no fakt jak włozyłes juz tyle kasy i pracy w nią to nie opłaca sie jej sprzedawać :):) oby wiozła bezawaryjnie pozdrawiam :):)
Printable View
no fakt jak włozyłes juz tyle kasy i pracy w nią to nie opłaca sie jej sprzedawać :):) oby wiozła bezawaryjnie pozdrawiam :):)
No to tak alfa romeo 156 1.9jtd 105KM:
1.Mały schowek
2.Male nieporeczne schowki boczne
3.Brak schowkow w tylnych drzwiach
4.Brak uchwytu na napoje
5.Brak podlokietnika (w mojej wersi z fotelami momo)
6.Zawieszenie zmienia sie wraz z wymiana oleju :)a nie jest tanie :(
7.Uszczelki sa bo sa ale nieduzo daja
8.Wymiana zarowki (koszmar)
9.Promien skret jak na motorze CBR:)
10. Maly "właz" bagaznika
11. Brak klami z tylu do tylnej klepy
12.Skrzypiaca tapicerka
13.Skrzypiace i delikatne a zarazem bardzo drogie plastiki
14.Wycierajaca sie gałka zmiany biegow
15.Aby cokolwiek wymienic to trzeba byc ALFA I OMEGA :) a przyokazji rozkrecic pol samochodu :)
16. czesci nie sa drogie w prownaniu do innych samochodow ale wymienia sie je 2 albo nawet 3x czesciej ;)
17.Malo miejsca na nogi z tylu.
Ale znalazlem na allegro podlokietnik z duuzym schowkiem i z uchwytami na napoje :) mysle ze rozwiaze on pare minusow ktore dalem temu samochodowi :) pozdrawiam :) a tak na marginesie do idealu mu jeszcze duuuuuzo brakuje :)
moze niektorzy lubia jak klei im sie wszystko do paluszkow po rozlanych napojac:D bo po co kupowac auto z wielowachaczem i jezdzic tak zeby napoj sie nie wylal????
same mam problemy trudno wyliczyc:) ale to tanie wszystko bo to FIAT:) więc nie przejmuję sie
łamiące się klamki, mały promień skrętu, opuszczanie szyb raz działa, a raz nie:)
Mnie też najbardziej wq..rwia zbyt mały promień skrętu i słaba widoczność w lusterkach wstecznych ;)
Ale ogólnie wady te, rekompensuje przyjemność z jazdy :D
mnie w Gtv trochę zawiodły reflektory i halogeny, do przodu ok, ale na boki ledwo lewdo
na krętej drodze przy włączonych halogenach kiepsko widać gdzie się jedzie, a moim wyznacznikiem do świecenia są reflektory z ... Uno :D miałem po regeneracji i nówki carello halogeny - jasno jak w dzień
Mnie i w 147 i w Giulietcie drażni to, że po odpięciu pasów nie wracają na swoje miejsce, tylko blokują się gdzieś o fotel i stukają mi potem na dziurach o słupek (pas pasażera oczywiście), więc poprawiam to podczas jazdy...
promień skrętu... ale czasem nadrabiam to ręcznym ;)