dzieki tym co byli szkoda ze ktos niedotarl fotki zapodam pozniej ;P
Printable View
dzieki tym co byli szkoda ze ktos niedotarl fotki zapodam pozniej ;P
wiec w koncu kiedy sie spotykacie? W czwartki czy niedziele? Ja w Poznaniu bede 21-27 kwietnia. I gdzie.. plaza, malta?
Niestety nie ma w Poznaniu już czegoś takiego jak stały termin spotów. Na dzisiejszym były 4 auta. Dwa tygodnie temu też był spot na którym pojawiły sie inne osoby i który był w zupełnie innym miejscu. Jedyny stały termin w Poznaniu ma Alfaclub - spotykaja sie w każdy piątek na parkingu centrum handlowego KingCross Marcelin (okolice lotniska). Pozostaje Tobie sprawdzać na bieżąco, czy coś sie będzie działo.
Pozdrawiam
...a coś się pewnie wydarzy :)
wlasnie apropo cos sie wydarzy ;P sa dwa wnioski do obgadania spotkania raz w miesiacu albo dwa razy prosze o opinie ;P i druga sprawa ruszyl temat zlotu 2 wielkopolskiego prawdopodobny termin to koniec wakacji poczatek szkoly ;P w tej sprawie potrzebne sa chetne osoby do pomocy w organizacji zlotu bo sami z paula niedamy rady. z tego co wiem to pomorze w tymroku tez zaszczyci nas przyjazdem ;P
jezeli ten czwartek na termach aktualny - to mysle ze mogłbym spokojnie podjechac.
w sobote niedziele na torze poznan jest start sezony PFD - więc mozna tez jakis mini spocik wykombinować jezeli kogos tematyka interesuje.
Kurcze w czwartek będę w Pzn na Otwarciu sezonu motocyklowego w Multikinie, ale to się pewnie skończy ok 22 :/
to jak bedzie ktos dzisiaj o 20 na termach ;D?
A do której to będzie trwało? Bo jeśli po 22 ktoś będzie to mogę podjechać w drodze do domu :)
Ciezko mi powiedzieć ale ja raczej bede godzine i spadam ; D
Panie i Panowie, czas na majówkę.
Jak zwykle proponuję ładny, zielony plener żeby uciec od szarości betonu galerii handlowych i robienia spotkania "przy okazji podrzucenia rodziny na zakupy". Poprzednim razem spotkaliśmy się na terenie kampusu na morasku i teren na takie spotkanie jest wręcz idealny, jeżeli jednak ktoś może zaproponować inny fajny, zielony plener to będzie można przegłosować i wybrać ten najbardziej pasujący największej liczbie osób.
Termin. Proponuję którąś z kolejnych sobót - powód prosty: wydziały na morasku będą otwarte dla zaocznych i będzie można się na miejscu zaopatrzyć w kawę i ciacho do gaworzenia przy bellach. 11 maja? 18 maja? 25 maja?
Mi najbardziej pasowałby 18.
Miejsce obojętne ;)
Nie wiem czy dam radę, charakter mojej pracy nie pozwala mi na długoterminowe planowanie ale postarałabym się na 25-go :)
Jeśli będzie to 18.05, to postaram się podjechać i przywitać:)
18.05 muszę jechac z moja 147 na usuniecie wgniotki na drzwiach, wiec jesli godzina sie nie pokryje to bede :)
Ok, to 18 maja.
Jakieś propozycje alternatywnego pleneru dla kampusu na morasku? Dla płaczących że daleko powtórzę: dla mnie to jest dokładnie drugi kraniec miasta ze starołęki, raz w miesiącu/kwartale/roku można się poświęcić i te 5km dojechać.
Godzina? 10? 12? 14? 16? 18? Dla mnie to z grubsza bez różnicy, poprzesuwam sobie inne rzeczy w planach żeby się dostosować. :)
Jak dla mnie każda pora między 12-16 byłaby oki. Wcześniej co niektórym się nie zechce, później to już blisko wieczornych planów.
Plener? Fajniejsze byłoby jakieś jeziorko :cool: Wypadłem jednak z obiegu i nie wiem gdzie można zaparkować kilka(naście) autek.
- Syfiałka odpada, raz że nie zaparkujesz, dwa że będzie pełno luda.
- Malta. Od strony Baraniaka to żaden plener, a i zawalone będzie na bank. Przy termach jest miejsce, pytanie tylko czy w sobotnie popołudnie nie będzie zakorkowane na amen, ale można pomyśleć. Przy zoo - byłoby fajnie, ale będzie tłok. Jest jeszcze parking od strony warszawskiej, za kościołem, ale to też kiepski plener tak na prawdę, a dodatkowo sobota = śluby, zamieszanie na tym parkingu.
- Swarzędzkie bajorka i stawy - nie znam tematu, musiałby ktoś kto zna dobrze ten teren coś powiedzieć.
- Strzeszyn, Kiekrz, Lusowo - jak wyżej, nie znam tematu, może ktoś coś napisze o potencjalnych miejscach.
Dalej raczej nie ma sensu szukać, bo skoro problemem jest dla niektórych przejechać przez miasto, to co tu dopiero mówić o jeździe 20-30 km za miasto.
Przy Kierskim jest jedno fajne miejsce. Zaraz przy jeziorze, są ławeczki, trawka, etc. Z tym że jest ono małe i nie pomieści pewnie więcej, niż 8-10 aut. Zakładając, że nie będzie zajęte przez spacerowiczów...
Ja również chętnie się zjawię ;)
Strzeszyn to słaba opcja będzie pełno ludzi, parkingi tam są zazwyczaj strasznie zawalone no i z tego co się orientuje to chyba wszystkie płatne.
Po wschodniej stronie Poznania mozna spróbować tutaj:
https://maps.google.pl/maps?q=52.397...num=1&t=h&z=19
Parking jest raczej mało uczęszczany i kilka aut pomiesci. Dookoła las, a w pobliżu staw "Borowik". Niestety brak jakiejkolwiek gastronomii.
W moim przypadku wszystkie soboty w maju odpadają, bo jestem przez weekendy poza Poznaniem. W grę wchodzi tylko niedziela po południu (zakładając, że do tego czasu Alfa zjedzie z kołków).
Pozdrawiam
jest jeszcze parking lesny przy meteorytowej na morasku - co prawda poza parkingiem kawalkiem lasu i kibelkami nic ciekawego nie ma - ale zawsze to jakas alternatywa
Ja z Ziomkami z klubu Ibizy od dłuższego czasu Grillujemy na Browarnej ( współrzędne do maps google 52.395038,17.014495 )
Jest parking na ok 10-12 aut , po 2-giej str. ulicy jest jakieś jeziorko etc...
Tylko w sobotę po południu miejsc tam raczej nie będzie... czy się mylę?
jak wpadnę którymś ze swoich czarnych wehikułów i zrobię "dym" to zaraz się miejsce znajdzie ;P
tam jak już autem ktoś przyjeżdża to na 5 min na spacer z psem..
P.S. jutro pewnie ok 19:30 będziemy tam rozpalali grilla ;)
Dobrze więc, czas na konkrety i głosowanie nad miejscem. Ja stawiam na parking przy browarnej podsunięty przez Glovasha. W Młyńskim kole co prawda niedawno byłem i kawę można wypić, ale jedzenia raczej nie polecam, bo dość kiepskie. Mimo tego, powinno być jak najbardziej ok, zakątek jest bardzo fajny. Oczywiście jeżeli zostanę przegłosowany, to się dostosuję i podjadę gdzie trzeba (z zachowaniem jedynego dla mnie warunku: żadnych galerii handlowych, parkingów pod tesco, itp.)
Przyszła sobota, 18 maja, godz. 16?
Ja również jestem za parkingiem na Browarnej
mi tam obojętne byle z tą godzinkę albo pół szybciej ;)
Dobra, tylko który? Rozumiem Glovash, że ten który Ty podałeś? Bo diodak podał namiary na parking 200 metrów dalej ;)
https://maps.google.pl/maps?q=52.395...53979&t=h&z=16
16 za późno, to 15? 14?
to jak kto sie zapowiada ?
Ja będę na pewno, tylko nie odpowiedziałeś na którą godzinę byś chciał podjechać. :P 15 może być?
15.30 w sam raz dla mnie ;)
zapraszam na poznańskie klasyki nocą dzisiaj 20;00 ;) termy
dzisiaj to polibuda open ;) nie da rady ;)
Ja będę dzisiaj na klasykach jak i w sobotę tylko napiszcie na którą godzinę w sobotę
15.30
dobra, to 15:30
To może już dzis pomyślmy coś nad ustawieniem się na kolejnego spota ?
Wiem, że było mówione o TD na torze, ale może tydzień później zrobić jakiegoś mini spota - na 1ego albo 2giego czerwca ?
To bym wpadł kaskaderską 147 :haha: