-
czyli rezystancja samego przewodu ma być 2kohm... kurde jakoś sporo... chyba powinna być jak najmniejsza... przynajmniej tak mi się wydaje.
-
dlatego pewnie 4 przewody kosztują od 200 zł wzwyż + 4 fajki po ok 20zł
mogłem ewentualnie pomylić jednostkę ale jak zaczniesz sprawdzać to zobaczysz, bliżej której jednostki jest większość
-
-
Co ma wspólnego falowanie do filtra weglowego???????(pochłaniacza par paliwa)
Nowy przypadek pozbycia sie falowania.......
Całkowicie przypadkiem....
Zleciłem mechanikowi wymianę wahaczy górnych.Chciał demontować całego MCpersona żeby był dobry dostęp, zaproponowałem zdjęcie nadkoli i wtedy jest miejsce na wyjęcie tej długiej śruby...
Ściągnelismy prawe nadkole i z filtra węglowego były ściągnięte węże, całkowicie nie świadomy poprosiłem o podłączenie przy okazji.
Po robocie (wymianie wahaczy ) jadę testować czy już cisza w zawieszeniu, i jest ok.
Od razu jak wyjechałem z warsztatu zdziwiłem się że AR jakoś inaczej "jedzie" i co najlepsze że już nie faluje!!!!!!!!!!!!!!!
4000/obr -sprzegło-obroty lecą na 850 i stoją a ja mam na liczniku 60,50,30,20,10 km/k szok......
Co Wy na to???
-
Hmm,dla ECU to znowu teraz cos nowego po podlaczeniu wiec pojezdzij troche i zobaczymy czy nie powroci zmora.Ale uwazam ze to dosyc wazny element bo wspolpracuje z tym elektrozawor przy kolektorze i pewnie mogl ssac powietrze poprzez ten defekt.Obejrze u siebie przy jakiejs okazji
-
czy widac te weze kiedy nadkola sa na swoim miejscu ?
-
na pewno ich nie widać...
-
Trzeba zdemontować nadkole....z komory silnika nie ma dostępu
Jak bede miał chwilkę wyciągnę wkład i wymienie na nowy.....bo pewnie ma 10 lat :)
-
no bo ja byłem na tyle leniwy kiedy wymienialem wahacze,ze nie zdejmowalem nadkoli i nie wiem czy weze sa na miejscu, ale gdyby to bylo tak proste to az zabawne i co wszyscy bysmy mieli pozdejmowane wezyki?
-