Daję im czas do środy i później wycinam nierdzewkę. Chcę w końcu zamknąć ten silnik.
Mam w Wawie firmę która wycina laserem nierdzewkę ale może masz jakichś swoich sprawdzonych speców od takich tematów?
Printable View
Daję im czas do środy i później wycinam nierdzewkę. Chcę w końcu zamknąć ten silnik.
Mam w Wawie firmę która wycina laserem nierdzewkę ale może masz jakichś swoich sprawdzonych speców od takich tematów?
Tylko pytanie po co taka kombinacja ??cr zmniejszyles tłokami przekładka z nierdzewna ma jeszcze zmniejszyć cr??
Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
Tłoki Wossnera z CR8.5:1 są tylko do silników CF2 i mają odległość osi sworznia od denka 32mm. Tłoki z CF3 mają 31.5mm. Czyli mamy taką sytuację że tłok wystaje z bloku 0.55mm więc założenie uszczelki metalowej z CF3 o grubości 0.50mm nie wchodzi w grę a szmacianej nie wierzę choć byłaby idealna - ma 1.65mm.
Zostają więc warianty: dorobienie uszczelki MLS (czekam na ile to wyceni Elring), lub dwie uszczelki plus nierdzewka między nie, lub uszczelka z przekładką z nierdzewki.
No to może korby jednak i zamówic krótsze???
Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
Nie, zostanę przy uszczelce. Niech to już zacznie jeździć
Dla zainteresowanych dorobieniem uszczelki w Elring. Elring może zrobić uszczelkę ale niezbyt dobrze to wychodzi finansowo. Cena za sztukę to 375 EU netto i minimalne zamówienie 3 sztuki. Czyli musiałbym zapłacić za taką zabawę prawie 6000PLN :rolleyes:
Krótko mówiąc, będzie przekładka z nierdzewki 0.8mm. Wyjdzie trochę taniej.
Załącznik 236034
Głowica na miejscu. Teraz muszę jakoś dopasować turbo i zrobić w misce otwór na spływ oleju. Mam nadzieję że szybko tłoków znowu nie zobaczę:)
Załącznik 236524
Załącznik 236525
Załącznik 236526
Załącznik 236527
Rozumiem że odpalenie już przed zimą ?? Strojenie również ??
Myślę że dam radę. Zbyt wiele wolnego czasu nie mam, ale też dużo do zrobienia nie zostało.
Strojenie nie powinno długo zająć - na 1.6 coś tam się nauczyłem jak zmusić sterownik ME7.3 żeby chodził z turbo:) Także soft na start jest napisany, choć waham się czy na , dotarcie nie zrobić wariantu wolnossącego z oryginalnym układem paliwowym ale z większym przepływomierzem, wprowadzić mapę MLHFM (mapa masa powietrza-napiecie wyjściowe) i mapą pulsacji wprowadzić ewentualne korekty do wskazań przepływomierza. Ale to już drobiazgi
Docieraj na ostro gotowy motor. Teoretycznie jesteś w stanie ogarnąć mapy paliwa, zapłon na oko też jakiś powinno dać radę ogarnąć z palca... Tylko po co Ci tam MAF? Nie lepiej zrobić MAF->MAP w sofcie?