Mów tak dalej, biorę je :) Auto ma być jak beton, nisko i twardo.
Printable View
co on gada, to inna półka zawieszenia i to nie jest to samo co ma Marcin. Regulacja jak widac jest napisane -20 do -60. Ty chcesz założyc do swojego TSa zwrotnice od V6 i zpodac gwint od coupe 16Vt to tak musi pasować
- - - Updated - - -
Tak powinno wszystko pasowac. Dwa lata gwarancji to chinole nie dają, niemcka firma dość popularna
Walczyłem od poniedziałku z nagłym brakiem nawiewu w kabinie, rozebrałem cały wentylator a tu na złość problem był w przepalonym bezpieczniku w puszce klimatyzacji pod maską, tyle roboty na marne tylko dla tego że nie miałem miernika pod ręką
jełopy w moim aucie jeszcze za poprzedniego własciciela ciągnęli zasilania z bezpieczników nad nogami żeby zasilić wentylator :D
a powodem był własnie bezpiecznik w tej puszcze....
No ten bezpiecznik to taka blaszka z otworami przykręcona na dwie nakretki. Cięzko było zajrzec tam bo ciężki dostęp i nie ma go jak obejrzeć ale miernikiem i po schemacie doszedłem do tej puszki więc ją zdemontowałem i po zdjęciu dekielka okazało się że bleszka bezpiecznika jest przepalona
Pytanko mam - wymieniałem płyn chłodzący w mojej ślicznotce.
Zlany został stary płyn, wlana woda destylowana z płukankami, auto zagrzane, wystudzone i zlane.
Ponownie zalane samą wodą destylowaną, zagrzane, wystudzone, woda zlana.
Zalany Paraflu i auto zagrzane do odpowietrzenia. 2x.
I tu owy problem - obecnie po odpaleniu i delikatnym nawet przegazowaniu czy w trakcie jazdy przy przyspieszaniu słyszę szum przepływającego płynu chłodzącego pod deską rozdzielczą :( Strasznie to wkurzające. Auto grzeje się normalnie, z temperaturą wszystko ok.
Co jest nie tak?
V6 ma zrąbany zbiorniczek wyrównawczy, i jest spory problem z odpowietrzeniem tego cholerstwa.
Zostaw lekko poluzowany korek zbiorniczka i po jakimś czasie powinno się odpowietrzyć do końca samo.
pewnie auto było zagrzewane bez ustawionego goracego nadmuchu. Trzeba ustawic gorący nawiew i układ powinien sam sie odpowietrzyć
Było z gorącym nadmuchem oczywiście.
Pablo jak zostawię lekko uchylony to wylatuje tam płyn :(
Możliwa jest nieszczelność nagrzewnicy?
Szyby niby nie parują, tym bardziej tłustym nalotem od płynu.