[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] A czy po tych kilku godzinach pracy trzeba też wymienić filtr oleju? I drugie pytanko... Mam już kupioną bańkę Motula 8100 X Clean 5w30. Może być na te 1000km? Czy kupić 5w40? Pozdrawiam.
Printable View
[MENTION=19198]Pablo[/MENTION] A czy po tych kilku godzinach pracy trzeba też wymienić filtr oleju? I drugie pytanko... Mam już kupioną bańkę Motula 8100 X Clean 5w30. Może być na te 1000km? Czy kupić 5w40? Pozdrawiam.
Ok. To już wszystko wiem. Dzięki wielkie za poradę :P
Witam. Jestem dość zielony w tym temacie, dlatego też wolę zadać pytanie ekspertom ;) Jaki olej do 159 1.9 8v jtdm 120>160KM bez DPF ? I jaki filtr oleju ?
Z góry dzięki :)
Wystarczy przeczytać kilka ostatnich stron :)
Jaki olej polecacie do 159 2.4? Autko bez dpf. Przebieg niecałe 200tys km Wczesniej lane 5w30 przez poprzedniego własciciela.Nie pamiętam tylko jakiej marki.
5W40 full saps
Moze warto zrobic jakis podwieszony temat z FAQ olejowymi , co jakis czas powtarzają sie te same dylematy, na ktore odpowiedzi juz padały. Kiedy ktos widzi 1000 stron to mu się szukac nie chce.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
ja polecam valvoline 5w50 dobre parametry i nie trafisz raczej na podróbkę, tu jest link do gościa z yt robi pomiary tarcia i czystości oleju https://docs.google.com/spreadsheets...pgg/edit#gid=0