Po to są te rezystory :D sam się zastanawiam ale lekko świecąca się kontrolka żarówki mnie w tyłek nie szczypi :) myślę że gorszą sytuację miałbym kiedy założyłbym takie ledy gdybym miał wersję poliftową z komputerem w daszku.
Printable View
Przed odpaleniem silnika chyba wyskakuje że spalona żarówka i po której stronie. ( tak myślę )
Nic takiego niema. Kontrolka jest jak w starej na liczniku. Wyswietlacz pokazuje tylko czeki jak silnika czy esp. I komunikat Go to dealer:)
Zrob ten rezyster jak najszybciej. Zanim Ci padnie pozycja z tylu a Ty o tym nie bedziesz wiedzial bo zarowka sie zawsze pali.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
u mnie nie ma problemu :D skupiłem się na tej 147 od brata ^^ a co o polifta to zastanawiałem się czy komputer i jego powiadomienia działają na tej samej zasadzie jak w 147
Na dziś, kolejny etap wymiany starych żarówek...
Załącznik 220943
Jaki to jest typ żarówki? Gdzie je kupiłeś?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Tydzień dobroci dla GT powoli się kończy, kupiłem już chyba wszystko co potrzebne..
Dziś zamówione m.in olej na docierkę MIllers CRO 10w40, po docierce zalejemy Millersa CFS 10w40, kolejno zamówiłem jeszcze 2 litry Millersa Millermatic do układu wspomagania, 2 litry Valvoline 75w90 do skrzyni i płyn hamulcowy Valvoline DOT4, 4 nowe tłoki +0,4, śruby głowicy, oba uszczelnienia wału korbowego, zestaw uszczelek na cały silnik, 3 przewody chłodnicy, panewki wału, pompę oleju, śruby korbowodów, płyn chłodniczy, popychacze, filtry oleju i powietrza..
Wreszcie po pół roku oglądania tylko połowy informacji z ICSa dostała nowy Wyświetlacz - wiem jaką mam temp ustawioną [emoji1]
Skorzystałem z dobrej pogody Alfa umyta i zatankowana do pełna.
Założyłem Polski wzmacniacz sygnału radiowego FM, AM firmy Unicon.
Relację zdam u siebie w temacie :)
Służę pomocą :D mam ten sam :)
http://allegro.pl/wzmacniacz-anteny-...125547979.html
Dziękuję zamówione. Pozdrawiam
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Oczyszczona została komora silnika .Załącznik 221141
Nowy przegląd... Na rok spokój ;-)
Oddałem 156 w ręce nowego właściciela :(
Wysłane z mojego ASUS ZenFone 2
A ja wystawiłem belle 156FL na sprzedaż
Przejechałem 100 Kilometrów :cool:
Wymienione żarówki w światłach mijania.
Wymieniony kompletny rozrząd (w poprzednim po 33 tys. km od wymiany zatarła się pompa wody - albo trefna sztuka albo wcale nie była wymieniona), koło pasowe, wywalone klapy wirowe razem z czyszczeniem kolektora i EGR, pod kolektor nowa uszczelka. Na koniec wymiana całego płynu w chłodnicy.
Do tego ostatnio znalazłem trochę czasu i zrobiłem kolejny krok w kierunku dołożenia tempomatu - polutowałem i zaizolowałem całe okablowanie. Teraz czekam tylko na trochę ciepła żeby nie połamać wszystkich plastików. ;)
Nareszcie zamontowalem światła dzienne w miejsce kierunków. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/02/52.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/02/53.jpg
Kilka dni temu Brerka wreszcie dostała nowe spinki/zatrzaski/tulejki zwał jak zwał do półki bagażnika. Nareszcie cisza, nareszcie spokój.
Julka dostała nowy zapach wylicytowany na aukcji WOŚP :D
Załącznik 221403
Wymieniona guma na przegubie. Ale chyba pompa wspomagania się kończy...
Dziś w swojej Belli... zauważyłem pęknięcie szyby czołowej.
Zatankowane prawie do pełna PB95 (mam problem z odbijaniem i więcej nie weszło), znów spokój na 2-3 miesiące :P
Dałem jej dziś spokój :D
Bez świateł, zderzaka, maski... odpoczywa w ciemnym, zimnym garażu.
Wczoraj rano padł akumulator więc wycieczka do sklepu i wymiana na nowy. Teraz nawet nie zdąży zakręcić silnikiem i już odpalone. Sprawna bateria to jest to :)
Przegląd, wymiana rozrządu, oleju, wszystkich filtrów, oleju w skrzyni, wymiana kolektora na taki bez klap...
Frania odwdzięczyła się przepaleniem ksenonu z prawej strony.
Te auta nie mogą chyba istnieć w stanie 100% sprawności :) :) :)
Chyba nie :)
GT odebrana z warsztatu FIATa, po regeneracji przekładni kierowniczej. Lżejszy o "parę" stówek, ale szczęśliwy, że w końcu wróciła.
Naprawiony silniczek wycieraczek oraz zamontowany moduł follow me home
Nowe wahacze na przodzie.
Nowy wahacz dolny na przodzie
wczoraj wymieniłem koło pasowe, napinacz, rolkę zwrotną i pasek klinowy. Od razu ciszej w środku i na zewnątrz :)
- - - Updated - - -
przeczytać, zakupić i się cieszyć