mam sedana i woda mnie pokonuje. mam powodź mimo uszczelnionych drzwi zrobionych odplywow w podszybiu i uszczelnie iu wiazki elektrycznej tez w podszybiu. dramat!
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Printable View
mam sedana i woda mnie pokonuje. mam powodź mimo uszczelnionych drzwi zrobionych odplywow w podszybiu i uszczelnie iu wiazki elektrycznej tez w podszybiu. dramat!
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Nie masz co przebierać w środkach, jedyny sposób to wyciągnięcie tapicerki podłogi, foteli. I polewanie auta wodą, aż do znalezienia. Na koniec suszenie, pewnie kilku dniowe, swoje już pewnie gąbka wypiła.
Jeżdżę bez podłogi od 2 tygodni, nawet nie myślę wkładać bo przy tej pogodzie by mi w życiu nie wyschło. w sobotę będę robił testy wodne. już nie mam siły do tego...
Sprawdziłam ten przewód od spryskiwaczy tylnych pod przednim lewym nadkolem. Jest Ok. Ale zauważyłam w progach po prawej stronie szczeliny na średnice małego śrubokręta, a po lewej stronie było błoto. Zobaczę na dniach i mam nadzieje ze to było problemem
paweltbu patrzałeś przednią szybę ? U mnie jest to samo odpływy drożne, drzwi szczelne a woda i tak sie leje z przodu ale u mnie z prawej strony. Woda się sączyła z prawego dolnego rogu szyby.
Sciągnij osłony słupków i zobacz czy ci tam nie przecieka, u mnie na prawym dolnym rogu szyba się odkleiła od blachy i woda leci. Dopiero jak zdjąłem słupki to zauważyłem że woda leci przez szybe.
Szyba org i nie widać zeby ktoś z nią kiedyś coś robił. W czwartek jade na ponowne wklejenie.
Panowie, pytanie na szybkości :) czy odpływy w drzwiach powinny się pokrywać z wycięciami na uszczelce ? Bo w moim przypadku odpływy i wycięcia są przesunięte o kilka cm może to zatrzymuje wodę ?
Dziś znów mokro :/ po otwarciu drzwi pasażera (przód) spływa woda na ziemie, na progu też mokro. Uszczelka "E" nie pomogła, podobnie jak sylikon choć tego nie nakładałem zbyt dużo, może to błąd ;)
mają się pokrywać, przesuń ją i przetkaj odpływy, może pomoże.