No i nie zapomnij jeszcze że trzeba rozebrać przod razem z wszystkimi chlodnicami i dodatkowo zdemontować deskę pamiętając o sciągnięciu podsufitki:D
Printable View
z podsufitką sobie poradzę:D:D:D
Robota była by fajna gdyby nie ciasnota pod maska.niektorzy wywalaja klapy przy okazji wymiany rozrzadu.Mozna usunac klapy nie demontujac go.
mnie czeka wymiana rozrządu więc zrobię to na raz. znalazłem firmę która się tym zajmuje i raczej im to zlecę
Wie ktoś jaka jest cena rozrzadu i wyciecia klap w 2.4 jtdm u cinka?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
W normalnym warsztacie za wymine rozrządu zapłaciłem niecłe 1000zł częsci oryginalne ricambi. Koszt usuniecia klap z pospawaniem kolektora to ok 500zł. Także jak nie planujesz niczego wiecej to w tych przypadkach komp i hamownia nie beda potrzebne wystarczy zwykły warsztat bez specjalistycznego zaplecza.Chyba ze zamierzasz przy okazji stroic auto.
Poki co tylko rozrzad i klapy... W nastepnym miesiacu strojenie i moze jakis chip :) a pozniej zbieram na regen skrzyni ;D
A ja zaplacilem za komplet gatesa 400zl plus 200zl za wymiane. Jak dolozysz pasek continentala to rozrzad mozna wymieniac po 5 latach a nie 3ch jak w przypadku gatesa
Rozrzad najlepiej INA czy jaki?