-
I mnie to dopadło. Zauważyłem że po odpięciu przepływki jest nieco lepiej. Ale średnio mi się widzi wymiana części bez pewności że to to. Pewnie na rolkach u tunera by wyszlo co jest grane.
I jeszcze jedno. Przy ustalaniu prędkości na tempomacie doładowanie świruje. Do konca skali i do połowy.
-
Miałem już suszę w baku i zalałem pierwszy raz paliwo na stacji Auchan. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że szarpanie/szuranie ustało jak ręką odjął. Wcześniej lałem niemal wszędzie: Orlen, Shell, Circle K, ruskie i zawsze było to samo. Teraz wlałem ponownie" orlenowskie" i znów te same objawy co wcześniej. Wyjeżdżę do pustego i ponownie zatankuję na Auchan.
Może ktoś jeszcze spróbować i zweryfikować sprawę...
-
u mnie szarpanie zaniknęło całkowicie po wyprogramowaniu egr-a...
-
Odpowiedź pewnie już tylko dla potomnych...
Posadziłem turbinę, a następnie FAP przez co mechanik musiał sporo rozebrać na części pierwsze.
Okazało się, że przyczyną tych szarpnięć, szurania był dolny czujnik ciśnienia spalin przy turbinie. Są dwa: górny i dolny i właśnie ten drugi często od temperatury z czasem cholera trafia.
-
Masz jakieś zdjęcie gdzie i jak wygląda ten dolny? Bo mi też ostatnio zaczęła poszarpywac