Ty nie czujesz ale Twój silnik pewnie czuje:). Magnateca zdecydowanie odradzam (zwłaszcza do diesli i do aut z wtryskiem bezpośrednim) bo bardzo dużo opini jest, że zostawia niezły syf w silniku.
Printable View
Ty nie czujesz ale Twój silnik pewnie czuje:). Magnateca zdecydowanie odradzam (zwłaszcza do diesli i do aut z wtryskiem bezpośrednim) bo bardzo dużo opini jest, że zostawia niezły syf w silniku.
Ściągałem miskę w Albei 1.2 w tamtym roku. Szlamu było co nie miara. Autko przejeżdżało rocznie mniej niż 10 000 km, od wielu lat na Magnateku. I się skończyło. Myślałem, że nie domyję. Szkoda, że zdjęć nie zrobiłem.
Niedziel, robiłeś u siebie remont prawda?
Kurna tutaj taka sama drama jak na FB :P
Chciałem tylko zobaczyć reakcje na Castrola :)
Zalany mam motul , sorry jak komus nerwy sie spiely [emoji14]
Pozdrawiam,
Damian
Nie wiem na co liczyłeś pisząc takie bzdety.
Witam,
Miałem robiony remont silnika - planowanie głowicy, wymiana rozrządu, pierścienie olejowe, itp.. Silnik zalany Motul Xclean 5W30, samochód pożera go w zaskakującym tempie - przy prędkości 140 do 160 km/h po 150 km potrafi wciągnąć 0,7 litry oleju. Auto oddaję z powrotem do mechanika :(
Dlaczego zalałeś taki (nieodpowiedni) olej? Zanim zlecisz rozbiórkę silnika, wlej dobry 5W40.
Taki mi doradzono w sklepie i u 2 mechaników. Jaki olej wlać i czy 5W30 jest, aż tak nieodpowiednim olejem do 2.2 JTS?