witam panowie tak moduł świateł do jazdy dziennej działa u mnie
https://www.youtube.com/watch?v=zojZpn9vLAU
moduł Leopard na światłach przeciwmgielnych
Printable View
witam panowie tak moduł świateł do jazdy dziennej działa u mnie
https://www.youtube.com/watch?v=zojZpn9vLAU
moduł Leopard na światłach przeciwmgielnych
Jeżeli chodzi o efekt doświetlania zakrętu to fajny bajer w nocy ale mi osobiście "przymróżone" dzienne wyglądają jak znicze z maxpola :D .
http://lepard.eu/am-013-doswietlanie-zakretow/ ja mam ten pierwszy moduł podstawowy montowałem w atoryzowanym w serwisie leoparda w chorzowie adres na stronie pod zakładką pomoc
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Drodzy koledzy czy ktoś wie czy Duolighty będą pasować bez problemu do Brery. Zderzak i maskownice na halogeny są trochę inne niż w 159. Średnica halogenu chyba taka sama jednak nie jestem pewien w 100%.
A czy ktoś montował sam ten moduł lepard`a ? ma do tego schemat - mnie blokuje przed zakupem tylko kwestia skąd do niego podciągnąć sygnał prędkości aby wiedział do jakiej prędkości ma włączać doświetlanie zakrętów?
Z tego co sie orientuje nie dziala on az tak profesjonalnie. To Ty decydujesz o tym doswietlaniu wlaczajac kierunkowskaz. W ten sposob modul wie, ze skrecasz. Takze podpinasz sie pod sygnal kierunkowskazu.
Edit
A jednak jest to co mowisz, doczytalem w specyfikacji. Pytanie czy jak nie podepniesz sie pod predkosc czy bedzie dzialal. Jesli tak to bym pominal to podpinanie.
Ok Panowie elektrycy. Problem jest następujący. Mam założone Duolighty z grupowego zamówienia i dopiero teraz zauważyłem, że jeden ring lekko miga, delikatnie pulsuje, nieznacznie ale jednak :) w chwili kiedy jest włączony silnik. Nie zauważyłem tego od razu, bo montowałem i sprawdzałem ustrojstwo na zgaszonym silniku ;) a w czasie jazdy raczej słabo się obserwuje dzienne w halogenach ;) Zwróciłem uwagę dziś jak przypadkiem "przejrzałem się" w zderzaku auta jadącego przede mną. Gaszę silnik pulsowanie znika, odpalę, pojawia się... Co może być przyczyną? Walnięty LED, walnięty moduł, jakieś zakłócenia z instalacji auta, ki czort?
To zamień duolighty miejscami i zobaczysz czy to lampa czy instalacja/ alternator. Roboty z tym dużo nie ma. Jak nie lampa to pozostaje sprawdzić napięcie na obu wtyczkach (choć pewnie miernik uśredni te pulsacje) lub przyjrzeć się regulatorowi napięcia.
Jeśli jest problem z miganiem tylko jednej lampy to problem nie jest w instalacji auta ale w instalacji świateł - przecież zasilanie idzie jednym kablem na oba światła... które Ci miga? To bliżej wspolnego zasilania czy to dalej ?
Kompletnie strzelam. Może być też coś z instalacją np. Nic nie wydedukujemy zdalnie, musisz sprawdzić. Zacznij od pomiaru napięcia na wtyczkach i zamianie miejscami lamp.
Jutro podmienię lampy i pomierzę i dam znać. Miga ta, która jest dalej na kablu.
Jeśli po zmianie lamp będzie migac po tej samej stronie to możesz zamienić moduły miejscami ale proponuje też puścić zasilanie grubszym kablem te oryginalne są dosyć cienkie.
Mi tez miga ten po prawej co zauważyłem po twoim wpisie dzis jak odpaliłem auto. Może być w takim przypadku tak jak kolega wspomniał wina kabli albo którejś złączki. Nawet nie mam czasu obadac na dniach wiec czekam na twoje poszukiwanie problemu.
U mnie też miga prawy:-D pewnie jakaś wada fabryczna - Pan Ping Pong w fabryce coś źle poskladał:-D
Czekam aż zdechnie wtedy będę się martwił.
Moze długi nieekranowany kabel zbiera zakłócenia z silnika.
No panowie :)
Mieliśmy grupowe zamówienie, czas na grupową reklamację :D Nazar, a może zanim zaczniemy grzebać, to zapytasz w sklepie co może być powodem? Bo skoro jet to zajwisko powszechniejsze, to zakładam, że przyczyna może być podobna :)
Zapytać zapytam ale co ci powie sprzedawca ? Chyba że jest elektronikiem. Podejżewam ,że z tym jest podobnie jak z hidami ,których biedniejszych wersje przetwornice zbierają zakłócenia. Żałuję że nie zauważyłem wcześniej jak ściągałem skrzynię bo miałem wszystko na wierzchu i pojechałbym ten kabel taśmą aluminiową . Zadzwonie zaraz do szefa hurtowni i zapytam.
No kurcze, przecież oni się specjalizują w pierdołach do tuningu, to powinni też mieć jakieś pojęcie techniczne o tym co sprzedają :)
Hurtownia nie wie . Dzwoniłem do dystrybutora i powiedział mi Pan że nie mieli z tym produktem żadnego sygnału ,że coś nie tak. stwierdził ,że może być zakłócenie z samego silnika/alternatora . Powiedział ze wysle mi na maila jakis schemat podłączenia przekaznika ( nie wiem po ki uj przekaźnik ale obadamy )
Cóż, sprzedawce poznaje się nie po tym, jak sprzedaje, ale jak rozpatruje reklamacje ;)
Zróbcie tez taki myk: odlaczcie ta co nie miga i zobaczcie czy migajaca wtedy przestanie migac ?
Nie wiem po kiego grzyba ale taki schemat mi wysłał :http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=180958&stc=1 To jak schemat przekaźnika/automatu do załączania ledów po zapłonie . Ja obstawiam dalej zakłócenia na kablach .
Ale przepraszam bardzo :) Dlaczego ten przekaźnik ma nas interesować, skoro nie jest elementem zestawu i co on ma niby wnosić do tej sytuacji z miganiem?
Ten schemat jest dołączony do instrukcji od świateł jako opcja przy niektórych autach, jesli przy włączonych światłach mijania migaja światła dzienne... czyli odwrót nie niż u nas.
Faktycznie, jest, zwracam humor :) No ale jak słusznie zauważyłeś, ten schemat ma rozwiązywać miganie ledów przy zapalonych światłach mijania ze względu na możliwe mikronapięcia, czyli inny przypadek.
Ma ktoś może instrukcje podłączenia do duolight-ów z 2 kabelkami na wyjściu tzn żółtym i czerwonym ?
Mi też mruga prawy. Poza tym słabiej świeci niż lewy :)
Czyli bankowo zakłócenia na kablu . Chcecie to reklamujcie ale wątpie by to uznali bo producent sie wymiga ,że towar jest sprawny a alternator wytwarza zakłócenia. Teraz raczej nie będę grzebał pod autem (szkoda ,że nie zauważylem zanim skrzynie sciagalem ) ale na wiosnę spróbuje albo owinąć kabel taśmą aluminiową albo całkiem wymienię na inny ekranowany. Moze byc tak ze przetwornica jest blizej alternatora i to ona łapie zakłócenia . Działać działa a poprawki zostawiam na wiosnę.
Sprawdzał ktoś czy mruga na zgaszonym silniku ?
U kolegi który ma zamontowane Duolighty w Fordzie Focusie dzieje się to samo miga mu lewy. Był u elektryka tyle się na kombinowali żeby to naprawić i nic z tego nie udało się. Pozostaje jedynie reklamacja. Sam miałem kupować ale jedynym słusznym wyborem będzie osram.
Tyle ,że mi to mega nie przeszkadza a spròbuje z tym cos pomodzic . Nie chce rezygnowac ani z dziennych ani przeciwmgielnych a modułu sciemniającego dopiero nie chcę :-).
Tylko miga jedynie ten oddalony i tylko na chodzącym silniku .
No właśnie. U wszystkich tylko prawy miga, to chyba nie stabilizatory.
Zamieńcie miejscami lampy. To wyjdzie czy przewód czy lampa.
czy mógłby ktoś wrzuć na forum schemat jak dokładnie te ledy macie podłączone?