te klapy można fizycznie usunąć za 300-500zł (zależy gdzie)
Printable View
te klapy można fizycznie usunąć za 300-500zł (zależy gdzie)
Oglądał może ktoś te auta? Możecie coś powiedzieć o nich na podstawie tych ogłoszeń?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#08bc7177ea
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#603ff07fb5
oraz
http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...8.html#thumb/5
Pafka, szukasz V-ki? :)
Samochodów nie znam ale;
Czerwona ma zamontowanie pomarańczowe pykacze zamiast białych, navi jakoś dziwnie wystaje ale generalnie to chyba brak uwag, ma za ładne ładne progi, i ten kolor:)
Szara jakaś taka przekombinowana, są ksenony, a na cyferblacie regulacja wysokości świateł? W opisie jest że lakier popękany bo ktoś ją "skrobał" pięścią i nikt nic nie robił bo nie przeszkadzało, a z przodu wszystkie plastikowe panele pomalowane w kolorze nadwozia!?
Klekot wygląda schludnie ale może dlatego że świeżo po myjni:) Nie wiem tylko czy takie zwykłe ramiona wycieraczek były montowanie fabrycznie...
Ja oglądałem tą srebrną 3.2 dawno temu, gdy poprzedni właściciel sprzedawał. Jedyne co mogę powiedzieć to że w historii pojazdu ostatni wpis przebiegu miał ok 80 tys (co i tak byłoby świetnym wynikiem) a nie te 35 tys, więc z dużą ostrożnością trzeba podejść. Miernikiem lakieru niestety nie sprawdziłem. Jak ktoś sprawdzi to dajcie znać, bo jestem bardzo ciekaw. Mechanicznie nie pamiętam jakiś większych problemów.
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
o klekocie niedawno pisałem i nie schludnie jak dla mnie
Tak naprawdę to szukamy klekota dla mojej kobiety, ale pojawił się też w mojej głowie szatański pomysł - moja GT trafia w jej ręce, a ja kupuję busso :)
A wie ktoś czy V6 było dostępne w wersji Progression? Bo pomarańczowe kierunki były właśnie w tej wersji.
Te ksenony i regulacja wysokości świateł też zwróciły moją uwagę, i są dwie opcje: albo było coś wymieniane, albo auto z fabryki wyjechało bez ksenonów a tylko ze spryskiwaczami. Bo w standardzie w Distinctive były spryskiwacze reflektorów, ale ksenony zawsze były w dodatkowej opcji.
I rzeczywiście, ten popękany lakier jest bardzo zastanawiający...
Tak, przebieg niewiarygodny - i jak widać warto pytać na forum, bo można o danym samochodzie ciekawych rzeczy się dowiedzieć. Dzięki.
Znalazłem Twoją opinie kilka stron wcześniej - jak zwykle cenna :)
No i Ty zawsze wypatrzysz te źle naklejone znaczki, haha. Chyba odpuszczę ten egzemplarz, choć kusi...
Jaki tam diabelski..... aniele ty mój, toż to jedyna słuszna opcja ;)
Resztę życie będzie cię gryzło że miałeś taką okazję.......
A co do ksenonów i regulacji wysokości to nie wiem czy się nie mylicie, zdjęcie niewyraźne a w tym miejscu jest obsługa menu komputera w wersjach z ksenonem, łudząco podobne do regulacji świateł.
Dokładnie - to w zasadzie dla mnie ostatni moment by spełnić marzenie o Busso. Niestety dostępność takich aut w ciekawym dla mnie stanie jest niemalże zerowa, dlatego GT V6 może dla mnie pozostać niespełnionym marzeniem...
Bardziej mi chodzi o tą kontrolkę regulacji pochylenia świateł, bo samej regulacji faktycznie na tych zdjęciach za bardzo nie widać.
Załącznik 212010
Pafka, po v6 jedź na zachód i się nie zastanawiaj :-)
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
Trochę w tym racji co napisałeś, ale mała dostępność jest kłopotliwa. W Polsce w tej chwili jako bezwypadkowa jest wystawiona jedna sztuka...
To by było najlepsze rozwiązanie, ale problem w tym, że sam nie pojadę, i ktoś by mi musiał szukać takiego auta...
Są jeszcze firmy, które zajmują się szukaniem samochodu pod klienta po Europie i też takie, które specjalizują się w samochodach stricte z Niemiec. Tyle, że wiadomo, że będzie drożej niż na własną rękę, ale jak się szuka rodzynka to może warto.
E tam, gadanie. I tam trafisz trupa i w kraju rodzynka. Wolę tańszy (byle prosty) i robić dla siebie niż "perełkę" i też robić dla siebie. To nie żaden klasyk czy zabytek tylko ładny samochód ;)
Pafka, a może wrócisz do Brery?
Albo kupisz inną Alfę?:).
Dla mnie 2x GT w domu to za dużo.
Nie wyobrażam sobie, nawet gdyby chodziło o najpiękniejsze auta świata:).
8c + 8c Spider jakoś byś może przeskoczył hahaha :cool:
nie, Maciej to mój kolega którego poznałem lata temu gdy pytał na ulicy czy może pofotografować czerwone GT
od tej pory staram się załatwiać mu fajne auta do zdjęć i czasami wspomagać sprzętowo
Maciej jest na forum, jego nick to Vaselinho
...też fotografuję piękności ale inne bo żywe ;) moto-fotografia szczerze niezbyt mnie pociąga
Ciekawe spostrzeżenie, ale dobrze je rozumiem:).
Mnie osobiście najbardziej interesuje wymiar świata między przedmiotami martwymi, a żywymi.
Czyli rośliny. Świat wegetatywny:).
Wydaje mi się, że rośliny - w swej cierpliwości, takiej gotowości do pozowania do portretu - są mocno fotogeniczne:).
gdyby wszyscy lubili to samo to świat byłby nudny :D
Biorę też i taką właśnie opcję pod uwagę.
A dla mnie GT z Busso to jednak jest materiał na klasyka :)
Ja nie mam ciśnienia na zmianę auta, uwielbiam moją GT, ale moja połowica już to ciśnienie ma - bierze pod uwagę GT i 147. Nie ukrywam, że wolałbym pod domem drugą GT, choć "siódemki" też mi się podobają.
A Brera? Cały czas chodzi mi po głowie, ale wersja jaka mnie interesuje jest praktycznie nie do zdobycia, a już zwłaszcza za sensowne pieniądze. Marzy mi się jeszcze Spider GTV 3,2, ale to auto też jest nie do zdobycia. Więc szukam głównie GT - albo dla mnie V6, albo dla młodej klekota.
a co za różnica, obaj z Łodzi, obaj na Canonie :cool:
Zawsze można liczyć na to że jakaś "forumowa" będzie do odkupienia;p
Witam forumowiczów.
Zarejestrowałem się bo aktualnie chcę kupić samochód.
Niesamowicie spodobała mi się alfa GT, o której niestety nasłuchałem się niewiarygodnie złych rzeczy. Głównie na temat awaryjności samej marki.
Z drugiej strony sam badam fora i o silniku 1,9 Jtd (w ten celuję) ludzie wypowiadają się w samych superlatywach.
to trzeba wpisać w wyszukiwarce allegro: Alfa GT DVD Bose, 185KM alfoholik
Nie mogę niestety dodawać linków
Na oku mam ten konkterny samochód. Czy ktoś z was mógłby mi doradzić czy samochód jest wart uwagi ( ten konkretny model) i ewentualnie jakie koszty mogą mnie czekać po zakupie. Słyszałem o kosztownej wymianie dwumasy wtrysków, rozrządu itd (to podobno często się psuje).
Kolejne pytanie czy rzeczywiście to wszystko jest takie drogie?
Do sprzedawcy mam trochę do przejechania i dlatego szukam pomocy. Nie chcę też auta, w którę będę musiał władować drugie tyle co za nie zapłaciłem.
Pozdrawiam.
Dokładnie, Białe GT 3.2 Arka jest na handel ;)
Tego Arka?
https://www.youtube.com/watch?v=rBuOD_enIjE
Pafka będzie miał drugą GT do patriotycznego kompletu:).
Alfa GT owszem psuje się.....jak każdy używany kilkuletnie samochód.Możesz kupić zadbany, a możesz trafić na minę.Co do kosztów uzytkowania to serwis Civica (części wymiany itp) z tego samego roku jest nieco droższy-wiem, bo mam w rodzinie :)Akurat wymiana dwumasu i rozrządu cenowo jest na poziomie kompaktów.
Ja po zakupie nie musiałem władować dużo kasy-dokładnie 100 pln, za wymianę rurki do dolotu, a mam już autko pół roku.Silnik 1.9 dobrze użytkowany jest produkcją pancerną i to jest duży plus GT.
Aukcja o której piszesz jest opisana parę stron wcześniej, więc przeszukaj temat-warto poczytać dokłądniej forum-ja dzięki temu kupiłem w pełni sprawne:)
Z tego co pamiętam, to bocian miał u siebie w GT fotelik i nie narzekał
Ja przerabiam to aktualnie.Problemem(małym) nie jest ilość miejsca, bo tego akurat na fotelik jest sporo, ale brak tylnych drzwi ułatwiających sadowienie malucha.Nie oznacza to,że jest jakoś tragicznie-po prostu trzeba się bardziej wygiąć :)
I nie zamieniłbym z tego względu GT na jakiegoś czterodzwiowca :)