Która "wizja" podoba się Wam najbardziej?
http://italia.motoblogi.pl/2014/01/0...amochod-widno/
Printable View
Która "wizja" podoba się Wam najbardziej?
http://italia.motoblogi.pl/2014/01/0...amochod-widno/
żadna
Ostatnia jest nawet niezła, ale zalatuje nową Mazdą 6.
w sumie to zgodze sie z Pawlem ale gdyby juz cos z tego to albo 1 albo ostatnia.Tak na marginesie to co to jest samochod widno;)??
AR Giulia?
hahahaha no u mnie nawet teraz widno za oknem;)
Żadna z nich do mnie nie przemawia. Jestem zdania, że Giulia w realu będzie wyglądać naprawdę ładnie i że znowu stanie się samochodem, którego "chcesz mieć".
mi sie podoba z pierwszego zdjecia... :)
Wszystkie wygladaja jak mix mazdy6 i insigni...
Sent from my iPhone
Marchionne w trakcie wywiadu dla włoskiej gazety po raz kolejny podkreślił, że Alfa Romeo nie jest na sprzedaż. Poinformował, że nowe samochody tego producenta, które zostaną zaprezentowane w kwietniu, będą znakomite i zmienią wizerunek marki.
Czekamy ...
No właśnie, bo już miałem pytać czy w Detroit doczekamy się jakiejś zajawki nowego modelu ... ale ok - czekamy do kwietnia zatem.
Wszystkie ładne.
No przecież w Giulii będzie v6 Maserati :p
Wysłane z mojego Alcatel One Touch 6030X
Marchionne w poniedziałek 13.1.2014 skomentował niedaleką przyszlość marki:
źródło: http://www.autoedizione.com/alfa-rom...xpansion-2015/Cytat:
Marchionne gave a few hints on Fiat-Chrysler’s future during an extensive press conference in Detroit yesterday evening, particularly about Alfa Romeo’s. The brand has plenty of attractive force and will be marketed as the best that Italy has to offer together with Maserati. Next year, 2015, is when sales of multiple models will start in the US through an Alfa Romeo-dealer network. These models are possibly an E-segment car from Turin (halfway 2015), the 4C coupé and Spider plus the long-awaited D-segment model (from Cassino) by the end of the year.
The CEO did not give any information on this matter, though, but did say that new techniques have been/are being developed for the Milanese brand thanks to the knowhow they have achieved during the development of Maseratis and Ferraris. It was not the first time Marchionne said this. The export of Alfa Romeos, Maseratis, Fiats and Jeeps from Italy towards the US and China should provide sufficient productivity and employment so that the Italian factories can again play a vital role within the company. Alfa Romeo its honor will be restored by means of the correct characteristics for its new models and will represent all that is good about the Italian automotive industry.
W skrócie: nowe modele Alfy maja dostać wszystko, co najlepsze z włoskiej motoryzacji, mają być do tego wykorzystane sukcesy Maserati i Ferrari, know-how wypracowany dotychczas przez fiata i jeepa. Dodatkowo auta chyba będą produkowane w Italii, choć każde źródło pisze inaczej.
No to czekamy na oficjalne ogłoszenie strategii Panie Sergio.
Pozdr.,
L.
Tak, tak, oczywiście. Dziękujemy Ci, Sergio! :)
Myślę, że kluczowe jest to zdanie:
"The CEO did not give any information on this matter, though"
ktory to juz raz, Radzia, ten pan w sweterku snuje wizje?
Czasami 'Serdżia' ponosi wyobraźnia, aczkolwiek mam nadzieję że tym razem będzie jak mówi :)
Oj chyba trochę dramatyzujesz. Tak tragicznie to już nie jest.
:)
Hm... w 2015 ma się zacząć sprzedaż w USA. Oferowane będą... to co, do Europy nic nie trafi, czy z rocznym opóźnieniem?
Plany wyglądają ok: wreszcie pojawią się następcy 166 i 159. Alfa miałaby wreszcie przekrój aut od B do E (MiTo, Giulietta, Giulia(?), 169). Plus sportowe 4C. Brakuje tylko czegoś na zastąpienie Brery. Chyba, że Giulia będzie też w wersji coupe?
Poczekać, wygrać w w totka i kupić tercet MiTo/Giulia/4C (praca/trasa/weekendowa zabawa) :D
Czekam na 169 i biorę w ciemno :P
Rynek samochodowy się troszkę zmienił. Do utrzymania się na rynku nie wystarczy sprzedaż na macierzystym rynku. Normalna sprawa, że słabi odpadają. Co się działo kiedyś we Francji... Kilka marek przestało istnieć.
Zresztą wykupowanie marek aby je potem zlikwidować/zmarginalizować to normalne zjawisko na całym świecie. Fakt, że w branży samochodowej dzieje się to bardziej spektakularnie :)
przecież w planach jest następca Spidera i Gtv
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/01/142.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/01/143.jpg
bo tak jak się dobrze zastanowić to jak dwa lata temu dołączyłem do grona forumowiczów to już wtedy sporo było o widmo-Giulia :) a ile było gadania już wcześniej i tak naprawdę to nic się nie zmieniło wiec trochę śmieszna jest ta cała nadzieja na zobaczenie nowego modelu w salonach :) a SUV to już całkowita abstrakcja :) a teraz zobaczcie SKODA (no to co ze VW) co chwila coś nowego.
Ale właśnie może dlatego Alfa Romeo jest taka wyjątkowa i unikalna :)
unikalna.... to dobre słowo...
coraz bardziej hmm unikalna.... :)
Ta gtv z góry przypomina mi bmw....
żałosne to wszystko, to obiecywanie i nie spełnianie obietnic..
Żaden z Ciebie włoski patriota :) obrażam się na Ciebie :P
niestety? coś z VW? żartujesz? leuxusa is250 sobie zapodaj, piękne autko i prestiżowe. Albo volvo, nowe s60 jest rewelacyjne.
VW to wozidła dla Kowalskich:)