Srednice rurek( wym. wewnetrzny) w rurowym kolektorze wydechowym wynosza 36mm w żeliwnym nie mierzyłem bo nie mam ich pod ręką
Printable View
No tak, racja, dżentelmeni nie rozmawiają o spalaniu:).
- - - Updated - - -
Czy możesz wrzucić link np. allegro, z takimi przewodami?
Co bym nie pobłądził...
- - - Updated - - -
Dodam jeszcze, że musi skrzypieć:).
U mnie fotele skrzypią przy gramoleniu się i wygramolaniu z auta, ale lubię to:).
Dziękuję Wam (Pawłowi i Adamowi) za namiar.
Priorytetowo traktuję naszych, więc Pablo puszczę Ci za chwilę wiadomość na pocztę wp.
może mi ktoś powiedzieć czy mocowanie amortyztora np takie http://www.iparts.pl/czesc/zestaw-na...331-27557.html
jest takie same z lewej i z prawej strony i czy najlepiej wymienić parami bo od strony kierowcy strzela mi mocno po kreceniu kierownica
A nie lepiej wymienić wszytko? w tym mocowaniu chyba jest guma która po 20 latach mogła się uszkodzić nie jest to drogie a itak mnie policzą za robocizne tyle samo
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Objawy usterek mocowania amortyzatora
Usterka objawia się zazwyczaj stosunkowo delikatnym strzelaniem gumy, co może być spowodowane m.in. uszkodzeniem łożysk mocowania. Warto przeprowadzić krótki i dość prosty test. Należy złapać sprężynę amortyzatora i kręcić kierownicą. Następnie złapać drugie koło i wówczas można poczuć różnicę – uszkodzone łożysko wprawia w drżenie sprężynę. Na początku pojawi się delikatne "strzelanie gumy" przy kręceniu kierownicą. Usterka często objawia się przy wymianie amortyzatorów.
W miarę upływu czasu i kilometrów następuje także naturalne zużywanie się tulei gumowych wykorzystywanych w mocowaniu amortyzatora. W końcu pojawia się zbyt duży luz, a wraz z nim stuki towarzyszące najpierw gwałtowniejszym ruchom nadwozia, po czym nieustannie dające znać o sobie przy kołysaniu się karoserii.
================================================== =====
Masz wszystko opisane na stronie ipartsa