Kilka dni temu dostała nowe włoskie gumy - P7 Cinturato, dzisiaj nowe łożysko tył i umyta.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Kilka dni temu dostała nowe włoskie gumy - P7 Cinturato, dzisiaj nowe łożysko tył i umyta.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Czarna zatankowana ,a kameleon po spa :lol:
Załącznik 226829
To nie żart.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/422.jpg
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Uuu chyba długo na jajach jakaś sraka siedziała. Ba życie:-)
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Jak myślicie da radę jeszcze na tym pojeździć :P ? Zastanawiam się nad przetoczeniem ich i tylko klocki wymienić :P :P
Załącznik 226978Załącznik 226979
Enoo żartuję, na nowej tarczy minimalna grubość do której tarcza może zostać zużyta to 26mm a tutaj ? jak na załączonym obrazku ledwo 23mm :P
Zużyte tarcze sie wymienia. Chyba, że chcesz ryzykować zdrowiem i życiem swoim i innych
Wymienione tylne ograniczniki drzwi.
Wczoraj kupiłem filtry, olej, płukankę LM, nowe linki ręcznego. Chemię do czyszczenia i konserwacji skóry, zestaw do konwersji kierunkowskazów na światła DRL, moduł BT do zmieniarki oraz maszynkę polerską i pasty. Teraz tylko czekam, aż to wszystko dojdzie.
W zeszłym tyg zamontowałem ledy w kabinie.
Dzisiaj w podstopnicy od miśka zrobiłem otwór na dole pod śrubę bliżej drzwi - teraz nic mi się tam nie tłucze.
Kupiłem też jakiś specyfik do czyszczenia wtrysków dodawany do ON xeramic - zastosuję przy następnym tankowaniu.
W planach: pranie podsufitki i wykładziny jak zrobi się ciepło.
Kilka dni temu przy wymianie oleju, płukanka + ar 9100. Wcześniej wymienione łożysko z tyłu z czujnikiem abs, a jeszcze wczesniej wymieniona przednia szyba. Na majowce zrobimy mycie, wosk oraz czyszczenie klimy
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
u mnie wpoadły nowe nie wyblaknięte emblematy na tył i przód (czarno-srebrny) oraz klubowe wlepy na tyle i bokach
Nie dzisiaj, lecz wczoraj naprawiłem otwieranie bagażnika z pilota :)
W planach wymiana żarówek które podświetlają zegary konsoli centralnej, pranie tapicerki oraz tak jak kolega wyżej - zastosować jakiś specyfik do czyszczenia wtryskiwaczy :)
Polecam ten sam go stosuje... http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/04/560.jpg
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Podziwiam Was. Staram się dbać o silnik, nie pałuje na zimnym, studzę turbinę, leje dobre paliwo (verva), ale takich cleanerów jakoś omijam szerokim łukiem. Mam jakiś uraz, że jak zaleję to cudo to wtryski padną, ale to moja prywatna taka obsesja :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No nie wiem, przeczytałem przynajmniej kilka opinii o czyszczeniu wtrysków podobnymi specyfikami i raczej wszystkie były pozytywne - w kontekście tego, że np. jeden z wtryskiwaczy oddawał więcej paliwa niż powinien itd.
Wracając do tematu tego co chcę jeszcze zrobić w swoim autku to chcę jeszcze poprawić prowadnice od szyby w tylnych drzwiach (wyjątkowo ciężko się domykają) oraz wymienić sprężyny z tyłu, gdyż z jednej strony (prawej) błotnik jest wyjątkowo blisko opony i jadąc w trasie zdarza się, że przy większych nierównościach opona ociera o błotnik. Jest to dosyć mocne obcieranie przy chwilowym uderzeniu opony - do tego stopnia że powoli mocowanie zderzaka przebija się przez osłonę błotnika.
Swoją drogą... czy to oby na pewno winna jest sprężyna? Żeby lepiej to zobrazować to pomiędzy lewy błotnik i koło mogę włożyć zaciśniętą pięść, natomiast z drugiej strony (czyli tam gdzie obciera) już nie...
Nareszcie po pół roku wożenia zmieniarki w bagażniku ją podpiąłem pod ICS'a i działa (kupiona w ciemno) nawet nie ma problemu z przerywaniem :D:D
Jutro zabieram się za taśmę do multifunkcji - trzeba ją naprawić i zamontować. Wreszcie będzie sterowanie z kierownicy :)
Dobrze że przyszła wiosna. Bo sporo zaległości się nazbierało :)
Założone zaciski Brembo i pomalowane ramki ICS i oraz zmiany biegów na czarna mat:)
Załącznik 227352
Zamontowany zestaw bluetooth oraz światła do jazdy dziennej.
Domyte felgi po wjeździe do Włoch przez góry w Austrii.
Załącznik 227456Załącznik 227457Załącznik 227458Załącznik 227459
Działa ten preparat... Widziałem reklamę w necie. Ja chciałem wymienić spinki od tapicerka drzwi i żaden rodzaj nie pasuje. Jedne na krótkie drugie za mała średnicę mają. Ktoś może mi polecić takie które będą pasować bo na aukcji allegro niby były do 156 i nie pasują... Foty poniżej http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/05/33.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/05/34.jpg
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
W ASO kupisz za cene podobna do tych chinskich zamiennikow
Parę drobiazgów przy 159, wymieniony filtr powiwtrza (super sprawa w 9 ,kto to wymyślił ? ) naprawione halogeny ,poskręcana płyta pod silnikiem ;)
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Umyta odkurzona i zatankowana:)
Wymiana kabla w CB radiu wraz z nowymi gumami oraz regulacja CB.
Umyta/okurzony oraz oczyszczona i zabezpieczona tapicerka skórzana.
Majówkowy wyjazd nie doszedł do skutku, więc w końcu było trochę czasu na ogarnięcie kilku spraw przy samochodzie:
- w końcu doprowadziłem podświetlenie tablicy do ładu - zrzuciłem zderzak, wyprułem ostatnią wiązkę i polutowałem ją praktycznie w całości od nowa, na nowych kablach,
- wklejenie zaślepki prawego wydechu,
- montaż mikrofonu do zmieniarki cyfrowej (w lampce w podsufitce, czyli jak fabryka nakazała),
- wklejenie lampki w schowku (miała ułamany zatrzask i jeszcze za czasów poprzedniego właściciela wisiała albo na dwustronnej taśmie albo na izolacyjnej - teraz wklejona na kleju na gorąco),
- glinkowanie, politura, wosk.
Wczoraj wymienione przednie tarcze hamulcowe z klockami (komplet Textar), płyn hamulcowy i mechanizm podnoszenia szyb tylnych w obu drzwiach.
przed weekendem majowym wymieniony komplet sprzęgła Valeo, wysprzęglik oraz uszczelniacz wału
no i w końcu sprzęgło chodzi leciutko :)
Wymiana termostatu - znowu:mad: 6 miesięcy to za mało jak na jakość MAXGEAR. Nie polecam. Tym razem założyłem Vernet.
Na własne życzenie - niechlujstwo - po wyjeździe na miasto ZONK. Spadła opaska od FMICA i musiałem podnieść maskę ale nie po to aby się pochwalić kwasówką. Na szczęście miałem od kogo pożyczyć 13" z grzechotką i przedłużką.
A ja dzisiaj swojej Belli wypolerowałem zmatowiałe lampy :)
Załącznik 227793Załącznik 227794Załącznik 227795Załącznik 227796
W Gt miakem vernet do jtd i nie byłem zadowolony. W 159 założyłem behr i jest dobrze
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Nowe amortyzatory monroe, nowe sprężyny eibach, nowe przednie dolne wahacze, tuleje w zwrotnicy trw, założone nowe opony letnie na odnowione felgi 18tki. Kilka kafli pękło [emoji6]
[QUOTE=Mackowiak;1973253]W Gt miakem vernet do jtd i nie byłem zadowolony. W 159 założyłem behr i jest dobrze
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE
nie miałem problemów z temperaturą ale zwyczajnie stracił szczelność. Vernet na razie wskazuje prawidłowo, i nie cieknie :) zobaczymy
Zamówione ramki tablic, górna rura IC... Może będzie jakieś mycie i w planach na dziś czyszczenie egiera :)
Pomalowane tylne zaciski i elementy tarcz. Zakupione tylne amortyzatory KYB, zestaw sprezyn Eibach - 30, zestaw poduszek na tyl KYB i tylne stabilizatory TRW. Obecnie czekaja na montaz.
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka