-
Przetestowane - szampon autentycznie się sprawdza - samochód lśni i praktycznie nie ma zacieków - samochód sam wysycha.
Dzisiaj także wosk koloryzujący testowałem - kredką udało się zamaskować odpryski po kamieniach, a sam wosk nadał karoserii pięknej głębi czerni :) bez żadnych refleksów.[/QUOTE] Ja tam preferuje wytarcie auta do sucha po kazdym umyciu.
-
A ja wymieniłem wczoraj zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego - nowy w ASO 91,77 zł, robota na 15 minut, a radość Belli (i spokój właściciela) - bezcenne :)
-
W mojej Belli wymienione:
- przegub zewn.
- osłona drugiego przegubu zewn. i jednego wewn.
- łapa silnika
- klocki przód
- filtr kabinowy
No i zadowolony jestem, bo w końcu nie telepie autem przy jeździe ze stałą prędkością, a przy hamowaniu słychać tylko ciszę :)
-
wymieniłem olej ,filtry zamowiłem wachacze a ona robi mi taki numer i zrywa trzeci pasek pomocniczy
-
zaspawana miska , sprawdzona szczelność:D , nowy płyn hamulcowy boryszewo dot 4
nie to że strasze ale tak wyglada miska po spawaniu
https://www.aukcjoner.pl/hosting/edit/6678259/?tab=3
znajomek spawał amator, ale sprawdzona szczelnościowo i elegancko 3ma i nie puszcza miska, ( zrobilem juz 300km przez 3 dni od zmiany oleju i nic nie ucieka, wiec pospawana miska sprawuje sie elegancko)
-
Dzisiaj zostały wymienione:
- tarcze na Zimmermann'y
- klocki hamulcowe TRW
-
Umyłem i wypucowałem fele aby się ładnie prezentowała ;)
Niestety parę godzin później musiałem zmienić koło na dojazdówkę...
-
Porządnie nawoskowałem swoją AR164, najpierw woskiem odświeżającym lakier, aby pozbyć się niewielkich rysek, a potem woskiem carnauba dla lepszego połysku. Usunąłem jeszcze benzyną ekstrakcyjną sporą plamę po żywicy, która powstała pod drzewkiem za zlocie. Kupiłem jeszcze pastę do skór i zamierzam nawoskować tapicerkę.
-
Mycie z woskowaniem (jak zwykle) + wymiana gaśnicy z uchwytem na nówkę sztukę :D
-
wczoraj bella odebrana z warsztatu więc przykrecone nowe tablice nowa naklejka alfa romeo przyklejona zalane za 300zl ;) zamontowany nowy silnik , filtr oleju , pasek rozrządu a dzisiaj bedzie mycie , odkurzanie , montowanie 2 głosników do tyłu oraz CB Radio i kilka fotek :)