianę.
Jednak po wstrzyknięciu tam oleju nadal skrzypi... WTF?
Zanim wymienisz sam sprawdź co skrzypi właśnie poprzez strzyknięcie olejem. Na moje oko skrzypi Ci dolny wahacz na tuleji tej mniejszej z przodu samochodu która jest przysłonięta przez osłonę ale po skręceniu koła dojdziesz tam a nie na sworzniu. Sprawdź bo powymieniasz tylko niepotrzebne elementy.
Właśnie wróciłem z kanału,ale ciężko dojść co skrzypi, czy jak przebiję igłą to stanie się coś? Jeśli to nie będzie to a pozostanie nakłucie?
Jak cienka igła to nic się nie stanie ale po co robić dziurę lepiej narazie sworznie zostaw i sprawdź tuleje w wahaczach ale czymś rzadkim a szybko smarującym np. WD40 Jak już będziesz wiedział gdzie to to wtedy gęsty olej i jakiś czas będzie spokój. A tulejkę tą mniejszą o której pisałem z dolnego wahacza potraktowałeś ?
Chodzi o to że mam w poniedziałek umówioną wymianę górnego wahacza :/ a skoro to nie to to bez sensu :/
bo mechanik wymieni, będzie skrzypieć popsika i gdzie sens wydawania kasy :/
No właśnie o tym piszę cały czas , po grzyba wymieniać sprawne elementy zawieszenia ?
A ja zauważyłem,że przy obecnej pogodzie skrzypienie ucichło. Nie całkiem,ale jest ciszej.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka