a czy w ogóle tarmostat jest rozbieralny? Czy można jakoś (nie wiem jak) odkręcić, odkleić plastikowy dolot i po prostu wymienić sam termostat?
Printable View
a czy w ogóle tarmostat jest rozbieralny? Czy można jakoś (nie wiem jak) odkręcić, odkleić plastikowy dolot i po prostu wymienić sam termostat?
Maćku, zrobiłem jak kiedyś pisałeś wyłączone ogrzewanie silniczek sobie pomału chodzi FES podpięty,na wskaźniku kabinowym 50 - w FEsie 63 st rura górna od chłodnicy zimna, przy 70 st w Fesie górna rura chłodnicy zimna , czy powinienem zrobic taki test raz jeszcze i dłużej sprawdzac temperature czy juz po tym logu mozna stwierdzić jaki jest ten mój termostat?
Nie będziemy się o takie sprawy sprzeczać, ale to inżynierowie fiata zaprojektowali ten silnik, a że padło na alfę akurat żeby go zamontować bo chcieli aby auto dobrze się sprzedało to o niczym nie świadczy,
zuczek01 ja od siebie mogę powiedzieć, że termostat trochę za szybko się otwiera bo przy 76st co widać z logów.
A dlaczego twierdzisz że to 76 st.? na logu temperatura rosnie równo do 79 st i potem zaczyna spadać?
Termostat otworzył się przy 79,4C czyli jeśli masz oryginalny fabryczny termostat to wszystko masz ok - on otwierał się w przedziale 78-82C. Warto by było pogrzać dłużej silnik i zobaczyć jaką silnik ma temperaturę pracy (czy termostat się zamyka i jest szczelny)
dzięki Maciek-156, poprzedni własciciel nigdy nie wymieniał termostatu więc myslę że jest oryginalny, w wolnej chwili pogrzeje silnik dłużej i zobaczymy jaką silnik ma temperaturę pracy (czy termostat się zamyka i jest szczelny) - tylko po czym to poznam?
skoro sie otworzył to temperatura spada i spada do... i co potem powinno być? znowu powinien sie zamknąc i nagrzewac do momentu otwarcia?
Sorki miało być 79 st. :) Jeżeli się otworzy to tak jak mówisz temperatura spada i później znowu termostat się zamyka i tak w kółko, tak jak Maciek mówi zapewne masz jeszcze oryginalny termostat który otwiera się wcześniej niż te co teraz są produkowane.