Ja użyłem do silnika i skrzyni biegów . Efekty w skrzyni bardziej wyczuwalne tzn jest ciszej i mniej wibracji .
Sent from my iPad
Printable View
Ja użyłem do silnika i skrzyni biegów . Efekty w skrzyni bardziej wyczuwalne tzn jest ciszej i mniej wibracji .
Sent from my iPad
Hihi... kiedyś kos mi poradził, by do mojego FSO po każdym tankowaniu lać szklankę benzyny ekstrakcyjnej bo auto dostaje kopa. No rzeczywiści dostało. Pożyczyłem ojcu auto i jezdził oddał mi i wszystko ok. Jadę na stację zaglądam a tam butelka tak samo pełna jak przed pożyczeniem. Tato zapomniał. Siła autosugestii jest wielka :-) Oczywiście nie mówię że ceramizer nie działa. Tak sobie gdybam tylko.
Witam
Mój pierwszy post na ogłónym ;) Jakiej firmy używacie tych ceramizerów? Z mojego doświadczenia cinquecento 900 po zalaniu zwykłym (nie ceramizerem) K2 doktor engine (czy jakoś tak) przestało smrodzić, dopiero przy gwałtownym wciskaniu gazu w podłogę puszczał siwy dym. Co do alfy zastosowałbym ceramizer przy wymianie oleju. Czy będzie to miało rzeczywiście pozytywny wpływ np. na panewki w 2.0 TS?
Wiem wiem, że o ceramizerach, niewiedziałem tylko o jakich ;) Co do zagęszczacza to podałem tylko przykład, że i takie "G" ze stacji za 10zł dało jakiś tam efekt.
Do alfy tylko i wyłącznie ceramizer, jeżeli uda się zahibernować ich stan to już duży plus.
Autosugestia może trochę, placebo? Może trochę.
Jednak w tym przypadku można zmierzyc wiele rzeczy, takie jak spalanie. Wielkości liczbowe dokladnie określają dzialanie specyfiku
Ale pamiętaj że lepiej zapobiegać niż leczyć. W przypadku silnika czy skrzyni naprawy nie należą do tanich więc myślę że jeżeli porówna się możliwe zyski z możliwymi stratami to jednak warto wydać kilka złotych. Oczywiście Ceramizer jest jedną z opcji, nie jedyną. Warto najpierw się zorientować zanim kupisz.
Ile podajecie dozowników do skrzyń 1.9 JTD (na 2L oleju przekładniowego)?
Zgodnie z instrukcja, wystarczy jeden.