W eperze wpisując VIN auta
Printable View
No niestety nie jest tak łatwo jak myślałem :) W 2.0 8V numery silnika rosły z biegiem sprzedaży czyli były numerowane kolejno a tu Łukasz-Andrzej 4 lata różnicy i kilkadziesiąt numerów różnicy tylko więc nie dojdziemy w ten sposób...
Moja 1992 tu:
A te oz z Czerwonej nie podejdą?
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
przymierzałem i brakuje około 13mm wydawało by się żeby dać dystans 15mm pod koło ale wyglada to okropnie, koło wyłazi po za obrys błotnika i jest kicha. Ze Speedlajnem jest jeszcze gorzej.
Ciekawe bo ori felgi od coupety 16" szerokość 7" mają ET 40 i jest dobrze bez dystansu.
a Co wsadziłeś do siebie od Fiaciura oprócz zacisków?
Też doszedłem do takiego wniosku że trzeba dobrać odpowiednio wyprofilowane ramiona w feldze. Na naszych felgach brakuje około 2 centymetrów żeby zmieścić zacisk. Dokładając dystans 20mm koło wystaje paza obrys błotnika
- - - Updated - - -
wszystko oprócz kół bo są brzydkie ale bez nich nie da się tego złozyć w całość
Tak myślę żeby zapodać felgę szerokości 6" z odsadzeniem maximum 35 albo 25 i wtedy dodac dystans 5mm no chyba że ramiona będa idealnie ułożone pod zacisk to będzie bez dystansu koszem szerokości felgi
te się wydają dobre
http://allegro.pl/felgi-16-dezent-l-...475813519.html
Andrzej, widziałeś moje felgi, nie? Tam wg moich obliczeń zostanie chyba 5-6mm luzu przy dużym Brembo a koła z oponami większymi niż zalecane mieszczą się bez problemu i nigdzie nie obcierają. Znalezienie felg z takim profilem ramion wcale nie jest trudne, gorzej co najwyżej ze wzorem, czy podejdzie właścicielowi...
Te Dezenty wyglądają słabo jeśli chodzi o profil, IMO nie wejdą. Najlepiej niestety tych felg szukać osobiście, tak zrobiłem ze swoimi, wydawały się OK to pojechałem obejrzeć, na miejscu stwierdziłem "to jest to" i wziąłem je.