a to przepraszam :) wiecej nie bede :)Cytat:
Napisał Dante[PL
ja na dzien dzisiejszy odnowilem troszke pokrywy zaworow jutro musze je zamontowac i kupilem belli nowy zestaw zaroweczek do halogenow :)
Printable View
a to przepraszam :) wiecej nie bede :)Cytat:
Napisał Dante[PL
ja na dzien dzisiejszy odnowilem troszke pokrywy zaworow jutro musze je zamontowac i kupilem belli nowy zestaw zaroweczek do halogenow :)
A moja Pani dostala wczoraj nowy rozrzad. Pasek gates, rolki ina, pompa dolz. Calosc 340 zl za czesci plus 220 za wymiane. Poprzedni rozrzad mial sto tys km przletane i pompa wody byla juz w oplakanym stanie a teraz moge spokojnie spac.
W końcu znalazłem czas żeby trochę posprzątać i poczyścić pod maską. Poprzednim razem gdy się do tego zabierałem skończyło się na wyczyszczeniu pokrywy silnika. Jednak dobrze, że wtedy nie zrobiłem więcej bo po malowaniu samochodu (docieranie podkładu) był straszny bałagan.
Nowy rozrząd, dwa wachacze z przodu, pasek wielorowkowy i mycie i sprzątanie w środku hehe..... wszystko teraz śmiga aż miło :)
Własnie wróciłem z geometrii. Byłem na mogilskiej 114, Panowie naprawde znają sie na rzeczy. Kierownica nareszcie jest prosto :):P A przy okazji dowiedziałem się, że moja bella jest w super stanie pod wzgledem geometrycznym i ze mam fajne autko :P (to juz wiedziałem wcześniej:):P
Konkretne sprzątanie w środku. Miałem małych pomocników więc przy okazji wybita kratka nawiewu w środkowym tunelu idzie do wymiany:D
A ja dziś zabrałam na przejażdżkę Alfeczką mojego kota ;) A co! Niech ma ;)
a ja dziś dałem swojemu żuczkowi światełka do jazdy dziennej własnego pomysłu... przyznam że nie widziałem jeszcze takiego rozwiązania jaki zaświtał mi w głowie i być może jestem pionierem w 156kach, jeszcze ich nie założyłem (czyt.pogoda) ale są już gotowe... więcej niebawem w dziale zrób to sam ;)
Wymienione tarcze i klocki tył plus jak się okazało nowe zaciski :)
Wymieniłem piastę tylnego koła, a poza tym spędziłem dzisiaj w Alfie około 8 godzin... To jedyny plus korków ;)
Pozdrawiam.
- Rafał