Ode mnie tyle mój mechanik wołał jak miałem mu przywieźć kolektor na podmianę. Ale to było jak jeszcze myślał, że przywiozę mu 1.9.
Printable View
ja mam plastikowo aluminiowy kolektor . mechanik powiedział że w nim się klap nie usuwa ,a dzwoniąc do firmy która się tym zajmuje mówią że 600zł i po kłopocie. to jak to jest ?
W nim się usuwa najszybciej jak to tylko możliwe. W przeciwnym razie kompresja powie papa.
dzięki za odp.
Żeby nei przekopywać się przez cały temat.
Jakiś sposób sprawdzony na zaślepienie tych klapek. kolektor plastikowo-aluminiowy.
Co tam najlepiej wkręcic, czy zaspawać, czy są może jakieś korki
Mattom daj znać na prv albo lepiej tel 692369684.To ci postaram się pomóc jak w tani i prosty sposób ogarnąć temat klapek
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
dejon Z chęcią też bym się dowiedział jak do tego podejść
Wiec domek masz mój numer wiec dzwoń a postaram się pomóc :)bo miałem podobny problem co wy tylko ze za późno ogarnąłem temat i cóż klapka w cylindrze Wiec reszty nie musze pisać co było. I tez był dylemat używany silnik czy remont....I robiłem remont i jestem zadowolony nie było drogo...bo I przy okazji rozrząd..Zamknąłem się w 2500..ale fakt klapki sam robiłem u mechanika on silnik a ja przy okazji usuwalem i czyściec kolektor..Można samemu nawet w bloku coś takiego zrobić aby tylko mieć kolektor wykręcony..Wiec jak coś to pytać i i nie płacić dużych pieniędzy za cis co można samemu zrobić małym kosztem. ..
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ja w swoim plastikowo aluminiowym wywaliłem klapy a otwory po nich (po osiach ) nagwintowałem pod śruby 6 ( nie trzeba niczego rozwiercać - wystarczy dobry gwintownik). Śruby 6 aluminiowe 15mm długości wkręciłem na klej anaerobowy.
dobrze jest dobrać tak śruby żeby miały łepek pasujący do kryzy po osiach - jak rozbierzesz to zobaczysz o co chodzi.
Największy problem jest oczywiście z wyczyszczeniem kolektora ..... dwa dni babrania się w tym czarnym g...
a to prawda że trzeba demontować pół silnika?;)