Za chwile zadzwonie do Kevina i sie wywiem i dam znac
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Printable View
Za chwile zadzwonie do Kevina i sie wywiem i dam znac
Co do srednicy korka to sa rozne bo ja u siebie przerabialem z mniejszego na wiekszy.
Co do korka to "corteco" robi korki do wszystkiego
Hmm poczekam az Cool_Kid sie zjawi to moze zmierzy bo on ma miske to jakis koreczek rozkiminie :P jeszcze bede myslal nad tematem :P ale chyba i tak wymienie miske :p ocenie jak wyglada sytuacja gdy bede z tym robil :p Arthrm masz troszke nieciekawie, dzwonilem w niedziele do AXA i niestety nie mam pomocy drogowej w pakiecie, kobieta mi powiedziala ze jak chce to mechanik moze przyjechac obejzec za 70 jurkow to jej powiedzialem ze raczej watpie ze mozna z tym zrobic na drodze to za holowanie mi powiedziala 250-300 jurkow w zaleznosci od odleglosci. Wiec zrezygnowalem
Rozmawialem z Kevinem i w ciagu 2-3 godzin mi sprawdzi dostepnosc chlodniczki jak rowniez pomysli ile bedzie chcal za kompletny unit z rozbiorki.
Taka ciekawostka co do wloskich samochodow :P http://autoflesz.com/tuning/1619-fia...o-6-3-v12.html
znalazlem przypadkiem, to co pakujemy do siebie ?? :D
Ja proponuje jakiegos BigBlocka Hemi 8L z amerykanca:P W ostatecznosci moze byc podobny silnik z Lamborgini hehe:P
Cool Kid już jest :D Oryginalny korek to taki http://www.mister-auto.ie/en/oil-dra...L-C121003.html
Ponieważ podejrzewamy wszyscy, że masz zrypany gwint, to do koreczka wypadałoby dołożyć miedzianą podkładkę. Jeśli jest kompletnie do bani, to taniej bedzie Ci wziąć ode mnie miskę niż gwintować na nowy wymiar w warsztacie.
Mylalem o przegwintowaniu na miejscu moze na jakias wieksza srube czy cus :P A nie ma zadnych przeszkod w sciagniecu miski np: jakis podpor lub czegos ?? wystarczy tylko miske wykrecic czy trza pol auta rozbierac :P
kilkanaście śrubek bodajże 10tek, nasadka z długą przedłużką, jakiś "marker gasket" do uszczelnienia i pół godziny leżenia pod autem. Nic nie przeszkadza jeśli ściągasz ją pionowo w dół, a nie pod jakimś dziwnym kątem. Gwintowanie to trochę inna bajka. Nie każdy ma gwintownik do drobnozwojów większy niż 18mm. Zazwyczaj do takich afer uzywa się zestawu naprawczego - rozwiercenie na większy wymiar, wkręcenie miedzianej tulejki i nagwintowanie tejże tulejki na gwint pod oryginalny korek. Ale są różne szkoły :D