Popieram, również szczerze polecam.
Printable View
Ja rownież. W mojej 1.9 jtdm 8v z trójki Motul, Liqui Moly i Millers ten ostatni sprawdza sie zdecydowanie najlepiej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam, u mnie z racji poprzedniego właściciela olej zostaje ten sam, Motul 8100 5w40. Robię komplet olej plus wszystkie filtry do 2.4 brera, mechanik mi proponuję wszystkie filtry FIlTRONa (dobre to czy szukać w knachcie albo Boscha), olej 5+2 komplet wszystkiego 640zl. Normalna kwota? I jak z tym filtronem ktoś coś
Moim zdaniem Filtron jak Bosh czy Kneht to dobre marki, ktora nie wybierzesz bedziesz zadowolony. Ja teraz zrobilem komplet olej+filtry i wybralem roznie; paliwa: bosh powietrza: kneht oleju: filtron kabiny: bosh i wszystko gra. [emoji16]
Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka
Ja ostatnio(no już nie takie ostatnio, bo zrobiłem już jakieś 6k od wymiany) kupiłem wszystko to co szło na pierwszy montaż i nie wyszło mnie to jakoś spektakularnie drogo bo zapłaciłem około 200zł.
Cześć. Mam pytanko o olej do 1.9 JTDm 8v. Kupiłem autko które było zalane doktorem albo innym paskudztwem. Po wymianie oleju zaczęło go ubywać i pojawiły się nawet wycieki. Obecnie kończony jest remont silnika. Nowe panewki, pierścienie, głowica po sprawdzeniu i regeneracji, a także nowe turbo i rozrząd. Jaki olej wybrać na docieranie silnika i po jakim czasie go wymienić?