No a jak w koncu z tym polepszeniem...
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Printable View
przyznam szczerze że po przejrzeniu 30 stron wymiękłem...
więc jeśli było to sorry
są może zdjęcia jak wygląda 166 na felgach OEM 17 z thesisa ?
Thesisa na telefonach z alfy to widziałem...ale odwrotnie to nigdy...Fajne te fele thesisowe 17" :)
Nie czasem o te chodzi?
Załącznik 243239
Masakra, wygląda jak na kołpaku.
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
delikatnie mówiąc tragedia.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
to są 16" z thesisa...
chodzi o te 17"
Załącznik 243277
Subtelna różnica. Generalnie "staruszkowy" wzór :) nie pasuje do 166 ani trochę.
Obleśne są
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam problema (możecie poczytać w wyżal się wątku) i potrzebuję felgi. Nie wiem jeszcze czy szarpnę się na nowe, te 400-500 franków przeboleję czy kupię jakieś ori-używki. Z nowych po dłuższym przeglądaniu podpasowały mi tylko jedne, jak sądzicie, będzie to sensownie wyglądać? Bez komentarzy o sensowności zakupu nówek poproszę :P
Załącznik 244725
http://felgar.pl/felgi-aluminiowe/13...-misano-s.html
Wyglądają dobrze i są bardzo tanie... jednak jest jeden problem. Taki wzór felg wygląda dobrze IMO od 18" wzwyż. To jest 17" i obawiam się, że będzie średnio...
Optycznie zmniejszy to felgę i może być gorzej niż na ori telefonach 17". Podsumowując: wzór fajny, ale bierz 18".
Do 18 musiałbym dokupić opony, odpada. Zwłaszcza że moje oponki mają dopiero jeden sezon. Nie ma masywnych felg które wg mnie pasowałyby do 166, a jak już coś, gdzieś to cena jest zdecydowanie za wysoka. 2000 za komplet nówek na lato mogę dać, ale nie 2000 za sztukę.
W 100% zgadzam się z Tomazem, taki wzór na 17 nie będzie wyglądał najlepiej.
troche podobne do moich...http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/04/434.jpg
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
[MENTION=8622]gcredhot18[/MENTION] - co to za felgi masz ?
Widać ze obniżona. Obstawiam -35-45
Opony mam nowe, więc nie potrzebuję - dzięki :)
Jersey kupuj ori używane takie jak mam ja czy Masa, to chyba najładniejszy wzór 17 w 166( speedline?). Używki to ok 1000 zł, może taniej jak kupisz w kiepskim stanie. Potem odsyłasz je na regenerację, prostowanie i nowy lakier proszkowy. Masz wtedy praktycznie nówki sztuki poniżej 2 tyś za komplet. W tej kasie nie kupisz nic tak pasującego do 166.
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
No to jest opcja. O takie chodzi: http://allegro.pl/felgi-5x108-r17-al...290494114.html ?? Czy o te co mam na swojej teraz?
Ja bym szedł w 18. Jak masz dobre laczki to sprzedasz i kupisz dobre 18 w tej cenie. Niestety ale chyba już wszyscy tutaj na forum widzieli ze dopiero 18 robi na prawdę robotę w 166.
Dokładnie dobra 18 robi robote
Jedyny problem to duże brembo :)
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Nope, nie będę zmieniał opon w samochodzie który za pół roku najprawdopodobniej sprzedam albo oddam. Gdybym nie miał letnich kapci to bym pomyślał, ale tak to lekka przesada.
Zostaje kupno oryginałów we w miarę dobrym stanie.
Wysłane z różowej Xperii XZ1
Ten wzór jest dla mnie świetny, ale w ciemnym aucie czarne felgi się zgubią, mógłbyś równie dobrze jeździć na stalówkach. Ten sam wzór, ale jasny, jak tutaj: https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#18aa6fe57c
BTW: daj znać, gdy będziesz oddawał albo sprzedawał, bo mnie nachodzi na Kappę z 2.4 JTD :). Co prawda miałem się trzymać z dala od diesla, ale na długie wakacyjne wyjazdy się sprawdza, a poza tym odzywa się we mnie wewnętrzny janusz: będę złomował swoją JTD, a regenerowałem w niej kompleksowo wtryski i szkoda mi się ich pozbywać (zrobiłem od regeneracji może 5 tysięcy), więc gdyby w takim 10V JTD zaszwankowały, to myk podmianka i już. Nie trzeba ich kodować ani nic :).
Wiem, że jasne felgi, chodziło mi o przykład wzoru. I spoko, dam Ci znać ;)
podchodziłem do tego sceptycznie ale teraz już mi się podoba :D:cool:
Załącznik 245393Załącznik 245394Załącznik 245395
Czarne felgi musiałyby być o cal, jak nie o dwa większe w przypadku 166. Teraz niestety się gubią (optycznie czarne wydają się mniejsze) i w przypadku 17 zwykły srebrny to lepsza opcja.
mało to, będzie głupio wyglądać i będzie Cię wkurzać, że felgi są czarniejsze od opon.
Nawet przy 18" byłby ciemniejsze ;)
Testował ktoś coś nowego ?
Felgi w czarnym połysku zawsze się głupia co innego np w macie za tydzień u mnie takie będą zobaczymy jaki będzie efekt
Ja miałem w macie 17" telefony. A to nie był nawet czarny tylko grafit. Dostawałem palpitacji serca po każdej jeździe. Opony były ciemniejsze tylko po świeżym dresingu. Tak więc mat niewiele zmienia, choć na pewno lepiej niż połysk.
IMO optimum to ciemny grafit. Ale też wymaga dbania o opony ;)
Mówicie o ciemnych kolorach. A co ja mam powiedzieć o białych felgach :)
Herbig podjedz do kogoś kto handluje lakierami podaj kod dobra ci jeśli nie chcesz malować w mat możesz poprosić o dołożenie jakiegoś brokatu większej ilości perły itd wszystko zależy od twojego widzi mi się