Wczoraj przyjechał,po nowym roku zakładam.:oZałącznik 43090Załącznik 43091
Printable View
Wczoraj przyjechał,po nowym roku zakładam.:oZałącznik 43090Załącznik 43091
No ciekawe jak to będzie buczeć:) Nagraj dźwięka:)
Koniecznie, sam jestem ciekaw, a tak przy okazji ile taki końcowy kosztuje, i czy nie jest mocno męczący przy dłuższych przelotach hehe :)
Tak więc dziś nastąpiło sprawdzenie ciśnienia oleju.Zakupiłem sobie manometr i przystąpiłem do dzieła.Na zimnym pokazało 5 bar a przy oleju rozgrzanym do ok 90*C wyszło 1.4 bar na wolnych obrotach.Przy dodawaniu gazu ok 3000-4000rpm manometr pokazał 3.5 bara więc jestem bardzo zadowolony z ciśnienia:) więc czujnik bańkowy idzie w śmietnik.
a co bańka pokazywała?
Bańka na zimnym 4 a jak temp.silnika osiągnęła zaledwie 50* to spada już do 2 bar.Jak silnik osiągnął 90* to już jest 0 bara a jak olej podejdzie pod 80* to wskazówka już jest przed zerem.Przy dodawaniu gazu podnosiła się do 2 bar fakt faktem ale zaraz robiła glebę jak puszczałem gaz.Teraz jeszcze jak próbowałem go wkręcić to oparzyłem się o podstawę cewki i upadł mi na ziemię.Jak go podłączyłem to przez chwilę nie chciał nic pokazać ale się obudził niestety z mizernym skutkiem.Krótko mówiąc mam winnego:)
No już samo to że kontrolka braku ciśnienia sie nie zapaliła gdy wskazówka ciśnienia oleju leżała na glebie to był powód do wymiany bańki a to są dwa niezależne czujniki ciśnienia oleju
No jeden od wskaźnika a drugi od kontrolki czerwonej.