Żadna ściema i można się utwierdzić czy warto wychodzić z domu.
Printable View
ok. sptrawdze , podeslij mi link do jakiejs pewnej strony gdzie za opłata jestem w stanie sprawdzic szkody .
Zadatkowałem tą lancie do końca tygodnia więc mam jeszcze czas na przemyślenia
https://www.otomoto.pl/oferta/lancia-de ... BTZIg.html
Facet jakiś księgowy ,normalna rodzina , normalny dom ,bardzo sympatyczny starszy kulejący gość. Wszystko poopowiadał , napisał na umowie zadatkowej że gwarantuje auto bezwypadkowe bez wad ukrytych ,przebieg pod odpowiedzialnością karną itp .itd, ale oczywiście widnieje zapis że rękojmia wyłączona ale sprzedający odpowiada za wszelkie wady prawne , że trzeba wymienić klocki w przyszłości , rozrząd że nie był wymieniany .
Ma kilka małych mankamentow które musze przemyśleć dokaldnie . Auto w środku jak salon ,tylko siedzenie kierowcy delikatnie używane a reszta nowe , dywanik przedni ma dziure od szpilki bo tylko kobieta jeździła , auto Nie picowane na sprzedaż w ogóle ,nie myte , bez wycieków .jedynie , miało te poprawki lakiernicze o których pisze w ogłoszeniu bo było czymś oblane ale nie widać teraz nic praktycznie .Reflektory przednie oba w tym samym miejscu tak samo wyglądają ( gość mówi że od 4 lat po tym oblaniu tak się podzialo - jakby mikropęknięcia w szkle a na powierzchni jakby jakaś folia lekko złuszczona ( czuć pod reką ) nie wpływa to na działanie i na przeglądzie nikt nie robi problemwo ( tylko estetyka cierpi) w tylnym prawym ledzie ( kierunkowskaz ) 4 diody słabo świecą ( jedna na samej górze i 3 w srodku - świeca ale bardzo słabo), przy cofaniu na max kołach zahaczone o krawężnik ( widać na kancie nadkola ze zderzakiem minimalne otarcie , pociągneło przedni zderzak i kilka zaczepów zerwane ( zderzak ponoć ściagany i nie do końca równo zalożony stad na jednym ze zdjęć widać ze prawa przednia lampa ( dolny led) jakby bardziej wystaje z dziury ) tyle wiem z opowiadań , i z tego co oglądalem . Olej wymieniony ostatni raz luty 2018 wedlug licznika 6k km .Mam rezerwy 3-4k na pakiet startowy ( rozrząd + filtry płyny oleje + opłaty + drobne poprawki lakiernicze i ewentualnie polerowanie lamp przednich) Do końca przyszłego tygodnia musze odbrać auto lub odpuścić 500 zł zadatku . Sugestie mile widziane :)
Użytkowanie przez kobietę może tłumaczyć rozbieżności dat w przeglądach, a raport wykup na autodna.
Wykupilem raport i przyszło wszystko - porobiłem małe porównania i jak myślisz ? jest to wiarygodny opis że auto było tylko oblane czymś i poprawki lakiernicze były ( polerowanie + nałożenie lakieru) bo w sumie kwota 5000-7000 to troche mało jakby byl bity mocniej . Co o tym sadzisz?? sprawdziłem też auto na https://info-car.pl/infocar/vin.html i wszystko bardzo czysto opisane od samej produkcji ( co do wszystkich zmian odnośnie papierów pojazdu )
Wychodzi, że jest zgodnie z deklaracjami.
No to jestem spokojnieszy :) dzięki za podpowiedzi i przepraszam wszystkich za moje nudzenie i zawracanie głowy - ale dla mnie wydatek do 30k to jest AZ a nie tylko :) dziękuje
Ja swoje sprawdzałem na autobaza.pl i wyszło że mam szkody od 1000 do 30.000 :) więc same cyfry mówią że złom ale okazuje się że szkody to polerka błotnika i drzwi bo zarysowane, wymiana szyby bo kamień, teraz miałem kolesia co cofał i przytarł mi zderzak zaraz za kołem, rysa 1cm na 0.5cm , wycena szkody na 1000 zł. Tak więc sprawdzać warto ale zawsze trzeba pojechać i sprawdzić auto w jakimś zaufanym serwisie albo ASO.
Tylko w twoim przypadku rozrzut od 1-30k jest spory . Mi pokazało 5-7 i w sumie o takich szkodach (polerowanie całego auta i poprawki lakiernicze dookoła i)wspominał właściciel że były w 2014 . Więc myślę że potwierdziło to jego wiarygodność