Ludzie, gdzie wy jeździcie..? U mnie kilka przedliftów jest, jedna Gtv, 155 jedna albo dwie, 145 i 146 Kasia się znajdą, ale barchetta to może co najwyżej przejeżdżała. Był kiedyś fiat coupe. 147, 156 i 159 to są już pospolite auta.
Printable View
Ludzie, gdzie wy jeździcie..? U mnie kilka przedliftów jest, jedna Gtv, 155 jedna albo dwie, 145 i 146 Kasia się znajdą, ale barchetta to może co najwyżej przejeżdżała. Był kiedyś fiat coupe. 147, 156 i 159 to są już pospolite auta.
W Poznaniu można spotkać praktycznie wszystko od 145/155 wzwyż, choć zdarzają się też rodzynki w stylu 33/75 czy klasycznego Spidera. Aha, no i 4C/8C na mieście jeszcze nie widziałem :P
A 166 to już teraz naprawdę sporo jeździ. Przekrój stanu utrzymania też jest baaaardzo szeroki :D
W Poznaniu najczęściej widuje GT i 156 hehe 166 widziałem tylko jedna ;-) dareme, lubujesz się widzę w rzadkich autach.. Słyszałeś może o Fiacie ritmo? Marzy mi się taki w cabrio odrestaurowany ;-) w sumie mam kilka takich rodzubkowych marzeń ;-)
Niestety nie slyszalem. Najprawdopodobniej zmiene swoje podejscie bo teraz robie auto zony i ilosc zaminnikow/dostepnosc czesci itp, wszystko jest, spinki itp.... A do 166 wiadomo.... Takze raczej pojde w cos popularnego a 166 zostanie ale kupie gtv/spider/mx5 jako zabawke :) no ale to odlegle plany, na razie zbieram graty na remont tylu :D
Ja bym chciał jakąś week zabawkę w benzynie, ale uturbionej... Jak s4 biturbo czy coś innego.. Ale bakcyla do włoskich aut załapałem od ojca ;-) zaczęło się od 125p ile się nie mylę potem 126p, masa Fiata cromy i innych włoskich aut w tym też 166
Hasiok, hasiok sie robi:)
Żeby nie było spamu, czemu 2.4 20v pali więcej niż 2.4 10v jakby ktoś chciał kupić? 10v z mocą 20v spali równie mniej, czemu? ;-)
To jak u mnie, Tata od zawsze miał Alfy. Najpierw 90, potem 75, potem MASĘ 164, których zostawił 5 sztuk i dwie sztuki 166. Do tego ma kilka sztuk zabytkowych Fiatów + Cromy (jeszcze nie zabytki) ;)
Co do 166 w Radomiu.. hmm jeździ ich minimum 11, o których wiem, a na pewno jest ich około 15 przed FL (3 nasze, jedna czarna 3.0 znajomego, jedna Volcano dominika z forum, jedna srebrna T.S, jedna srebrna 3.0 Super, jedna straszny śmieć T.S. proteo, jedna 2.4 JTD chyba Volcano na czarnych felgach i chyba Zenderze, jedna srebrna 2.4 JTD z wgniecionymi drzwiami jeździ tak ze 2 lata, jedna srebrna 2.4 JTD z ulepionymi zderzakami i
i dwie po FL, o których wiem, a jeździ na pewno ponad 5 sztuk - piękna srebrna znajomego 2.4 10V i Brunello Rosso (ta z szarym zderzakiem, była na allegro, ale śmieć straszny)
Witajcie,
Mam kilka pytań dot AR 166. Nie ukrywam, że zawsze mi sie b podobała i chętnie bym dodał do garażu model z busso ;)
Pewnie było to wałkowane 1000 razy, ale rozważam wersje 3.0 V6 to chyba optymalny silnik (czy 2.5)? Wiem ze zaraz bedzie hejt, ale jest opcja na pozniejsze dodanie sekwencji lpg.
jak wyglada kwestia połączenia tego z automatem sportronik ? czy warto w to wchodzić (awaryjnosc/przyspieszenie) ? czy lepiej manual?
czy np 180 tys na ten silnik to dużo i nalezy sie spodziewac awarii ?
jak busso znosi lpg ?
Z tego co patrze na ogloszenia to rozstrzal cenowy jest spory - ile nalezy przenzaczyc na zakup chodzacego i sprawnego egzemplarza (mowimy raczej o przedlifcie, bo bardziej mi sie podobaja ;)
Na co zwrocic uwage przy kupnie w przypadku tego motoru oprocz rozrzadu, w FES sa jakies specjalne parametry na ktore warto zwrocic uwage?
Niestety podaż tych modeli jest mala, ale nie mam cisnienia wiec moge pomarudzic ;) ewentulanie kupić taniej i trochę podłubać.
Dzieki za info
Im dłużej ją się ogląda tym bardziej mi się podoba ;)