Powinien - na silniczku masz 10 cyfrowy nr Boscha to zawsze możesz sobie porównać.
Ja mam zapasowy silniczek od 1,6 to jakbyś chciał dowiedzieć się jaki to numer to pisz, bo na samochodzie to może być kłopot z odczytaniem.
Printable View
jeżeli szukasz powodu falowania to wymiana silniczka nic Ci nie da
Jeżeli chodzi o krokowca, miałem podobnego (podobnej budowy) w Fiacie Bravo 1.4 99r. Jak padał to obroty spadały na biegu jałowym "dusząc silnik" a jak wyzionoł ducha to nawet nie odpalał.
Może ktoś zrobić zdjęcie tego krokowca w którym miejscu jest usytuowany?
Tu masz wszystko, jak na dłoni - krokowiec jest przykręcony na tym zdjęciu po prawej stronie przepustnicy - ta czarna podłużna część.
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...372635813.html
to coś??!, heh ja to odkręcałem jak czyściłem przepustnicę, ale tam praktycznie nie ma co czyścić bo chyba wystaje jakiś bolec który wchodzi w drucik w przepustnicy (lub odwrotnie, jakoś tak).
czemu wymiana krokowca nic nie da jak przynajmniej na kompie pokazało taki błąd przynajmniej tak mówił mechanik?
jeżeli pokazało błąd to sprawdź połączenie, później skasuj błędy (ale nie u mechanika bo stracisz niepotrzebnie kasę), pojeździj i sprawdź błędy ponownie
jak są to się wymienia
jak możesz napisz mi którzy to ci specialiśći, sam jestem z leborka i ciekawi mnie gdzie taki autoryzowany renomowany servis bo pewnie zanm artystow sprzedawcow ;p;p a jak chodzi ci o naprawde dobry warsztat moge dac ci namiary.
co do elektrozaworka to nie wiem czemu dalej prowadzicie eksperymenty na nim... i czemu nikt mnie nie sluchal jak pisalem o tym juz dawno temu, tylko upieraliscie sie na innych pierdolach. no chyba ze kazdy lubi sobie przypisywac to jako wlasna teorie - to luz !
no więc ja już jestem po wymianie i lipa