Czujniki kosztują (w zależności od typu) jakieś 30 -50 zł/szt.
Zapraszam do kontaktu sklep@autosklep24.pl . Mam w ofercie termostaty BEHR oraz EPS.
Czujniki kosztują (w zależności od typu) jakieś 30 -50 zł/szt.
Zapraszam do kontaktu sklep@autosklep24.pl . Mam w ofercie termostaty BEHR oraz EPS.
Ale dalej nie jest napisane czy EPS (Gates) ma czujnik w komplecie.
Witam,
Czytałem wszystkie posty. Kilka osob ma podobny problem, ale ja przedstawie jeszcze swoj. Otoz wskaznik temperatury silnika w kabinie mojej Alfy ciągle oscyluje w okolicach 50 stopni, z tym ze rzadko ta granice przekracza. Mam ta Alfke 2 lata a tylko raz stojac w korku temp. złapała 90 stopni po czym wlaczyl sie wentylator i szybko temp spadla.
W aucie jest cieplutko, chociaz musi minac kilka minut zeby sie nagrzalo w srodku. Czasami jest nawet bardzo goraco. Weze rowniez cieple. Czujnik temp. niedawno wymieniany na nowy.
Czy to napewno zepsuty termostat?
Ma czujnik,bo sam taki montowalem.Już ponad miesiąc i funkcjonuje.Jak ja Dzwonilem do autosklep 24,to powiedzieli,że nie wiedzą nic o tych termostatach,ale ta firma robi paski rozrządu i ludzie chwala je sobie,więc chyba dobre.Ja mogę go polecić.
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
Zdiagnozowałem dokładniej problem z temperaturą wody: Termostat otwiera się przy temperaturze pokazywanej przez ECU: 68C (wskaźnik kabinowy pokazuje 50-70). Czy to wadliwy termostat który zmienił swoje własciwosci? Czy to wadliwie wskazujące czujniki temperatury? Bo termostat zachowuje sie prawidłowo, tylko, że o 10C szybciej się otwiera :)
Termostat masz do wymiany jest już zużyty
Dzięki za info. Termostat został wymieniony (Gates). Nagrzewa się do 88 stopni (przy temp. ok 8 stopni ok 20km). Po czym widać delikatny spadek. Niestety rura do chłodnicy staje się ciepła już przy 50C. To oznacza że nowy termostat jest nieszczelny i należy go ponownie wymienić (gwarancja 2 lata, jednak oczekiwanie na rozpatrzenie dość kłopotliwe bez termostatu).
Kolejny raz okazuje się że warto zainwestować w oryginał , ewentualnie BEHR. One są jednak najlepsze.