Przecież jest dokładnie odwrotnie - tzn futro jest bardziej agresywne niż biała gąbka od flexi.
IMHO potrzeba ze 2x mniej przejazdów futrem niż gąbką.
Printable View
Dzisiaj potraktowałem lakier AF Tripple i jestem zadowolony z efektu :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/06/200.jpg
Co prawda na fotce za wiele nie widać ale zawsze coś :P
W planach jeszcze jest wosk FK 1000p który leży i czeka na swoją kolej :D Niestety możliwości są ograniczone czasowo, pogodowo itp. bo garażu brak :(
ładnie wyszło :) też ostatnio zakupiłem AF Tripple i jestem ciekaw jak u mnie bd wyglądac
Mam taką prośbę do Was w pomocy dobrania kosmetyków do pracy .Zacznę od tego ze kolega BURATINO (któremu bardzo dziękuję za to ) wysyłał mi paczkę z kosmetykami od tak sobie , żebym potestował , paczka już przyszła jakiś czas temu , ale ze nie było auta na którym można je testować to nie wklejałem tego postu(alfa niestety odpadła ponieważ niecały tyg po nałożeniu Megsa GC na alfe paka przyszła , a wosk powinien trzymać się ok 1.5msc, więc...) , auto na którym bd testował bd FORD FIESTA (srebrny metalic) , w grę będzie wchodziło
Odkurzanie w środku
Trzepanie dywaników
Położenie dressingu na plastiki
Mycie szyb
Mycie auta
Bedę kładł na niego politure oraz wosk
Czyszczenie kołpaków oraz położenie dressingu na opony
APC , AKTYWNA PIANA I INNE ETAPY NIE WCHODZĄ WGRE Z TAKIE POWODU ŻE NIESTETY NIE MA TAM BIERZĄCEJ WODY Z WĘŻA , AUTO BD MYTE NA MYJNI BEZDOTYKOWEJ (RĘCZNIE) A PÓŹNIEJ SPŁUKANE
Do karoserii bd szły kosmetyki od kolegi BURATINO,czyli tylko porządnie umyję auto ,niestety wiem ze mnie za to zhejtujecie ale glinkować nie bd , następnym razem przy użyciu moich kosmetyków dopiero bd glinkował i mocno odszczurzał , teraz zostanie przejechany w newralgicznych miejscach Benz Ekstrak.
To paka którą dostałem od ww.kolegi z forum
Załącznik 100264Załącznik 100265
szczerze to znam firmy takie jak K2,SONAX,NIGRIN lecz z tymi kosmetykami które są na foto nigdy przenigdy nie obcowałem , więc ... nie wiem co wybrać , postawiłem na Nigrina Brilliant Politur Turbo (tego 4 od lewej strony jak się patrzy) , lecz jeżeli to politura to co dac na niego ? Myślałem nad tym najmniejszym Sonaxem z serii Xtream step 3 (lecz w necie jest dziwnie opisy ,raz ze wosk raz ze politura i mam dylemat co położyć na tego nigrina) .Doradzcie mi coś ??Reszta (czyli szyby,opony,kołpaki,plastiki wew , no wszystko oprócz karoserii bd robione już moimi osobistymi środkami ).Oczywiście jakieś fotki z prac wrzucę
Powiedzcie koledzy jak wosk wytrzymuje mycie na myjniach bezdotykowych?
Ostatnio dobrze wymyłem ręcznie alfe, poszło glinkowanie i AIO a potem wosk. Na razie cały brud ładnie spływał z deszczem ale w weekend byłem za miastem i autko troszkę się ubłociło i zastanawiam się jak teraz najlepiej umyć. z grubsza deszcz spłukał ale nie wszystko.
Opłukać się wodą na myjni czy lepiej ręcznie umyć i powtarzać cały proces łącznie z woskowaniem.
Mycie bezdotykowe z proszkiem wytrzymują syntetyki albo hybrydy , coll 476 , fk hi-temp , teraz polecam Ci umyć auto ręcznie (rękawica plus jakiś fajny szampon z neutralnym pH) i później psiknąć auto QD , jaki wosk połozyłeś na AIO ?
Jak masz w miarę śweży wosk to sama destylka powinna dać niezłe rezultaty.
Generalnie mycie na bezdotykach pełnym programem zjada każdy wosk - po prostu szybciej się skończy.
Jak Ci się nie chce mycia na dwa wiadra to można polecieć jakimś QDkiem, ale trzeba brać pod uwagę to, że się jednak lakier niszczy od czegoś takiego...
Użyłem Autobrite Cherry Glaze AIO i wosk Finish Kare 2685 Pink Wax http://detailercenter.pl/index.php?p...rderby=cenaasc.
Szampon mam Shiny Garage Orange Shampo http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=818.
Umyj ostatnim programem na bezdotyku (woda destylowana) i zobacz czy Cię zadowala efekt - jak nie pomyślimy co dalej.
dokładnie jak mówi Krusz,ja tak robię myje destylką i na to QD po osuszeniu , musisz kupić jakieś QD sobie naturalne zeby nie zjadło PW chociaż to hybryda,mój pierwszy wosk to był FK Pink Wax i do tej pory go nie użyłem a podobno daje super wet'a , wklej fotki jak możesz jak Ci wyszło
- - - Updated - - -
Swoją drogą jestem ciekaw ile wytrzyma Ci taka konfiguracja