-
Dzieki za info. A propo silnika 1.4 16v 78KM to ten silnik byl montowany w jakis innych samochodach grupy fiata ? Poniewaz ja mam w grande 1.4 8v 77KM wiec troche dziwnie wyglada ta 16v a moc ta sama ? Hmm ciekawe . w stilo 1.4 16v 95KM to raczej to samo. A jesli chodzi o 1.4 tb 155KM jak przyjmuję lpg? Ma ktos taki zestaw ?:))
-
Wersja 1.4 TB 120 KM wychodziła nawet z fabryczną instalacją LPG. Odmiana o mocy 155 KM również bez problemu przyjmuje LPG, także można montować bez większych obaw :cool:
-
wcześniej były montowane silniki 1.4 16v 78 KM, je można było odblokować na 95 KM. Obecnie oferowane 1.4 78 KM to już 8v.
-
Witam , a wie ktos w jaki sposob sie odblokowuje z 78 na 95KM ? Tylko programowo ? Zna kots namiar na jakis warsztat ktory to umie zrobic ? I jaki mniej wiecej jest koszt ?:) Ostatnio przegladam ogłoszenia i trafilem na. allegro.pl/alfa-romeo-mito-1-4-przebieg-48-tys-km-system-dna-i6740811208.html#thumb/1. Po rozmowie telefonicznej dowiedzialem sie ze mial malowany tylni zderzak i klape po lekkiej kolizji, reszta podobno super tylko ze cana jest dosc atrakcyjna , co sadzicie o tym ogloszeniu warto ogladac ? Jestem z woj. Śląskiego i mam jakies 160 km do Pabianic. Z gory dziekuje za informacje.
-
A po co chcesz odblokować ograniczenie mocy?
Będziesz kręcił silnik powyżej 5000 obrotow?
-
Jesli cena nie jest zbyt duza to walał bym jednak 95KM a nie 78KM ale bardziej pytam z ciekawosci jak to wyglada gdzie i ile kosztuje, wcale nie powiedzialem ze mam zamiar wykorzystywac pełna moc samochodu:) A przegladal ktos moze to ogloszenie z dwa posty wyzej co zamiescilem, albo czy jest ktos z okolic Lodzi? Wstepnie jestem umówiony na jutro do obejrzenia, czy mam na cos szczególnego zwrocic uwage przy ogledzinach? A i czy taki kolor szedl seryjnie tzn Bialy niemetalizowany, wlasciciel twierdzi ze to akryl orginalny??
-
Tak. Był seryjnie taki elegancki złamany biały bardzo lekko wpadajacy w krem.
Odblokowanie może w rzeczywistości nie spowodować żadnej zmiany.
-
Dzieki za info. Dzis jade obejrzec to białe Mito :) mam nadzieje ze bedzie ok:):) ten przebieg ntylko dziwnie niski 48000km :P
-
To zdaj potem relację. Ostatnio pojawia się coraz więcej Mito poniżej 20 tyś, niestety stanu dosyć średniego.
-
Witam, do niedawna byłem posiadaczem AR 159 1,9 jtdm. Teraz poszukuje małego, zwinnego auta z silnikiem benzynowym, głównie do jazdy miejskiej. Oczywiście wybór mógł być tylko jeden, Mito. Niestety jestem kompletnie zielony w temacie dlatego będę wdzięczny za każdą radę. Mieszkam w Holandii i tu również będę poszukiwał auta na własną rękę. W poniedziałek jadę oglądać dwa egzemplarze. Jeden z silnikiem 1,4 turbo z 2010 i przebiegiem 99,000 km, drugi natomiast ze zwykłym silnikiem benzynowym 1,4 z 2009 roku o przebiegiem 140000 km. Bardzo proszę o podpowiedzi, na co muszę zwrócić uwagę przy oględzinach i jeździe próbnej, jakie są typowe bolączki tych modeli ? Zastanawiam się również nad Mito z silnikiem 0,9 tylko nigdzie nie mogę się doszukać rzeczowej informacji jak te silniki znoszą duże przebiegi.