To ja mam dwa pytania - jak malowaliscie srodek w kolor to zrywaliscie ta oryginalna powloke do czarnego plastiku i dopiero malowanie?
Drugie - jak zdjac mala listewke z lewej strony nad przyciskiem od regulacji swiatel zeby jej nie popsuc?
Printable View
To ja mam dwa pytania - jak malowaliscie srodek w kolor to zrywaliscie ta oryginalna powloke do czarnego plastiku i dopiero malowanie?
Drugie - jak zdjac mala listewke z lewej strony nad przyciskiem od regulacji swiatel zeby jej nie popsuc?
Przy otwartych drzwiach z boku przy listewce bedziasz miał śrubkę, odkręć ją a po tem podważ delikatnie listwę, ona jest chyba na jednym zatrzasku. Tak samo jak ta listwa nad schowkiem. Z tymi w drzwiach to tylko i wyłącznie po zdjęciu boczów możesz je zdemontować bo możesz uszkodzić zaczepy mocujące te listewki
Gdzie można w malopolsce okleić konsole? Mniej wiecej ile to kosztuje?
Nie miałem za bardzo ostatnio czasu by zająć się moją deską rozdzielczą, a dokładnie oklejeniem folią 3M plastików więc wczorajszego dnia wziąłem do domu osłonę przy gałce zmiany biegów jak i gałkę bo przez poprzedniego właściciela został podrapany lakier.
Poprzednia folia to zakupiona na allegro coś ok. 30zł za 140/50cm i totalnym bublem l się okazała! Robiły się bąble, odchodziła- nie polecam, folia inna jak ta którą kupiłem za ok 150 zł też aluminium szczotkowane ale w kolorze czarnym choć nie dokońca (widać na zdjęciu). Oryginalna folia jest super do oklejania i jest kolosalna różnica!!
Wiem że co niektórzy swoje powiedzą, że kiczowo bo to czy tamto znajdą, ale ja chce się pochwalić choć tym co udało mi się zrobić ;)
Mam nadzieję, że w weekend uda mi się okleić reszte plastików z wnętrza, a na zdjęciu poniżej przedstawiem wam początek zmiany u mnie...
Plastik oklejony aluminuim szczorkowanym
Osłonka na plastiku oklejona folią czarny mat, no i tu najgorsze że jest łączenie widoczne foli nakładających się, trudny element do oklejenia, a miałem tylko trochę foli na ten element i cały kawałek sknociłem więc zrobiłem z dwóch kawałków foli..
Gałka oklejona folią biały karbon, zastanawia mi to czy nie pomalować jej lakierem by się nie brudziła...
Ogólnie dobra robota. Fajnie to wygląda, ale to łączenie kuło by mnie strasznie w oczy ;)
Wiesz to bardzo jest wyraźne na zdjęciach, a nie w realu ;)
Nic na to narazie nie poradzę, chyba że jak będę oklejać następne plasiki to może pomaluję to spreyem czarnym matem i przy okazji gałkę polakieruję żeby sie nie brudziła bo jest oklejona folią-biały karbon
Super wyszło ale to był łatwiejszy element z otworami w konsoli to się trochę pomęczysz :) Gałkę faktycznie można by potraktować lakierem , wiadomo dłoń się poci itd. Ta złączyna nie wygląda tak tragicznie , przypomina to raczej spasowanie jak prosto z fabryki.
Od razu inaczej się czyta takie komentarze, dzięki Arturek :)
Konsolę środkową oklejałem już i chyba dla mnie więcej namęczyłem się nad tymi trzema elementami. Choć przyjemnie się to robi jak robi się to dla siebie
Pozdro