Piękny okaz w sam raz dla żony.
Printable View
Piękny okaz w sam raz dla żony.
Oglądał ktoś może te auto ? Widac cos niepokojącego na pierwszy rzut oka?
Niestety mam tam troche kilometrów i nie chciałbym na marne jechać.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6DIscL.html
Cześć.
Czy byłby ktoś w stanie sprawdzić mi po vinie Giuliettę ?
ZAR94000007374700
Z góry dziękuję.
https://www.olx.pl/d/oferta/alfa-rom...tml#2d4789fa3a
Nie polecam:
-w środku powycierany,
-zawieszenie się tłucze,
-tarcze i klocki do wymiany,
-cały malowany, sprzedający przyznaje się do dwóch elementów, uchwyty lamp "spawane",
-opony śmietnik,
-felgi na aucie pozdzierane, do renowacji, sprzedający dorzuca drugi komplet felg również z oponami typu śmieć,
-klima nie działa,
-silnik umyty, śmierdzi płynem chłodzącym po odpaleniu,
-w środku śmierdzi stęchlizną.
Warty góra 14-15k, zwłaszcza że nie zarejestrowany w Polsce.
Bez VINU te informacje są praktycznie nic nie warte, a tym bardziej zarzucanie korekty licznika, czy rzekome zawyżanie roku są w tym momencie bez żadnych dowodów kompletnie bezpodstawne.
- - - Updated - - -
Ostatni wpis w ASO jest na 31728km i szkody do weryfikacji.
W takim razie usuwam komentarze apropo licznika/rocznika auta (a właściwie daty produkcji szyb), my bad - nie wziąłem numeru nadwozia. Natomiast nie wiem co ma VIN do faktycznego stanu auta (nie działająca klima, opony kibel, wytłuczone zawieszenie itp.).
Ps. Warto dodać, że auto nie stoi w Zamościu, a prawie 40km od Zamościa - w Tyszowcach.
Cześć,
jestem na etapie poszukiwania Mito dla mojej drugiej połówki.
Czy ktoś coś więcej wie o poniższym egzemplarzu, da się coś wyczytać po VIN?
VIN: ZAR95500001026324
olx.pl/d/oferta/samochod-osobowy-CID5-IDJjVkO.html#cf290709ca
Ile można dać za takie coś?
I jeszcze jeden:
ZAR95500001115719
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-alfa-romeo-tdi-2010-ID6DsGXs.html?
Pozdrawiam,
Marcin
Cześć,
Zamierzam kupić AR MiTo, jak przy każdym nowym aucie w mojej rodzinie rozpocząłem wstępną analizę, jaki silnik wybrać.
Po rozmowie z jednym ze "speców" od AR w mojej okolicy zasugerował aby odpuścić sobie silnik 1,4 TB Multiair.
Stąd moje pytanie jak odróżnić wersję 1,4TB od 1,4TB Multiair, która ma ile KM? Wiem, że pewnie po VIN'ie jest to możliwe ale chciałbym zrobić wstępną selekcję w wyszukiwarce ogłoszeń :).
Zależy mi na silniku 1,4 turbo. Z drugiej strony może "spec" od AR się mylił mówiąc, że lepiej szukać zwykłej wersji TB?
Ja odpuściłem MA przez ten drogi w naprawie moduł.
A wybrałem t jeta z opinii o jego bezawaryjnosci.
Hej
Rozglądam się moja pierwsza alfą. Mam budżet do 20k na MiTo lub 25-26 na Guliette. Gulietta podoba mi się o niebo lepiej. Czy ogladaliscie w tym przedziale jakieś fajne egzemplarze. Czy zakup Gulietty do 26k ma w ogóle sens?
Giulietty w dobrym stanie i jako takim wyposażeniu możesz nie uświadczyć. Ja szukałbym Mito z silnikiem 1,4 turbo lub MA 150 kM.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Patrzę za guliettami 120KM, ale są droższe niż 170KM z multiair. Jakie są koszty naprawy multiair?
Modułu się nie naprawia. Wymienia się na nowy, a koszt samego modułu +/- 3tys zł.
120KM i 155KM nie mają MA. Jeżeli auto było dobrze serwisowane to z MA nie będzie problemu.
I skup się też na skrzyni m32 bo to kolejny problem który może wyjść.
Można naprawić w sumie chyba od 1000 do 4000tys
Ja za wymianę swojej na całkiem inna w bardzo dobrej firmie która zajmuje się skrzyniami zostawiłem 3500 i 2lata gwarancji bez limitu kilometrów.
Jak skrzynia ma już dość to przeważnie wyje na 5 i 6 biegu a następnie dochodzą kolejne.
Ewentualnie na luzie może sobie gruchać.
Występowała zawsze z t jet. Po 2012r chyba była poprawiona z lepszym smarowaniem i większymi lozyskami.
Moja zaczęła dziwnie wyć przy 100tys realnego przebiegu
Czyli jak różnica w multi a zwykłym Turbo to 5k to może opłacać się multi? Czy w multi coś jeszcze nagminnie pada?
Nie każdy Tjet ma M32. Każda 5 biegowa nie będzie M32, 6 biegowe mogą ale nie muszą bo jeszcze była montowana chyba C514. Można sprawdzić po VIN w eperze.
no nie spotkałem 155km wersji bez m32 z 6b a taka ma być szukana przez autora tematu
A 120km też w chodzi w grę więc Sory :) faktycznie tam było 5b dostępne i nie m32
C514 to chyba tylko w QV
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Domyślam się, ze Eper to jakiś program do dekodowani vinu, jest on gdzieś ogolnie dostępny?
Zaczynam poszukiwania 1,4TB, co do skrzyni to mogę się pogodzić z ewentualna jej naprawą.
Tak, eper jest ogólnie dostępny masz kilka pozycji po wpisaniu w google.
Nie wiem jakiego rocznika będziesz szukał, ale po 2012 M32 była poprawiona i przy dobrym oleju potrafi długo wytrzymać, wiem bo mam ją w Oplu, który ma ponad 200 tys przebiegu a skrzynia nawet nie szumi.
Witam serdecznie :)
Od 2 msc szukam swojej pierwszej AR wybór padł na Mito.
Szukałam cały czas opcji 1.4 TB 120 KM ale, że ciężko znaleźć konkretnie taka wersje wiec zaczęłam czytac o opcji 1.4 TB Distinctive 155 KM.
Dzisiaj pojawiło się ogłoszenie z Mito w wersji 1.4 TB 155 KM.
Nr VIN ZAR95500001000743
Niestety nie mogę dodać linku do oferty, ponieważ jestem nowa na forum.
Oferta znajduje się od dzisiaj na OLX (Kraków)
Opis ogólnie brzmi całkiem dobrze ale, że zraziłam się oglądając „wspaniałe, bezwypadkowe, stan idealny” Mito z silnikiem MA, które okazały się klapą wole zapytać o zdanie tutaj :)
Czytałam pełno opinii i starałam się przeczytać większość tego forum ale poddałam się.
Jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć czy ten model będzie dobry ewentualnie sprawdzić VIN czy lepiej poczekać na wersje 120 KM ( jakby jeszcze trafiła się biała to byłoby spełnienie marzeń) to będę bardzo wdzięczna.
Zaktualizowane Mito jest oficjalnie wystawione na sprzedaż: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#e36bfc594a
NIEAKTUALNE - MITO SPRZEDANE>
Cześć,
zacznę od tego, że przeczytałem wiele z dostępnych tu treści i jestem skonfundowany, bo tak naprawdę nie mam żadnych doświadczeń wynikających z użytkowania. Szukam swojego Mito już od dawna, w między czasie użytkowałem samochód służbowy i nie miałem jakiejś palącej potrzeby zakupu, jednak teraz trochę się zmieniło. Mój budżet to 20 tys. raczej benzyna samochód będzie jeździł głownie w mieście na stosunkowo krótkich odcinkach. Na czym polega moja rozterka a właśnie na dostępności ofert, większość to silniki MA, im mam trochę obaw wydać kolejne 3/4 tys w być może krótkim czasie na naprawę modułu. Na co mam zwracać uwagę przy kupnie auta z tym silnikiem? Czy jest możliwość sprawdzenia modułu przed zakupem? I ostatnie pytanie już bardziej sprecyzowane, może ktoś oglądał albo natknął się na auto, nie wiem dlaczego ale taki zestaw kolorystyczny naprawdę na mnie działa a niewiele widziałem jemu podobnych - VIN: ZAR95500001159555
Z góry dziękuje za wskazówki
Witam
Przymierzam się do zakupu Mito. Znalazłem jedną sztukę w moim mieście - auto z polskiego salonu, drugi właściciel, przebieg 93kkm. Po wymianie modułu multiair przy przebiegu 60kkm. Lakier ma kilka ubytków, jednak podobno nic nie było malowane. Jechałem nią, jednak nie mam żadnego porównania i nie wiem na co zwrócić uwagę.
Zamieszczam link do ogłoszenia, może ktoś ją już ogladal: https://m.olx.pl/d/oferta/alfa-romeo...5-IDJI2dp.html
Poproszę również o sprawdzenie numeru VIN: ZAR95500001104236
Cześć wszystkim, poszukuje Mito 155km. Czy mogę prosić o sprawdzenie nr VIN? ZAR95500001065255 z góry dziękuję.
Witam.
Drodzy koledzy- przymierzam się do zakupy Alfy Mito, benzyna, najlepiej 1.4 obszar śląsk. Wcześniej nie jeździłem alfa, wobec powyższego zwracam się z prośbą do starych wyjadaczy, gdyż wobec niechęci żony do zakupu tego auta ( można kupić tańsze o podobnych parametrach), oraz czytając różne tematy na forum czy słuchając się opinii kolegów (alfa-laweta itp) mój entuzjazm co do tego modelu krótko mówiąc: podupadł... Stąd pytania na najczęściej stawiane zarzuty:
1) Prześwit pod autem- znaleźć można informacje iż wynosi on tylko 10,5 cm- czy ktoś może podnosił przód/tył i czy coś to znacząco dało? Problem ma taki iż jadąc do pracy nieraz jadę dosłownie po torowisku tramwajowym, o parkowaniu na dużym osiedlu z brakiem miejsc parkingowych (parkowanie na chodnikach, trawnikach, na korzeniach drzew itp) nawet nie chce mi sie myśleć ;/
2) Tylna szyba wydaje się naprawdę mała,czy brak tylnych czujników parkowania w aucie to duży problem?
3) Czy elektryka w Mito rzeczywiście sprawia duże problemy? W obecnym moim samochodzie Corsa C 2002 miałem niemiłe przygody z elektryka- brak masy, zalane bezpieczniki bo uszczelka sparciała, pęknięty przewód do wycieraczki tylnej klapy, problemy z EGR- urwany przewód i inne...
P.S. dlaczego szukam Mito- bo to piękna zgrabna Włoszka, wnętrze auta naprawdę ładne (żona myśli o Citroenie DS3- właśnie ze względu na wnętrze) no i te smaczki- DNA, szyby bez ramek ( a zamykanie drzwi auta i wsłuchiwanie się w ten delikatny dźwięk domykanych szyb to człowiek ma wrażenie że wysiada ze statku kosmicznego, karbonowe wnętrze dopełnia efekt... tak wiem, nie kupuje się auta ze względu na wygląd ale cóż jestem facetem i pociąga mnie piękno...
Dzięki z góry za odpowiedzi.
Cześć! To ja postaram się odpowiedzieć ze swojej perspektywy. 4 lata z MiTo i 70 000km przejechane.
1) Jeśli chodzi o prześwit to ja mam u siebie założoną jeszcze osłonę silnika przez co tych 10,5cm to nie mam na pewno. Jest jeszcze niżej, ale nie wyobrażam sobie jak nierówne i o dużej różnicy poziomów, musiałyby być tory, żeby mnie takie przejazdy realnie martwiły. Gorzej jest zimą, bo spodem odśnieżałem swoją ulicę jak kilka razy mocniej dowaliło śniegu. Krawężniki, to w ogóle ciężki temat i lepiej nie podjeżdżać zbyt blisko - moim zdaniem zawsze przyhaczysz spodem. Ale jest to wszystko do wyuczenia i pozostaje kwestia czucia samochodu.
2) Tak, tylna szyba jest bardzo wysoko i jest dosyć mała. Nie mam u siebie czujników. Nie wyczułem do dzisiaj gdzie tam realnie kończy się tył auta. Masz natomiast duże lusterka boczne, to raz. Dwa, że nigdy z niczym się z tyłu nie spotkałem, więc chyba nie jest tak źle.
3) Z elektryką w MiTo to u mnie tylko problem z wiązką (harmonijka) do klapy bagażnika. Zrobione chyba za 120zł w ASO i zapomniałem raz na zawsze. Czasem lubi wysypać się wspomaganie (to jest znany temat w Punto/Panda/Corsa). Jeśli chodzi o resztę rzeczy, zero problemów i nigdy nic dziwnego się nie działo. Przepaliła mi się żarówka świateł mijania przez cały czas użytkowania. To tyle.
Co to znaczy "tańsze o podobnych parametrach"? Jak dla mnie, Alfa bardzo ładnie odrobiła lekcje przy przeróbce Punto na swój model. Jak ktoś jeździł i jednym i drugim, to ciężko powiedzieć, żeby te auta miały aż tak dużo wspólnego. Mam na myśli głównie prowadzenie i pozycję za kierownicą w przypadku MiTo. W Alfie czuć tego sportowego ducha. Nie mam pojęcia jaki jest i jak jeździ DS3. To też zależy chyba od tego czego się oczekuje. Jeśli interesuje Cię szybsze pokonywanie zakrętów to na MiTo się nie zawiedziesz (nawet mimo belki z tyłu). Pewnie można kupić Corse czy Polo o podobnych parametrach, ale to jest charakter a charakter. Z szybami bez ramek również nie miałem żadnych problemów. Nawet zima nie jest wcale taka straszna. DNA... szczerze mówiąc, w 95% jeżdzę na N (Lancia miała kiedyś fajne motto "Eleganza in movimento" i w sumie jeżdżę raczej dostojnie a nie szybko), ale Dynamic zdecydowanie daje dużo radości. Wnętrze moim zdaniem jest piękne i niezbyt się zestarzało - jeśli pomijamy ekrany dotykowe i wyświetlacze. Nieco gorzej z wykończeniem, ale nie ma dramatu. Auto na pewno zwraca uwagę mimo 13 lat od debiutu. Głównie ze względu na to, że jest mimo wszystko dość egzotyczne. Drzwi są ciężkie i długie, słabo się wysiada na ciasnym parkingu. Mało widać do tyłu. Prześwit rzeczywiście bywa problematyczny. Bagażnik ma duży próg załadunku. Zawieszenie czasami męczy twardością. Natomiast jeśli to miałyby być argumenty przez które nie kupiłbym MiTo to nie wiem... dla mnie to jednak nie jest tak istotne. Może diabeł tkwi w szczegółach, ale całościowo to ten model się mocno broni - zwłaszcza w swoim segmencie. Moim zdaniem, naturalne środowisko dla tego auta, to nie miasto, tylko kręte powiatówki dobrej jakości. :)
Witam oglądałem dziś całkiem ładny egzemplarz MiTo 1.4 TB 120km. Odpalił ładnie, zadbany w środku. Z zewnątrz też nie było tragedii. Małe odpryski ( lakier chyba jest bardzo delikatny?) Ale odstraszyło mnie jedno... Pod spodem wszelkie wahacze i wszystko co nie było pokryte "barankiem" a przy prawym tylnym kole pochylając się poczułem mocny zapach wilgoci. Możliwe że to jak powodziowiec?
Numer VIN: ZAR95500001046877
Jest ktoś w stanie powiedzieć mi coś więcej o jego historii?
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Dziękuję. Czyli kot w worku. Tak złego stanu podwozia jeszcze nie widziałem. Choć może to normalne dla fiatowskich podzespołów. Z włoską motoryzacją nie miałem dotąd żadnych doświadczeń.
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Cześć, rozglądam się za Mito. Wpadła mi w oko taka:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6DUTM4.html
Ktoś coś? Ogłoszenie niby od 7 lipca na otomoto ale na fb marketplace od 3 tygodni, może ktoś oglądał.
VIN: ZAR95500001188517
Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Bardzo prosze o sprawdzenie nr vin ZAR95500001065780