"Co wy z tym tankowaniem macie? Przecież to dla siebie robicie a nie dla Belli "
Wypiła zawartość zbiornika to dostała do pełna
Printable View
"Co wy z tym tankowaniem macie? Przecież to dla siebie robicie a nie dla Belli "
Wypiła zawartość zbiornika to dostała do pełna
Od jakiegoś czasu znowu ledwo świeciła żarówka w bagażniku więc i tym razem potraktowałem zamek kontakt sprayem i działa elegancko. Spokój na jakiś czas i w nocy mega komfort po otwarciu:)
A ja pragnę się pochwalić. W chwili słabości, postanowiłem zaszczepić moją Alfę, w załączeniu wyniki wyniki :)Załącznik 225933
Historia taka, że byłem na hamowni w środę, na sam pomiar i na poprzednim wykresie wykazało 203km i 411Nm. "pan tuningowiec" stwierdził, że takie różnice spowodowane są np innym ciśnieniem atm, ciśnieniem w kołach, tym, czy intercooler był rozgrzany, czy chłodny i tysiąc innych przyczyn podał.
Odchyłki rzędu 3 ,4 czy nawet 10 koni są praktycznie nieodczuwalne, stąd pewnie pozorne wrażenie, że jedzie tak samo.
A u mnie bella wreszcie znów na letnich 17 :)
założony frontowy FMIC :-)
Wymieniony olej z filtrem oraz filtrem powietrza :)
Wymienione filtry, olej, płyn wspomagania, osłona przegubu + przewód od czujnika zużycia klocków. Jeszcze dojdzie presostat + przepływka.
Wymieniłem obudowę filtra oleju ze względu na wyciek spod zaślepki termostatu. Wymiana oringów nic nie dała, więc nie opłaciło się kombinować, przy koszcie używanej obudowy na poziomie 55zł.
Było:
Załącznik 226260
Jest:
Załącznik 226261
Załącznik 226262
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Świąteczne mycie. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/282.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/283.jpg
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Zrobiony generalny remont głowicy(m.in. nowe zawory, szklanki), tłoki dostały nowe pierścienie, przy okazji założony nowy komplet sprzęgła.
Silnik 2.0 JTS złożony czekał na wariator.
Wariator dotarł wczoraj. W następnym tygodniu odpalamy.
Załącznik 226316
Progow i rys w cylindrze nie bylo?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To też nas pozytywnie zdziwiło, żadnych progów i rys. Pierścienie olejowe były zużyte, miały już duży luz. Alfa brała już dużo oleju, dlatego ta "zabawa' z silnikiem,
a jak się bawić to już na całego:)
Na calego to szlif bloku, nowe honowanie, nowe tloki i nowa pompa oleju..
nie wspominajac o panewkach glownych i korbowodowych itd..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sprawdzona geometria i gruntowne czyszczenie wnętrza. Jest tak ładnie, że nie chce się wysiadać :)
Wyczyszczone wnętrze, umyta i nawoskowana na zewnątrz.
To dla mojej na dobrą wróżbę :D
Załącznik 226438
(dekorowanie świątecznych babeczek z dzieciakami)
W 147 wymieniony termostat (teraz trzyma 90 ) i założone nowe wycieraczki szyby przedniej :)
Wysłane z mojego LG-H440n
Wymiana całego sprzęgła :D
zepsułem wtyczkę świateł :D
Ale w dobrej wierze bo chcialem montować DRLe
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Moja bella stoi u mechanika i ma usuwanie piszczenie z okolic paska osprzętu. Przy okazji zrobią jej zbieżność :)
Zakupiłem ostatnią rzecz do kompleksowej wymiany zawieszenia (poza amorkami i sprężynami) - tuleje do dolnego, tylnego wahacza od Strongflexa. Mam już zamówioną każdą tulejkę, każdy wahacz, drążek i łącznik. Jak mi to wszystko przyjdzie to się ładny stosik gratów uzbiera :)
Przód:
- wahacze góra: Orginali Ricambi
- wahacze dół: SWAG
- łączniki stabilizatora: TRW
- gumy mocowania stabilizatora: STR
- mocowanie amortyzatora (poduszka, talerzyk, sprężynka): Orginali Ricambi
- poduszka mocowania sprężyny: Orginali Ricambi
- amortyzatory: KYB Excel-G
- osłony i oboje amortyzatorów: KYB
- sprężyny: KYB
Tył:
- "zetki": Moog
- "banany": Moog
- tuleje dolnego wahacza: Strongflex
- tuleje zwrotnicy: TRW
- tuleje belki: Lemforder (od Opla)
- drążki zbieżności: Ruville (co ciekawe w ASO takie dają)
- gumy mocowania stabilizatora: STR
- mocowanie amortyzatora (poduszki): Squadra Corse
- poduszka mocowania sprężyny: Orginali Ricambi
- amortyzatory: KYB Excel-G
- osłony i oboje amortyzatorów: SWAG
- sprężyny: KYB
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Pierwsze 4pozycje przedniego zawieszenia jaki koszt? Allegro czy sklep firmowy jakiś?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Ale Ty masz 156, a ja 166? 1:1 przecież cen nie przełożysz, 156 jest sporo tańsza ;)
A kupowałem skąd się dało :)
Wahacze góra - 350 sztuka (z rabatem 280) - z ASO
Wahacze dół - 560 sztuka - lokalna hurtownia, kupione przez warsztat i już założone
Łączniki - 89 sztuka (z rabatem 80) - Autosklep24
Gumy stabilizatora - 17 sztuka - Allegro
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Kupione i odebrane 2 taśmy do zbiornika paliwa, bo stare nie były w najlepszej kondycji.
Planuję na początku przyszłego tygodnia umawiać się z mechanikiem, resztka części powinna dojść do poniedziałku :) Ale koza będzie, bo chcę swoją postawić wyżej niż jest, na standardową wysokość.
Nowe zaciski, tarcze brembo, dystanse 10 mm :)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/374.jpg
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Nowe car audio :D Tuba i głośnik JBL 1400W i wzmacniacz CarPower 350W :D
Czekam jeszcze na naklejki na szybę z forum :D myślałem, że tez dzis dotrą ale niestety :(
Ptaki nasrały to ją umyłem.
Zarówka sie zjarała to ją wymieniłem :D
Plecionki wymienione i spawane gazowo :)
Naprawiony przycisk od szyby kierowcy !
i naklejeczki doszły :D
Załącznik 226718
Zlikwidowane piszczenie belli :). Jutro idziemy się zbieżyć :P