Widzę, że Angelwax Body to pomału jakaś "religia" :)
Printable View
Widzę, że Angelwax Body to pomału jakaś "religia" :)
Wtedy jeszcze jak pamiętam smarowałeś KoG-a Sonaxem BSD, to mogło jeszcze mocniej wzmagać efekt tworzenia się permanentnych waterspotów. Niestety używając tego syfu można łatwo się zrazić do kosmetyki i potem mieć nie do końca uzasadnione, aczkolwiek wiem że szczere, opinie że cętki po wodzie są trwałe.
Ja swoją przygodę zaczynałem z KoG-iem ale całe szczęście nie zraziłem się tylko zacząłem szukać innego lepszego wosku. Wybór teraz padł na chwalony Dark Angel,aż nie mogę się doczekać żeby go nałożyć[emoji4]
Ja zawsze auto umyje na bezdotykowej,potem w domu karcherem plus jakiś szampon z woskiem wyższe stężenie, i za każdym razem jakieś tańsze woski i nie jest źle.
Pod wosk co polecacie? Bo faktycznie to nie używam nic hehe
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Nie religia - ale MrCleaner miał taką promocję noworoczną, że żal było nie kupić Body w takiej cenie. Nawet jakby miało leżeć na półce i czekać na coś kolejnego.
Póki co w tych granicach cenowych (na jakie jestem sobie w stanie pozwolić) nie ma nic co by mnie mogło zainteresować.
Po sezonie - jeżeli zgodnie z założeniami nic już nie wydam - to pomyślę nad jakąś powłoką z wyższej półki.
Croma tylko kilka razy dostała BSD - po efektach na srebrnym - BSD leżał w szafie.
Tutaj jak używałem - to jeszcze gorszego sortu :D K2 Balsam do wnęk drzwi i K2 Spectrum na lakier :D
Zaraz mnie zjecie pewnie używem kilku QD i moim zdaniem K2 spectrum daje radę. Rotona do felg też mają niezłego.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Z K2 ja sobie chwalę bardzo K2 BOLD - psik psik na opony i załatwione. Na krótko ? - to znów psik psik. Bez bawienia się w szczoteczki, gąbeczki i pędzelki do opon. Szybko tanio i wystarczająco. Jeżdżę od jakiegoś czasu i jeszcze pojeżdżę 2x w tygodniu wzdłuż budowy S19. Wszelki detailing traci sens, mimo ze czyszczą drogę nonstop kurz lub błoto . Oraz kamienie - już szybę mam załatwioną i się na wymianę umawiam. Nie wspominając o pewnie odpryskach na masce i dachu , nawet nie oglądam. Jesteśmy bezbronni na takie rzeczy :-/
Tego Rotona szkoda że nie znałem wcześniej, potrzebuję co jakiś czas coś mocnego do felg bez bawienia się ale i żeby nie zżerało wszystkiego wkoło z lakierem włącznie , zdążyłem co ADBL vampire kupić, jeszcze nie próbowałem. Ten Roton silny jest ?
Przeczytałem wszystkie rady i prosiłbym o ocenę zestawu, który chciałbym zakupić:
- wiadra + rękawica do mycia + pianownica ręczna, nie wybrałem konkretnej firmy, coś wykombinuję
- UNIQUE Athena piana aktywna pH neutralne
- ADBL Shampoo pH neutralne
- Felgi K2 Roton
- Glinka ValetPRO Yellow
- Żywica i asfalt UNIQUE Hades
- Wosk Dodo Juice Blue Velvet naturalny wosk twardy ciemne lakiery
- pędzelek do uszczelek i zakamarków
- ręcznik do osuszania
- mikrofibra x 2 do polerowania
- gąbkowy aplikator x 2
- Elementy gumowe konserwacja K2 BOLD lub Dodo Juice Tyre Trim Dressing,
hmm... Chyba wszystko???
Najpierw wstępne mycie, szampon, glinka, mycie, osuszanie, wosk ?