Heja :) Moze byc tak ze koncem sierpnia lub poczatkiem wrzesnia wybiore sie do cinsoftu i bede wracal odrazu do IE :) Albo do tego czasu kupie AR SW 159 Ti i nie bede jechal :)
Printable View
moje marzenie jako drugie auto od lat :)
- - - Updated - - -
Sprawdz duze bezpieczniki na klemie - ja tak mialem u znajomego w 156 jakies 2 tygodnie temu - 60 wywalilo - wymieniona i po problemie a juz myslelismy ze bedzie trzeba zdejmowac sterowanie abs`u na pompie :)
- - - Updated - - -
Jesli ma 02 i srodek po F/L to bedzie mial VDC chyba ze komus kiedys sie chcialo i zmienial pompe ABS`u razem z wiazka
- - - Updated - - -
A po co odrazu do cinsoft`u - nie wiem ile tak kasuja ale chlopaki w http://www.sportchip.ie/ robia to samo i na "miejscu" na wyspie - biora 250e
Bateryjki nie naladowalem lecz przed chwila probowalem zapalic na innej baterii z fiesciny ktora nie miala problemow :P i niestety dalej nic, bezpieczniki przy AKU tez sprawdzilem i sprawdzilem stan stykow na przekaznikach i wygladaja na dobre wiec nie mam pojecia co jest :/
A moze wyciagnij BSI i sprawdz czy w srodku cos wilgocia nie zaszlo.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
BSI ?? chodzi o skrzynke z bezpiecznikami czy o kompa ??
PS: przeczyscilem styki na przekaznikach i kostki przeczyscilem WD40 niestety nic :(
BSI to druga puszka za puszka bezpiecznikow wpinana w nis. Zreszta do BSI wpinasz zlacze od kompa
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Problem rozwiazany sprawa byla tak blacha ze az smieszna :P masa na silniku byla nie dokrecona :P moja wina, jak skladalem glowice, ale siara :D najwazniejsze ze juz wszystko gra :D
Kurczę, żałuję że dopiero po powrocie przypomniałem sobie, że jest temat o Irlandii... Końcówkę zeszłego tygodnia i kawałek weekendu spędziłem w Bray/Dublinie i obcinałem wszystkie AR jakie spotykałem na drodze, ale ramek AH jakoś nie odnotowałem nigdzie.
Za to na pocieszenie miałem koleżankę na parkingu:
Załącznik 93752