a odbłyśniki oddawałeś do regeneracji czy są od nowości?
Printable View
Podpinam się pod pytanie, mam 6000k i nie ma takiego efektu ;/
ja na krótki czas zamontowałem hid 4300 u siebie bez regeneracji odbłyśników i powiem że marnie świeciły ,na razie mam H7 ale zbieram się na wiosnę za zrobienie odbłyśników
i wtedy uderze do proxima bo tani hid z allegro to był shit , nawet gdzieś o tym pisałem na forum
a tak z ciekawości przetwornice masz na zewnątrz czy włozyłes do reflektora?
Ile cenowo wychodzi taki hid u proxima?
Ja mam u siebie zestaw vertex i świeci równie dobrze już kilka lat.
Mam gotowe, zregenerowane odbłyśniki H7 do 159. Mogę wysłać na wymianę, a po montażu odeślecie swoje stare.
Nie, jak podetniesz lekko jednego plastikowego cycka. Robiłem to już u siebie kiedyś.
U mnie zawsze regeneracja pary 150zł. Nie ma znaczenia jakie odbłyśniki. Będą jak nowe, natryskiwane tą samą metoda co fabryczne.
Ale do tego wysyłka 16zł (kurier) i stówa kaucji za odbłyśniki (oddaje jak dostanę stare odbłyśniki).
Mi tam się nie śpieszy. Akurat teraz jedne leżą w zapasie bo miałem sobie założyć ale nie mam czasu (walczę z drugą alfą). Jak wrzucę je do siebie albo ktoś kupi to zawsze możesz swoje przysłać ale to wtedy tydzień trwa.
Spoko, będę mieć to na uwadzę, jeszcze jedna sprawa, co sprawia że np oryginalna lampa lepiej świeci od taniego zamiennika ? Właśnie ten odbłyśnik robi tą całą różnicę ?
Też. Ale głównie chodzi o kiepskie soczewki. Dlatego regeneracja jest najlepszym rozwiązaniem.
które zestawy HID 4300k są aktualnie godne uwagi ?
[MENTION=3821]marek230482[/MENTION] masz może zdjęcia jak wygląda (i świeci!) lampa po takich Twoich zabiegach? Wracałem wczoraj nocą i pomyślałem że muszę coś te światła ogarnąć bo było kiepsko momentami.
Do 159 jeszcze nie robiłem. Mam już odbłyśniki, mam pacjenta na stole ale jakoś motywacji brak :P ale robiłem w innych autach. Głównie w 166. Zdjęcia nie oddadzą efektu. Ale nowe to nowe.
Jeżeli sam sobie wyciągniesz odbłyśniki (a da sie bez wyciągania lampy) to sprzedam Ci juz nowiutkie. A porównasz sobie ze starymi :D
U mnie motywacji i umiejętności mechanicznych na dodatek również brak dlatego chce się zdecydować na jakieś rozwiązanie kompleksowe od razu z wykonaniem. :) Do Ciebie trochę daleko przez całą Polskę grzać żeby lampy wyczyścić. :p
To tak wygląda nowe i stare (bywają gorsze). Telefon oczywiście nie oddaje rzeczywistości.
Załącznik 196046
No jest różnica, nie masz zdjęć jak to świeci przed i po? Zastanawiam się co jest najważniejszym czynnikiem odpowiedzialnym za to że tak słabo świecą moje lampy.
Na świecenie tylko dwie rzeczy wpływają. Odbłyśnik i żarówka.
Nie mam zdjęć 159. mam gdzieś 166 i bravo. ale zdjęcia i tak nie oddadzą rzeczywistości. Nawet na świeczkach mogę Ci zrobić zdjęcie jakby xenon świecił
Ja mam zdjęcia na wypalonych odblysnikach i po wymianie soczewek na nowe..
Przed:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/03/537.jpg
Po
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/03/538.jpg
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Do marka wypowiedzi bym jeszcze dodał zabrudzoną soczewkę. Na yt można znaleźć jak gość wyciąga elementy lampy (nie od alfy ale to nie istotne) w tym odbłyśnik z soczewką i jaka różnica szkła gdy tylko palcem bo tym przejechał.
U siebie dawałem zdjęcia jak robiłem lampy.
Napisane z komóreczki!
Pozwolę sobie lekko odświeżyć temat. Już kiedyś tutaj się was pytałem i miałem kupić zestaw, ale pozmieniało się i dopiero teraz się to uda.
Wybrałem sobie 2 zestawy, od jednego sprzedawcy, barwa 4300k, co by się nie rzucać w oczy zanadto.
allegro.pl/zestaw-xenon-hid-mini-slim-h1-h3-h4-h7-h7r-ksenon-i5771760064.html
allegro.pl/zestaw-hid-xenon-55w-ksenony-ksenon-cyfrowe-ac-i6176617507.html
Pytanie do was, w który lepiej celować oraz czy zestaw o większej mocy, da jakąś różnicę w ilości światła, czy to bardziej marketing. Ważna dla mnie jest też kwestia montażu - jak to u was wygląda? Wszystko mieści się w tej odkręcanej zaślepce reflektora, czy trzeba przykręcać i wiercić?
Panowie/ Panie jak rozwiązywaliście montaż przetwornicy itp... Upychaliście wszystko w kloszu czy wiercenie otworu i wyprowadzenie na zewnątrz do komory ?
W którym miejscu najlepiej przymocować przetwornice w 159?
Ja przyjechałam pod lampą
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Witam. Ja spokojnie bez większego problemu zmieściłem wszystko w lampie. Dużo zależy od wielkości przetwornic, reszta wchodzi bez problemu. Dzięki temu po podniesieniu maski nie widzisz żadnych przeróbek, dziwnie wychodzących kabli z lamp. Najważniejsze to po montażu podjechać na SKP i dobrze ustawić lampy żeby nie oślepiać innych. Mam taki zestaw od jakiegoś czasu i jeszcze nikt mi nie mrugał że go oślepiam.
Ja to wszystko upchnąłem w kloszu... Nic nie widać w razie "W" :D
Proxim@ar masz w sprzedaży hidy H7 4300K? (ps. zapchaną masz skrzynkę odbiorczą)
Witam witam mam problem od pewnego czasu mam problem przy włączeniu świateł mijania xenon odpala się zawsze lecz gdy w nocy uruchomię światła drogowe dość często zdarza się że prawy xenon się wyłącza i trzeba z 3/4 razy uruchomić światła mijania żeby się odpalił. Przy mruganiu światłami ostrzegawczymi zawsze się odpali uruchomi. Czego to będzie wina coś z instalacją czy żarnikiem ?
Xenon to Mini HID H1
Dzieje sie to na jednym palniku? Jesli tak zamien miejscami przetwornice. Bedzie wiadomo czy palnik czy owa przetwornica.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Przetwornica.
Z tego co kojarzę właśnie w 159 nie ma tego wycięcia na boleć. Szukam w necie u nie ma nic