A czym najlepiej docierać ten UC zwykłą mikrofibrą czy jakimś padem do ręcznej renowacji?
Printable View
A czym najlepiej docierać ten UC zwykłą mikrofibrą czy jakimś padem do ręcznej renowacji?
Aplikator tricolor german
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Witam,
Koledzy zwracam się do was o pomoc w tworzeniu mojego własnego arsenału. Chciałbym w miarę możliwości podtrzymywać efekt, który został osiągnięty podczas odświeżenia lakieru i usunięcia większości rys przy użyciu profesjonalnej polerki przez kolegę z forum. Niestety głównie mam dostęp tylko do myjni bezdotykowych, choć myślałem nad rozwiązaniem z wiadrem i własnym szamponem a myjnię jako źródło wody. Dlatego prosiłbym o poradę w kwestii szamponów, środków do czyszczenia felg, elementów plastikowych i gumowych, wosku i jego dbania już po samym nałożeniu. Do tego czy zakupić rękawicę do mycia? jakie szmatki z mikrofibry i czy pędzelki też, czy w moim przypadku amatora jest to rzecz zbędna?
Rękawice - http://www.alibaba.com/product-detai....29.192.cAPzpY
na alieexpres w okolicach 10usd - mega jest, chociaż widziałem ostatnio, że Shiny Garage wprowadził taka rękawice do oferty - cieawe ja z cena ? Czy będzie konkurencyjnie.
Wiadra - sztuk dwie, budowlane najtaniej - dorobić prosty girt guard albo z pokrywki albo jakiegoś innego plastiku - kwestia wyobraźni.
Szampon - ja używam sleek *& bubbly car shampo od shiny garage, do tego potrzebowałbyś z dwa ręczniki do osuszania auta i zestaw do mycia już masz i to po taniości. który uzywać na myjkach mozesz - jak się ktos z obslugi będzie rzucał - ja zawsze odjezdzam ze stanowiska a na stanowisku tylko finalnie opłukuje
Co do lakieru - niech wypowi sie ktoś bardziej obeznany.
Sam się chętnie dowiem.
Do felg bierz to http://allegro.pl/k2-roton-silny-sro...485642155.html produkt na równi skuteczny jak kosmetyki 3 razy droższe.
Jak , sam 601 jako cleaner ? on ma (i faktycznie to robi) zwiększać trwałość innych Duraglossów na nim (105, 101...)
No niby jest w dziale cleanerów ale faktycznie ?
I może już lepiej jak 601 to coś z Duraglosa właśnie na to ? - 105 na przykład. Naprawdę bardzo jest to trwałe, pod warunkiem przygotowania wcześniej przyzwoitego lakieru.