Wszystkie potrzebne przewody do podłączenia modułu (+ po stacyjce też) w AR 159 są w skrzynce bezpieczników obok aku. Weż do ręki probówkę w 1min znajdziesz potrzebne kable.
Printable View
Wszystkie potrzebne przewody do podłączenia modułu (+ po stacyjce też) w AR 159 są w skrzynce bezpieczników obok aku. Weż do ręki probówkę w 1min znajdziesz potrzebne kable.
Plusa po stacyjce nie musisz podpinać, moduł się sam załączy jak zapalisz silnik.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Co innego kwestia gustu, a co innego przepisy - tak, jak napisał kolega Nazar, takie umieszczenie świateł do jazdy dziennej jest niezgodne z przepisami, ponieważ odległość między wewnętrznymi krawędziami świateł nie może być mniejsza niż 60 cm, a że jest mniejsza widać na pierwszy rzut oka, a to się wiąże z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego, albo demontażem świateł w trakcie kontroli. Zresztą, żadna stacja diagnostyczna nie powinna Ci zaliczyć przeglądu technicznego.
Witam.
Czy byłby ktoś w stanie załatwić lampy duolight po jakiejś okazyjnej cenie? niecałe 600 to jedna trochę sporo i średnio mi się widzi, a chciałbym trochę przyoszczędzić nowe żarówki w halogenach.
Jak dla mnie to chyba najlepsze rozwiązanie, bo do modułu nie jestem przekonany.
Cięzko będzie . Ja nagocjuje cenę na następny zakup grupowy ale optymistycznie to będzie coś między 450-500pln o ile dojdzie do skutku .
- - - Updated - - -
Klika zdjęć w kwestii przypomnienia co i jak działa i jak świeci :). Co do montażu to niestety Alfa nie jest wymieniona na pudełku produktu ale tylko dlatego,że nie ma stosownej przejściówki do podłączenia do ori instalacji auta. Nie jest to jednak problem bo w byle motoryzacyjnym sklepie można je nabyć za parę złotych lub po prostu obciąć stare i zlutować wszystko do kupy . Sama lampa pasuje plug&play w uchwyty ,trzeba jednak usunąć ramkę chromowaną z obudowy halogenu i tyle .http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=176695&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=176696&stc=1
no to troszkę jednak sporo, może się przekonam do modułu :) martwi mnie tu poprostu jego kwestia legalności, niby policja się nie czepia, przynajmniej nic takiego nie wyczytałem, no i ten zez......
Te lampy również pasują: http://allegro.pl/renault-megane-sce...255685477.html
pasowac może i pasują, ale czy mają homologację? nie kupowałbym niczego za co potem zarobie mandat, nie przejdzie badań czy coś. Poza tym wole być legalny. Jeszcze się pozastanawiam nad wszystkim.
W kwestii chromowanej ramki. Nie trzeba jej usuwać. Ja mam Duolight i mam też ramki :-D wszystko więc wygląda jak z fabryki :-D
Nie od zewnętrznej. Jest tak samo jak z ori halogenem.
Pozdrawiam
Witam,
w kwestii homologacji modułów. Czy ktoś z was ma doświadczenie z kontrolą drogową......
Koledzy, możecie przesłać fotkę numerów homologacji z świateł Duolight?
Myślę nad przerobieniem fabrycznych świateł przeciwmgielnych przez dodanie do nich ringu ledowego. Ktoś próbował? Byłaby to tańsza wersja duolightów, o tyle lepsza, że jako przeciwmgielne świeciłaby żarówka H1, a nie jakaś słaba dioda.
Dairen, takie rozwiązania już są "na gotowo", tzn. jako przeciwmgłowe świeci Ci normalna żarówka, a jako do jazdy dziennej ring zewnętrzny.
Tak, wiem, ale cena duolightów jest lekko przesadzona i myślałem o zainstalowaniu ringa w fabrycznych przeciwmgielnych samodzielnie.
Hej,
czy wiadomo juz moze czy kolejny zakup grupowy dojdzie do skutku? Zdecydowanie Duolight, a teraz zastanawiam sie czy szukac po sklepach najtanszych czy czekac na zakup grupowy.
Hej,
podpinam się pod temat i jak co jestem chętny do zakupu grupowego.
P.S.
Jest jakiś problem z podłączeniem Duolight?
Nie ma żadnego problemu, oczywiście pod warunkiem, że oprócz samych świateł, masz odpowiedni moduł, bo tak na prawdę, to uzyskanie odpowiedniego efektu polega na prawidłowym podłączeniu tegoż właśnie modułu, bowiem lampy są jedynie punktami świetlnymi, a całą "robotę", robi właśnie moduł - jeśli jest w komplecie to ok, jeśli nie, trzeba go dokupić.
Co Wy tu piszecie? Jaki moduł? W komplecie jest wszystko co potrzeba po za etycznymi o których była mowa w temacie
Czy ty na pewno masz na myśli Duolighty??? ( Ringi + przeciwmgielne LED ). W zestawie firmy MaxLed są lampy i PRZETWORNICE , okablowanie . Jedyna rzecz ,którą trzeba zakupić za 3-5pln to złączka pod ori wtyczkę halogenu bo w zestawie są przejściówki ( 2 rodzaje )ale nie pasują . Dlatego też na spisie aut do których pasują Duosy nie ma Alfy. Sama lampa pasuje "Plug&Play" . Ja akurat nie dokupywałem kostek tylko uciąłem fabryczne i polutowałem sobie kable bo fabrycznych nie mam zamiaru zakładać .
PS. Sorry za przeciąganie "Gruponu" :D ale mam masakre w pracy i nie miałem czasu ogarnąć tematu . Postaram się w tym tygodniu zapodać info czy będzie następna akcja ( czy będzie sensowna zniżka bo na allegro widziałem już zestawy w okolicach 550pln więc koło 100pln będę chciał utargować ale będzie to na zasadzie następnej listy i min. 10 pewniaków na zakup ) .
Dokładnie tak, mam nawet dwa komplety do sprzedania, ale, jak napisałem wcześniej, są bez modułów, z tym, że nie są one firmy MaxLed.
Edytowane:
Nazar, przepraszam, ja mam ringi + przeciwmgielne, ale nie LED, tylko żarówka reflektorowa, nie pamiętam tylko, dokładnie jakie ma oznaczenie, H1 czy H7.
Swoje mogę sprzedać za 250 pln za komplet - bez modułów, których ceny na Allegro zaczynają się od... 5 (słownie: pięciu złotych) + przesyłka :)
Tak teraz rozumie . Masz "podobne" na zwykłych żarówkach . Kwestia czy mają homologacje drogową bo na allegro widziałem też takie halogeny z ringami ,które robią za "ładne" postojówki i cena była odpowiednio niska . Tu na cenę składa się moim zdaniem BDB jakość wykonania ( halogen jest dość ciężki i posiada solidny radiator ) no i wspomniana homologacja na dzienne ringi ( do których są przetwornice bo dają mocne światło dobrze widoczne w dzień -wiadać w moim avatarze )i Ledowe przeciwmgielne . Nie robię tu za przedstawiciela handlowego ale wcześniej kolega pytał o DUOLIGHTY a twoje to inna bajka . Wstaw foty jak to wygląda z jakimiś danymi .
Nazar, te moje to "chińczyki", które nie mają oznaczenia "RL", są solidnie wykonane z odlewów - zarówno ringi, jak i przeciwmgłowe dają bardzo dobre światło - fotek niestety nie zamieszczę, ponieważ po ich zakupieniu, a przed montażem dowiedziałem się o innym rozwiązaniu, czyli "dzienne w drogowych", a więc zrezygnowałem z montowania tych "duolightów" i leżą sobie grzecznie na półce.
Z wrodzonej zapobiegawczości, kupiłem dwa komplety, na wypadek gdyby w trakcie eksploatacji któryś się stłukł.
No to walnij fotkę z półki albo podepnij kajbelki :D i niech zapłoną światłem . Jak chcesz je opchnąć to chyba każdy chciałby je zobaczyć . Jakie mają uchwyty montażowe i czy średnica jest taka jak ori halogenu?
Witam, czy te światełka http://allegro.pl/2w1-swiatla-dzienn...626121328.html będą normalnie działać bez żadnego kombinowania? nie wiem czy te przejściówki wystarczą czy trzeba coś dokupić ;) dzięki za odpowiedź
Technicznie, masz tam full komplet, czy będą do zamontowania w oryginalne otwory? Napisz do sprzedającego, żeby Ci podał ich rozstaw, wtedy będziesz wiedział, czy wystarczy odkręcić oryginalne i przykręcić te, czy trzeba dorobić jakąś redukcję, ale nawet jeśli, to sprawa wydaje się być banalnie prosta.
P.S.
Kolega Nazar, już odpowiedział :)
Dzięki koledzy, to już ostatnie pytanie: mianowicie jak włożę kluczyk do stacyjki zapalą się z automata? i jak to działa gdy na manetce będę miał włączone światła mijanie odpalone z automata gdy się ściemni?
Jak w każdych daylightach plus z ringow podpinasz pod plus po stacyjce ,mase wiadomo i trzeci kabel pod plus z postoi . Wtedy zapalając swiatła wyłączasz ringi a zapalaja sie po wsadzeniu kluczyka w slot. Fajne jest to ze po wyciągnieciu kluczyka zaplon jeszcze kilka sekund trzyma i ringi kilka sekund swiecą jeszcze-taki prawie follow me home :)
Tak jest bo większość podpina pod pompę paliwa.
U siebie mam zrobione, że dzienne zapalają się dopiero po uruchomieniu samochodu - wymaga to dodatkowego "urządzonka", badającego napięcie prądu.
Ja dzienne również mam podpięte pod stacje ale w kabinie jednak wolałbym znaleźć go pod maską. Zatem który to bezpiecznik
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka